Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troche ciekawska jestem

SKAD LUDZIE MAJA KASĘ?

Polecane posty

Gość nie mogeeee...
ma dzieci a ma jeszcze czas żeby pół dnia w okno zaglądać

Gość versace1
autorko ale wiekszosc ci pojechala....;) ja tez mam w otoczeniu takich ludzi i ich dochod jest rozny: -jedni np prowadza firme "warzywno-owocowa". po towar jezdza w nocy potem od 6 do 13/14 hadnluja na rynkach a potem maja "caly dzien wolny" -drudzy dostali ogromne pieniadze za sprzedaz ziemi. teraz zyja z odsetek i dorabiaja np na 1/4etatu (np 2 godziny dziennie lub 1 dzien w tygodniu) -jeszcze inna osobe utrzymuja rodzice- placa jej czynsz i daja kieszonkowe. poza tym osoba ta ma dziecko i dostaje nie najmniejsze alimenty. -jeszcze ktos inny zajmuje sie sprzedaza aut. sprowadza samochody z zagranicy. wyjezdza na kilka dni, wraca z towarem i czeka az sprzeda;) takze zrodla dochou sa rozne.

Gość jak to skad????
z kątoni:D

Gość a co to ciebie obchodzi
skoro niby nie pracuja a dobrze im sie zyje to maja z czego, nie za twoje na pewno:D

Gość migokotka1987
O matko.. Współczuje ci takiego zycia.. Siedzieć w domu i zastanawiać sie skąd sąsiedzi mają pieniądze.. Zajmij się własnym życiem a nie szpieguj innych. Wkurzaja mnie takie osoby. Ja pracuje na handlu z mężem, pracujemy 4 razy w tygodniu po 6 godzin plus w tygodniu załatwiamy towar by braków odzieźy nie było; I mam w otoczeniu ludzi którzy właśnie zaglądają nam do portfela! Przeszkadza im ze dorosły facet pracuje 24 godziny tygodniowo, ze stac nas na więcej, auta dwa, zakupy, jak to nazywają nic nie robią a śpią na pieniądzach.. Każdy ma swój sposób na życie a innym nic do tego.. Strasznie żałosna jesteś i musisz mieć nudne życie skoro Twoja ciekawość popchnęła Cię by zakładać wątek na kafe.. Współczuję..

Gość bobek hmm
a może wpychają na allegro ludziom jakąś tandetę za niezłą kaskę i sobie żyją....

Gość ssSami
mój brat cioteczny nagrywa filmy instruktażowe (tematyka gry) na youtube, średnio dwa tysiące ludzi ogląda jego kanał i w zeszłym roku zarobił ponad 30tysięcy dolarów :), to jego jedyna praca, wszystko w domu nagrywa, ciekawe co sąsiedzi o nim myślą, skoro kupuje różne rzeczy do domu, pewnie myślą, że rodzice mu dają :D

Gość ssSami
Z tym handlem internetowym, to też może być. Moja koleżanka na studiach zarabiała jako pośrednik. Tylko, że ktoś z jej rodziny wyjechał do Indii i stamtąd sprowadzała towar za grosze i sprzedawała z przebiciem wielokrotnym na allegro. Pewnie do tej pory tak zarabia, bo autentycznie zarabiała kilkatysięcy miesięcznie.

Gość ja tez w domu zarabiam
teściowie mają firmę,budowlaną, ja robię projekty ogrodów - oczywiście przez internet, w wolnych chwilach kiedy dziecko śpi. Mąż tez najczęściej pracuje w domu, choć kancelarię ma w innym punkcie miasta.

Gość wykonuję zawód rzemieślniczy
i kontakty tylko i wyłącznie przez internet

Gość a ja tylko od znajomych
i znajomych znajomych pracę biorę - szkutnikiem jestem. Nawet się nie ogłaszam, roboty nie jestem w stanie przerobić.

Gość gogo 335
ja siedze w domu nie pracuje, bo wynajmuje 2 mieszkanaia i mam hajsludzie zchodza w glowe skad tyle mam hajsu,ze wstawac nie musze o 5 i dymac za 1200zl

ale ciekawostka, zgłosiłem, że chciałbym uczniów z zawodówki na przyuczenie zawodu, nikt się nie zgłosił. Teraz jakiś Niemiec się przyplątał, ma ochotę zostać szkutnikiem, pewnie coś z niego będzie. Drugim uczniem będzie chłopiec z Domu Dziecka - może to i dobrze, smykałkę do pracy ma

Gość Petite Puce
Mieliśmy też taką sąsiadkę .na parterze za moich czasów młodzieńczych. Zanim moja Mama weszła do domu juz wiedziała o której i na ile mój ojciec wwrócił do domu ( sam sobie był szefem) czy miał torby, i której ja wróciłam ze szkoły, czy gdzieś wychodziłem, na jak długo a moze jeszcze nie wróciłam :) całe dnie siedziała z szanowna dupa przy oknie i obserwowała :) ja się wyprowadzalam miala jakieś 150 kilo na plusie :)

miałem przygotowane 4 miejsca dla uczniów, naprawa łodzi, bojerów na początek, potem budowa jachtów. Nie ma chętnych, wszyscy pędzą na studia, od fizycznej pracy wszyscy się odżegnują. Pewnie jeszcze 2 osoby z Litwy dojdą na naukę. Smutne jednak to, że innostrańcy chcą się uczyć zawodu, Polacy mają ten zawód w zadku.

Gość komisankowaaaaa
Droga autorko na pewno handlują narkotykami albo jakimś innym świństwem inna możliwość może ona jest eksluzywną prostytutką i pracuje w nocy podobno z tego jest niezła kasa. Znam taką jedna z widzenia laskę która jest właśnie taką prostytutką i zmienia fury jak rękawiczki a w dzień nie pracuje...

Gość coscie napadli na autorkę
przeciez grzecznie pyta. teraz coraz wiecej ludzi pracuje w domu- architekci , pastycy, tłumacze,rozne firmy. Mieszkam na osiedlu domkow i tam praktycznie kazdego mozesz spotkac z pieskiem o dowolnej porze, bo pracuja w domu. Moga tez zyc z wynajmu, z firmy rodzinnej.

Gość safag
Normalnie się kobieta spytała a Wy sami robicie z siebie oszołomów. to tyle w temacie:D Mnie też ciekawi skąd ludzie mają na nowe samochody i domy jak wszyscy narzekają, że im tak źle. Nie piszcie ze na kredyt bo jak ktoś dostaje kredyt to tez musi miec odpowiednie dochody.

Gość autrorko naprawdę nie trzeba
wychodzic z domu do pracy,zeby zarabiac, my z mezem tez siedzimy w domu, tzn. maz robi projekty i jego komunikacja to glownie@, czasmi przejedzie sie na spotkanie z klientem:), ja wynajmuje 2 auta ciezarowe i siedze w domu a kilka tysi m-cznie wpada:) tez chodzimy sobie na spacery, bo mamy full wolnego czasu, krecimy sie przy domu, jeżdzimy oboje na zakupy, maz sobie sam reguluje kiedy pracuje, czasem siedzi ze 3 dni, potem soboe robi ze 2 dni przerwy jak go termin nie cisnie i tez pewnie ci , co nie wiedza myśla ze dwoje bezrobotnych siedzi i zastanawiaja sie z czego zyjemy:D

Gość idz zrob obiad staremu
a nie siedzisz caly dzień w oknie:D