Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oro13

wybrac milosc czy pieniadze ?

Polecane posty

Gość oro13

to ze zyjemy w niepewnych czasach pod wzgledem finansowym to kazdy wie, rowniez wiekszosc z was wie ze zwiazki obecnie czesto nie trawaja zbyt dlugo z roznych przyczyn a ja mam wlasnie dylemat co wybrac - rzucic prace doskonale platna i wrocic do kraju by zaczac byc z osoba w ktorej sie chyba zakochuje ? Mozliwe ze bedzie z tego zwiazek ale rowniez moze sie okazac ze po paru mce sie rozpadnie a jak pod wzgledem finansowym jest w pl to kazdy wie...co byscie wybrali ?

Jak naprawdę będziesz kochała to nie będziesz musiała wybierać :-) Tylko pustaki maja takie dylematy ;-)

Gość oro13
w momencie jak poznajesz kogos to nie rzucisz dorobku swojego zycia i nie pobiegniesz za laska tylko dlatego ze cos zaczynasz czuc co jak z tego nic nie wyjdzie a ja ugrzezne w pl ?

Mylisz pojęcia, nie rozróżniasz parcia na dupkę od miłości :-)

Miłość to przyjaźń, czułość, troska, lojalność, wierność a nie rypanie, parcie na pannę bo jest ładna, wtedy nie będziesz miał wątpliwości ;-)

Gość myslisz ze to takie proste ?
nie rezygnuj z pracy bo bedziesz zalowac wiekszosc zwiazkow rozpada sie wlasnie przez finanse! tez bylam bardzo zakochana jednak gdy zamieszkalam z partnerem,zaczelam go poznawac,dostrzegac jego wady, wszystko diabli wzieli ze tak powiem.. a poza tym - no wlasnie - on jest bardzo chytry na kase, czasem mysle ze jest ze mna tylko z tego powodu,wiekszosc oplat ja robie! mam stala prace, on woli posiedziedz przed tv niz pracowac bo mu tak wygodnie ! uslyszal ze pozyczalam kiedys komus kase i sie nagle zakochal ?? a po kilku tygodniach bycia razem on mi mowi ze chce polaczyc ze mna swoje zwykle i oszczednosciowe konto w banku ??!!! to o czym to swiadczy ??? nie widze naszej przyszlosci razem, predzej czy pozniej sie rozstaniemy ZWIAZEK TEN JEDNAK WYLECZYL MNIE Z NAIWNOSCI ! CORAZ TRUDNIEJ UWIERZYC W MILOSC JAK SIE SPOTYKA DRANI NA SWOJEJ DRODZE

Gość oro13
nie ma takiej mozliwosci ze polacze finanse swoje z finansami kobiety...a jesli to wpierw bede mial spotkanie z prawnikiem w tej sprawie.... jesli chodzi o moj dylemat to mam od dawna w glowie ulozony schemat ze jesli jej tez zalezy to sie poswieci i przeprowadzi do mnie bedac na moim utrzymaniu jesli nie to trudno milosc to przelotne uczucie.... to ze jestem teraz zakochany nie znaczy wcale ze ta milosc sie trwala wieczenie. Panna ma wielkie powodzenie wiec to tylko kwestia czasu jak sie kims innym zainteresuje a mi zalezy bardziej na stabilnosci w uczuciach. Wlasnie jak ktos wspomnial trzeba z kims zamieszkac i sprawdzic jak to bedzie..a nie na odleglosc podejmowac wiazace decyzje.

Gość oro13
ciekawe co za debil skasowal posty !

Gość podobno miłosc przetrwa
wszystko, ale jesli w zwiazku jedna osoba druga wykorzystuje, zneca sie psychicznie czy fizycznie to gdzie ta miłosc jest ? to jest miłosc? mozna kochac tyrana i damskiego boksera ? nie wiem czemu ludzie sie kochaja pozniej nie nawidza, wychodzi na to ze nie była to prawdziwa miłosc..

a czy osoba ktora zneca sie nad partnerem ja kocha ? kocha tylko siebie chyba..

Gość Aaaaankietkaaa
Wybrac miłosc do pieniedzy

jak wszystko? Miłość to miłość a nie wykorzystywanie drugiej osoby, znęcanie itp. Ktoś kto tak postępuje nigdy cie nie kochał a nie przestał kochać :-o

Gość oro13
cos nie bardzo rozumiecie moj dylemat kielkujacy zwiazek czy praca za konkretne pieniadze ? z jednej rzeczy trzeba zrezygnowac.

szkoda ze osoba ktora krzywdzi potrafi sie zarzekac ze kocha nad zycie !!! i nie da rady takiemu przetlumaczyc on wie swoje

Gość jak chcesz mozesz
wrocic do pl. jak ci sie nie ulozy w zwiazku wyjechac ponownie..

Gość ddgdgdvsd
w polsce polki to szmaty i dupodaje, odradzam, znajdz se za granicą

Gość niby racja ...ale...
Pracuij chlopino i daj sobie spokoj z miloscia...na ktora zawsze jest czas.... a dziewczyna jezeli kocha przyjedzie ?.....mozliwe... Gdybym kochala ? napewno przyjechalabym wiedzac ze czeka tam na mnie praca! mowmy nie ma o byciu na czyims utrzymaniu...

Gość oro13
ale ja bym chyba nie chcial zeby pracowala wolalbym ja wyslac na dodatkowe studia tak zeby nie siedziala w domu

Gość a tak z drugiej strony powiem.
mieszkam za granica i kilka dobrych lat temu poznalam przez internet faceta. Wiedzial czym sie tu zajmuje, sam sie spakowal aby przyjechac do mnie i tu mieszkac co bylo dla mnie totalnym zaskoczeniem ale jednak nie pognalam z powrotem a tlumaczylam spontanicznosc, zauroczenie...dam szanse w koncu jestem po 30 stce, moze cos z tego bedzie. wyszlo... zakochanie do moich pieniedzy, bo jako utrzymanek czul sie z tym fantascycznie i jeszcze mial wynogi a sam pracy nie chcial podjac gdyz tlumaczyl ze jest chorowity i nie ma ambitnej. Pognalam ,gdyz przy 3 m-ce wspolnego mieszkania przeszlam tyle co wrogowi nie zycze. Nie rezygnuj z pracy a sproboj pogodzic i dac czas aby sie wszystko ulozylo dobrze.

Pogięło cię, ty będziesz zapierdalał, przysyłał kasę na studia, a ona będzie się pruła w akademiku za twoje euro czy funty :-o

Gość jak chcesz mozesz
kobieta jesli kocha nie zdradza, jak partner ja szanuje to ona to docenia, gorzej jesli facet ja wykorzystuje, dobrze jesli sie trafi na w miare normalnego ktoremu jedno slowo wystarczy ze by zrozumial ze jak koniec zwiazku to koniec, najgorzej jak jest jakis psychol ktory chce dziewczyne przy sobie zatrzymac, wmawiajac ze kocha , blaga o szanse i obiecuje poprawe a tak na prawde dalej robi swoje..

Gość jak chcesz mozesz
a za granica niestety tez sa puszczalskie, jesli robi to w pl bedzie tez robila gdzie indziej, taka jej natura, jesli kobieta sie szanuje , bedzie sie szanowala zawsze

Gość beheheheh
nie zostawilabym tej super pracy i nigdy nie wracala do tego naszego zasranego kraju. Sciagnij milosc do siebie, to najlepsze rozwiazanie

Gość oro13
niestety ona studiuje i nalezy do tych ambitnych a przeciez nie bede czekac az skonczy studia , wiec twierdzi ze nie wyjedzie bo nie moze.... niestety patowa sytuacja