Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolokolokol

Macie jakiś znajomych za granicą wśród muzułmanów?

Polecane posty

Gość kolokolokol

Jak w temacie?

Gość llluubbbaaa
Tak, moja najlepsza kolezanka jest muzulmanka.

Gość jhgghggh
A co cię to?

Gość kolokolokol
Bo mam kolegę, który jest muzułmaninem - rodowitym mieszkańcem Europy. Jego matka jest z Maroka, a ojciec Francuzem. Chłopak śliczny jak z obrazka (nie nie chce się z nim związać i nie chce romansu ;) ) -ale jest jakiś taki zimny i oschły.Boje się go - ma takie złe spojrzenie. Nie wiem czy po prostu dlatego, że taki ma charakter czy dlatego ż jest muzułmaninem?

Mam kilka koleżanek (kolegów jakoś nie ostatnio). Bardzo miłe osoby. Co do Twojego kolegi to chyba charakter, niektórzy mają takie twarze, że bez kija nie podchodź :P

Gość llluubbbaaa
Muzulmanie to bardzo rozni ludzie, to tak jakby porownywac jednego chrzescijanina do innych.

Gość kolokolokol
No akurat twarz ma bardzo ładną. Zawsze uważałam, że ludzie ze związków mieszanych są naprawdę urodziwi;) Chodzi o jego podejście do ludzi. Niby jest w porządku, ale jakiś taki oschły i mało wrażliwy- o zimnym spojrzeniu :o. Nie ufam mu. No ale najwidoczniej po prostu taki ma charakter, a to nie jest kwestia religii.

Nie chodzi o to, że twarz jest brzydka. Niektórzy po prostu mają taki wyraz twarzy, zimne oczy - wyglądają na bardzo nieprzystępnych, nawet jak są ładni.

Gość kolokolokol
Masz rację. Dużo się złego mówi teraz o muzułmanach - chyba popadam w paranoje. Mieszkam obok niego (studiuje we Francji) i nie budzi on mojej sympatii. No a to, że jest ładny - heh, to nawet moja mama powiedziała "ale ładny chłopak" ;)

Gość kolokolokol
Arktyczny powiew wiatru Fajnie, ale weź stąd spadaj i spamuj gdzie indziej. Tak już muzułmanie przepychają się łokcmi, żeby tylko dostać się do Polski. Przecież jesteśmy takim atrakcyjnym krajem :D taak

Gość tralala xxx
Tak jest bardzo grzeczny i miły i raczej chce sie wydostac ze swojego kraju powodów ma kilka .Nie kazdy Muzułmanin to scierwo , terrorysta itp u nas tez sa zakały taka prawda

Gość gkkkk
up

kolo - z drugiej strony jak ktoś nie wygląda przyjemnie i coś Ci mówi, że lepiej kontaktów bliższych nie utrzymywać to lepiej temu zaufać. Nie ważne jaki ktoś ma kolor, wyznanie i czy lubi poziomki.

Gość kolokolokol
"Tak jest bardzo grzeczny i miły i raczej chce sie wydostac ze swojego kraju powodów ma kilka" Ale on jest w swoim kraju. Ma obywatelstwo UE :) urodził się we francji i jest jej prawowitym obywatelem.

Gość kolokolokol
Moorland Tak, mam złe przeczucie co do niego. Nie wygląda na zbója ani złodzieja, wręcz przeciwnie. Ale nie chciałabym się spotkać z nim sam na sam..Jakoś mu źle z oczu patrzy. Niby wydaje się w porządku, ale coś z nim jest nie tak. Jest zimny jak głaz i jakiś taki wypruty z emocji.

Gość hh66
up

Gość 676676784
AŁtorze , naucz się pisać po polsku i dopiero gadaj na obcokrajowców. Nie jakiś tylko jakichś. Nie łokćmi tylko łokciami.

Gość koko koko euro spokoooo
Mam znajomych z pracy, ktorzy sa muzulmanami. Jest nas duzo w firmie (Asda), ale najwiecej wlasnie jest Jamajczykow i muzulmanow. Z tymi kolorowymi dogaduje mi sie lepiej niz z Brytyjczykami w naszej pracy, tak szczerze mowiac. Niektorzy z nich urodzili sie juz tu w UK, a inni sa od wielu lat w Europie. Fajni ludzie, na przerwach siedzimy razem, zawsze jest smiesznie, zartujemy, i tak w sumie moge powiedziec, ze sa naprawde fajnymi przyjaciolmi. Zarowno kobiety jak i faceci. Jeden kolega z naszej pracy - muzulmanin, niedawno zmarl. Mlody byl. Szkoda go... A jeszcze przed wyjazdem tak sie cieszyl, ze rodzine zobaczy i juz z urlopu nie wrocil. Wszyscy w pracy bardzo przezylismy jego smierc. Byl bardzo milym kolega i taki mlody jeszcze. Osierocil zone i male dziecko.

Gość oro13
rzucajcie w nich wieprzowina :)

Gość bla bla i juz
Tak, ci, ktorych poznalam to ciezko pracujacy ludzie. Jedyna nacja, od ktorej nauczylam sie trzymac z daleka za granica, to Polacy, niestety.

Gość hsjshsjsjhsh
Oczywiscie, ze mam. Izoluje się tylko od tych jebnietych islamistów, reszta jest ok. Tak samo nie zadaję się z za bardzo religijnymi chrześcijanami itp, bo pieprza tylko o religii, nie maja ciekawszych tematów i próbują nawrócić. Wolę normalna muzulmanke za koleżankę niż walnieta ciągle imprezujaca Polke.

Gość do tej starej...
Agonia czytajac twoje posty ciezko uwierzyc ze masz te 36 lat i jestes kobieta. Brzmisz jak 18 letnia panienka z zawodowki.

Mam znajomych muzułmanów, jednak nigdy nie kolegowalam się z nimi zbyt blisko, bo przekonania mamy inne. Nasze poglądy się różnią i zawsze byliśmy tylko na stopie kolezenskiej. Dziewczyny-muzulmanki w mojej szkole wydawały się wyzwolone i takie europejskie. Teraz patrzę na ich zdjęcia i kilka ma już dzieci, a twarze całkowicie zasłonięte, nie odpowiadają na wiadomości... Taka ich religia i kultura. Poza tym muszę przyznać że czasami się niektórych boję... na studiach miałam bardzo radykalnych muzułmanów, na miejscu nauczycieli nie wpuszczalabym ich do laboratorium. Głosili takie "nauki" że strach było sluchac. Każdy mówił że to przyszli terroryści, jednak nic na nich nie mając, nie można nic zrobić.

Gość do tej starej...
To ja nie wiem, chyba tylko ja mam.normalnych znajomych muzulmanow? O religiach nie rozmawiamy, kobiety nie maja zakrytych twarzy (wtf?) a faceci sa normalni. Niektorych ponosi fantazja....

Gość kolokolokol
677676784 Przepraszam za moje błędy. Ale od 4roku życia mieszkam we Francji i zazwyczaj posługuje się językiem francuskim a nie polskim, stąd te błędy.

Gość do tej starej...
Wam tez sie posty nie wyświetlają czy tylko mi sie cos psuje?

Kogo niby ponosi fantazja? Wiesz w jakim ja bylam szoku jak koleżanki z dzieciństwa które zarzekaly się że one nie są religijne, nie nosiły chust na głowie a do szkoły malowaly się jak na imprezę, te same koleżanki mają teraz zdjęcia na fb z całkowicie zaslonietymi twarzami. Jedna jest ze swoim kuzynem. Jedyne co wstawiaja to wpisy jak bardzo Allah jest dla nich łaskawy. Chyba nie widzialas prawdziwego prania mózgu. "koledzy" ze studiów co miesiąc rozstawiali w departamencie nauk ścisłych stoisko i ciasteczkami " nawracali" na islam. A głupoty które gadali to się w głowie nie mieszczą. Są normalni muzułmanie, ale to ci stuknieci nam zagrażają.