Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

18suzi02

Wyłudzenie pieniędzy

Polecane posty

Witam, nie wiem czy post jest w dobrej kategorii, ale najwyżej moderator to przeniesie... Mam problem z dziewczyną od której kupiłam spodnie. Zapłaciłam 115 zł a dogadywałyśmy się przez e-maile. Wpłaciłam pieniądze na konto a ona miała wysłać, było to już dawno bo jakiś tydzień przed świętami, myślałam że to przez święta poczta ma opóźnienia i czekałam cierpliwie. Dopiero po półtora miesiącu (razem ze świętami) wysyłałam jej e-mail z zapytaniem czemu jeszcze nie mam paczki, a ona ciągle twierdzi że paczkę wysłała już dawno najtańszą przesyłką i dlatego nie ma potwierdzenia nadania, mówi też że nie ma już numeru paczki bo tak długo nic nie pisałam że myślała że doszła i jest ok. Sprawdzałam na poczcie- paczka nie była awizowana. Napisałam jej że ma mi zwrócić pieniądze albo dać jakieś potwierdzenie wysyłki, bo inaczej zgłoszę na policję wyłudzenie pieniędzy. Nie wiem tylko jak może mi w tym pomóc policja? Myślicie że będą w stanie jakoś to sprawdzić i odwodnić jej winę? Może sprawdzą kamery z poczty na której wysłała tą przesyłkę ? Co myślicie o tej sytuacji? Mam jakieś szanse odzyskać te pieniądze przez policję? Bo bez policji to już wiem że nie :( Miał ktoś z was podobną sytuację ?

Gość Powieściopisarka
Masz nauczkę że płaci się przy odbiorze przesyłki. NIGDY przed.. Mój wnuk ma podobną sytuację .Zapłacił Krakusowi 50 zł. za książkę i do tej pory nie otrzymał.Nie ma kasy, ani zamówionej książki z Allegro .Zgłosił to na policję.Oszustów jest mnóstwo zwłaszcza na Allegro! Ludzie ogarnijcie się! Kto to słyszał kupować kota w worku?! Nie wyobrażam sobie płacić za coś z góry i w dodatku tego nie otrzymałam.Sami uczycie dziadostwa!

Gość Ja -inusia
Szczerze mówiąc wątpie żeby policja się bawiła w oglądanie filmów z kamery na poczcie...ale ja bym to zgłosiła masakra z takimi ludźmi. może napisz jej że rozpowszechnisz jej dane albo znajdź ją na facebooku czy coś

Gość Jakie to dziwne
Najwyrazniej trafiłaś na oszustkę.Nawet zwykle wysłanie przesyłki poczta daje pokwitowanie potwierdzenia odbioru!.Nie zwlekaj zgłoś na policję.Jako dowód przekaz policji e-maile i adres tej oszustki! Oni już dojdą sami do tego! Powodzenia życzę.

Gość alama12345
zglos na policje,jesli kupilas te spodnie na allegro to do nich tez zglos, jak juz zglosisz to napisz do tej dziewczyny ze ja podalas na policje, moja córka miala tez taką sprawę i zrobila tak jak ci napisalam, odzyskala pieniadze, ale okazalo sie ze to jest oszustka ktora juz wiele osob naciagnęła na drobne kwoty, i nazbieralo sie jej sporo bo strat w wysokosci 20 zl nikt nie zglaszal, dopiero po jej interwencji rozewiązał się worek, ale jak dzieczyna zostala ukarana to juz nie wiem, w kazdym razie zajęli się nią

Gość bxvbvbvbcb
allegro jest ubezpeiczone, ale trzeba zgłosić na policji z dowodami wpłaty. PS nie ma paczki bez dowodu nadania