Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PrincessaxD

Nie wiem co robić ze swoim życiem

Polecane posty

Mam 21 lat, jestem studentką kierunku, który mnie w ogóle nie interesuje. Zawsze chciałam studiować grafikę, lecz w moim mieście nie ma tego kierunku, a mojej mamy nie stać na wysłanie mnie do innego miasta. Ile razy wspomniałam mamie, ze ten kierunek mnie nie interesuje wpada w histerię, mówi, że nie mogę jej zrobić takiego wstydu, że zależy jej tylko na tym bym skończyła te studia i miała przyszłość. Nie potrafię jej się przeciwstawić, jesteśmy bardzo zżyte. Mój Ojciec zostawił nas jak byłam mała i nie mam z nim kontaktu. Bardzo kocham mamę i dla niej chodzę na zajęcia, uczę się chemii, fizyki i maty. Zdaje egzaminy by ona się cieszyła. tylko, ze od jakiegoś czasu zaczęłam zadawać sobie pytanie: "Gdzie w tym wszystkim moje szczęście?" Nie wiem co robić, pomóżcie.

Gość ciesz się ze w ogóle
ciesz się ze w ogóle studiujesz

Gość a ile zostało do końca?
Wiesz, ukończone studia, nawet jeśli ich nie lubisz, na coś ci się mogą przydać. Nieukończone - na nic. Skoro nie masz studiów, ani zawodu, z którego mogłabyś żyć (tak zakładam, skoro jesteś na utrzymaniu mamy), to rezygnacja tylko opóźni realizację Twoich marzeń. Dzięki ukończeniu tych studiów być może będziesz miała szansę na pracę w innym mieście i tam studiowanie dziennie lub zaocznie grafiki. Albo naukę z tego zakresu w szkole policealnej/na kursie zawodowym itp. W ogóle, żeby pracować jako grafik nie trzeba koniecznie mieć studiów. Może spróbuj swoich sił jako samouk (w necie jest dużo materiałów, macie pewnie w mieście jakąś bibliotekę) i mając teraz trochę czasu odbądź praktyki.