Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SueZiy

Złamanie zęba ile będzie to kosztować ?

Polecane posty

Gość SueZiy

Dziś jedząc kanapkę złamał mi się robiony nie cały rok temu ząb który był leczony kanałowo dokładnie jest to dwójka u góry . Co najgorsze złamał się prawie cały i jest tylko trochę z tyłu zęba. Ile może to kosztować i co było by dentysta mógł mi zaproponować ?

Gość halinkkaaaw67
licowka 1000zl

Gość SueZiy
Ząb jest złamany na równi z dziąsłem i tylko z tyłu wystaje 2-3 mm kawałek. Na serio musi być aż tak drogi zabieg ?

Gość iirrr
implant 4 tyś.

Gość emocjonalnaaa234
koronka zawsze możesz się umówić z dentystą, że narazie zrobi Ci plastikową-jak umie to i dobrze wygląda a uzbierasz kasę i za kilka mies zrobi Ci dobrej jakości mi się ostatnio na przypieczonym steku ułamała połowa czwórki górnej, na szczęście został przód też mnie czeka więc w najbliższych dniach wizyta i wydatek

najtansze chyba bedzie dosztukowanie zęba poprzez swiatłoutwardzanie, u mnie w nie drogim gabinceie koszt koło 300 zł, przy moim fatalnym zgryzie czasami wypada i co jakis czas robie od nowa.

Gość Mamusiaaaaaaa
Jak mój ząb się złamał ( złamał mi się prawie przy dziąśle , zostało tam może z 2,3mm zęba ) to zapłaciłam 150zł za wstawienie sztucznego. Pamiętam, że ząb był troche zniszczony, przez 4 tygodnie go robił, potem wsadził mi tam jakby dwa gwoździki i przykleił ząbka. Muszę systematycznie chodzić na czyszczenie co 4,5 tygodni + doklejenie i kosztuje mnie to 30zł.

Gość sdfggghhhhhh
Mi zlamala sie 4 pomnizej dziasla.. Lekarka przleczyla kanalowo BARDzO mocno odslonila dzasla specjalnymi nitkami.wytrawila to co pod dziaslem.wsadzila cwiek z wlokna szklanego w kanaly i jest git!zab odbudowala z kompozytu czyli plomby.

Gość sdfggghhhhhh
Acha ze 300 zl to kosztowalo

Gość SueZiy
Byłam u dentysty i mam od wtorku mam nowy ząb. W korzeniu mam nie wiem jak to nazwać "stelaż" czy "rusztowanie" a na tym zbudowany jest ząb który jest światło utwardzany. Trwało może to 20-30 min i zapłaciłam 250 zł.

Gość olka333
ja wstawiłam implant w miejsce dwóch wybitych jedynek... znalazłam w pobliżu mnie bardzo dobry zakład, centrum vita medica, od ręki mnie przyjeli, fachowa obsługa i mili lekarze, cena też przystępna

Gość gość
olka333, nie zazdroszczę. Dobrze, że wstawiłaś sobie ząbki, bo bez nich to chyba ciężko.

Gość gośćkaa
Hej wszystkim. A czy ktos mial przypadek ze mial zlamany zab tuz przy dziasle ale korzen byl zepsuty? Czy mam jakies szanse na odbudowanie tej dwojki wlasnie nie zbyt drogim kosztem? Prosze pomozcie.

Gość gość
Mam dokładnie podobny problem z jedyną to znaczy jest złamany przy dziąśle na dodatek tego jest również pęknięć koźeń. Po wizycie u stomatologia są dwie alternatywy pierwsza most cena2000 druga to implant cena5000