Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olkasyllllll

jestem w 28 tyg i przytylam tylko 5,7 kg -martwie się

Polecane posty

Gość olkasyllllll

do tego parę dni temu dowiedziałam się ze mam cukrzyce ciązowa :(wiec pewnie więcej nie przytyje-ile Wy przytyłyście do 28 tyg

Gość co to jest??
ja w 19 mam na plusie 4kg. Nie sądze ze to duzo czy mało jak na 28tydzien-chyba jest ok:) ja sie martwie czy ja nie za duzo-choc oprócz piłeczki z przodu nic mi nie utyło-no i cycki 2 rozmiary wieksze.

Gość no jasne że mało
Powinnaś już mieć ze 20kg do przodu i wygladac jak locha. a po porodzie przez 5lat wracać do wagi sprzed ciąży :O skąd się takie idiotki biorą? nie ma znaczenia ile przytyłaś tylko czy dziecko dobrze się rozwija. i ocenia to LEKARZ DO KTÓREGO CO MIESIAC CHODZISZ A NIE WYROCZNIE NA KAFE :(

Gość olkasyllllll
a ja się jednak martwię- bo na diecie cukrzycowej to pewnie jeszcze bardziej schudne

Gość ale czym TY sie martwisz
jestem dokaldnie w 28 tyg ciazy, przytylam 4, 5 kilograma i tez sie martwie, ze tyci za duzo!!! dziecko wazy kilogram, macica z lozyskiem niecvh sobie waza 2 kolejne wiec te dodatkowe kilogramy to woda, tluszcz itd- lepiej zeby bylo ich jak najmniej

Gość ale czym TY sie martwisz
tojest jakis absurd, martwisz sie ze schudniesz..przeciez to dobrze!!!!!!! co ma Twoja waga do dziecka ?? nic

Gość do 24 tyg nic
od 24-28tyg kilogram. Waga przed ciążą - 62kg (przy 170cm wzrostu). Poza tym nie rozumiem twoich obaw - oczywiście, że przytyjesz do końca ciąży i to niemało! To, że jesteś na diecie związanej z ilością cukru oznacza tylko, że nie będziesz miała ZBĘDNYCH kilogramów w postaci tłuszczu. A tak naprawdę dużo tyje się w ostatnim trymestrze (chyba, że ktoś już utył wcześniej). Dziecko dopiero teraz zaczyna rosnąć! Waży teraz około kilograma, a jak się będzie rodzić będzie ważyło 3,5kg - to już masz 2,5 na plusie. A gdzie dodatkowe kg z tytułu ciężaru macicy, wód płodowych, zatrzymania wody w ogranizmie, wzrost ilości płynów ustrojowych itd.? Powtarzam, nie liczę Twojego tłuszczu, bo będąc na diecie prawdopodobnie go nie nabędziesz. Skoro już teraz ważysz 6kg więcej, dziecko dobije Ci jakieś kolejne 2,5kg, ciężar wód i płynów to kolejne 2,5kg, to skończysz ciążę z ok. 11kg na plusie i to JEST NORMA! Czym Ty się martwisz?

Gość dfcvgbmnhbgvf
a jaka była twoja waga przed zajściem w ciążę? i przy jakim wzroście

Gość olkasylllll
wazylam 55 kg przy 167 cm wzrostu

Gość brrr zimno
ja przez cała ciąże przytyłam 8 kg teraz dwa miesiące po porodzie schudłam juz 15 karmiąc piersią także jestem na duzym minusie...

Gość ja jestem w 32 tyg
i mam na plusie 5 kg. w pierwszej ciąży było podobnie i przytyłam przez całą ciążę 9 kg, dziecko prawie 4 kg zdrowe jak ryba

Gość mama Helenki
a ja jestem w 37 tygodniu, łącznie na chwilę obecną przytyłam 4,5 kg, od 28 tyg jestem na diecie cukrzycowej i nie przybieram na wadzę, ostatni tydzień mam 0,5 kg mniej, dziecko rośnie i dobrze się rozwija

Gość do 24 tyg nic
do tototo (czy jakoś tam) Nie wiem, czemu twierdzisz, że uważam się za kafeteryjną lekarkę :D. Ty pewnie z tych, co to sobie dopowiedzą czego nie doczytają :D. Pewnie, że wyliczyłam ile może się spodziewać "na plusie", bo dziewczyna twierdzi że NIE PRZYTYJE, bo będzie na diecie cukrzycowej. No to ją uświadomiłam, że przytyje i żeby się nie martwiła :). Przytyć 15kg na diecie cukrzycowej to byłby wyczyn.

Gość do 24 tyg nic
MamaHelenki - ile ważyłaś przed ciążą i przy jakim wzroście, bo jak ktoś ważył 120kg przy wzroście 150cm, to nie dość, że nic nie przytyje na diecie cukrzycowej, to jeszcze schudnie - nawet w ciąży ;).

Gość hahahahahahhahaha
Ja jestem w 36 tc i przytyłam 5 kg :) Teraz cały czas chudnę. Jem normalnie, dzidziuś ma być duży. Wg ginekologa nie mam się czym martwić, dzidziuś ściąga sobie wszystko ze mnie, dlatego ja mam anemie. Marne pociesznie....

Gość Przyszla mama na październik
6kg przytylas i sie martwisz???? Tutaj na kafe wszyscy w ciazy tylko chudna ,albo tyja tylko pare kg :) Szkoda,ze ja takich szczuplych ciezarnych nie widuje.A po ciazy zawsze maja cos do zrzucenia mimo tego,ze schudly w ciazy:)

Gość LAKJJD;DJ;D
///////////////

Gość do 24 tyg nic
Przyszła Mama na Październik Ale co się dziwisz? Jak przed ciążą się ważyło ponad 60kg albo i więcej - a nie 50, to i schudnąć można i przytyć tylko kilka kg. Otyłe przybierają mniej, więc nic dziwnego że na ulicach widzisz kobiety z nadwagą, które twierdzą że nie przybrały dużo w ciąży - mówią prawdę :).

Gość hahahahahahhaaa
Tak wszystkie tu jesteśmy otyłe :):):):) Czyżbym wyczuwała zazdrość? Ok. Obyście się lepiej poczuły, mogę skłamać, przytyłam 25 kg. Lepiej??

Gość do 24 tyg nic
Nie, nie wszystkie tu jesteśmy otyłe i jeśli "wyczuwasz" zazdrość to radzę wydmuchać nos ;) - będziesz czuła lepiej :). Napisałam parę słów prawdy do Mamy Październikowej, nie wiem czemu poczułaś się wywołana do tablicy - czyżbym poruszyła jakiś czuły punkt :D? Kompleksik, może kłamstewko :D?

Gość hahahahahahhaaa
do 24 tyg nic Tym co napisałaś, dałaś do zrozumienia, że wszystkie kobiety które w ciąży nic nie przytyły albo przytyły mało są otyłe. cyt.:"Otyłe przybierają mniej, więc nic dziwnego że na ulicach widzisz kobiety z nadwagą, które twierdzą że nie przybrały dużo w ciąży." Odpowiadając na Twoje pytanie: nie, ani nie kompleksik ani nie kłamstewko! Przykro mi, ale zburzę Twoją koncepcję, bo otyła nie jestem, a moja siostra która jest jeszcze szczuplejsza ode mnie, i która rodziła we wrześniu 2012 przytyła 6 kg w ciąży.

Gość lklsja;
d;MD'm

Gość hahahahahahhaaa
Tym co napisałaś, dałaś do zrozumienia, że wszystkie kobiety, które nie przytyły w ciąży dużo lub schudły są otyłe. cyt:'' Otyłe przybierają mniej, więc nic dziwnego że na ulicach widzisz kobiety z nadwagą, które twierdzą że nie przybrały dużo w ciąży''. Odpowiadając na Twoje pytanie, nie, ani kompleksik, ani kłamstewko. Muszę zburzyć Twoją koncepcję, bo otyła nie jestem. A moja siostra która jest jeszcze szczuplejsza ode mnie, i która urodziła we wrześniu, przytyła w ciąży 6 kg. więc nie wpychaj każdej do jednego wora.

Gość do 24 tyg ciąży nic
hahaha To, co wyczytałaś sobie między wierszami (a czego ja nie napisałam) to Twój problem, nie mój :). Odniosłam się do wypowiedzi Mamy Październikowej, która twierdziła, że mało widzi/nie widzi szczupłych kobiet w ciąży a wszystkie chwalą się jak to mało utyły. No to wyjaśniłam jej skąd się ta prawidłowość bierze. Nigdzie nie napisałam, że kobieta która ważyła 50kg przed ciążą MUSI przytyć 20kg, tylko to, że prawdopodobieństwo "złapania" kilkunastu kg w ciąży jest większe w przypadku kobiety która waży 50kg niż tej która 120kg.

Gość do 24 tyg ciąży nic
* która waży 120kg. Kurczę, co z tą kaffe dzisiaj? Nie dość, że nie chce wyświetlać postów to jeszcze tnie :o.

Mi akurat chodzilo o wiekszosc ,ktora znam .I wiem jak wygladaly przed.A najlepszy jest tekst gdzies go przeczytalam na kafe jednej kobitki.Ze schudla a brzuch ma tak widoczny w 16 tyg ,ze wszyscy do okola wiedza ,ze w ciazy jest :) Przy tym nie zmienila rozmiaru spodni :) Wow cud.Ja przytylam 5kg do 16 tyg ciazy mieszcze sie w swoim rozmiarze, brzuszka nie widac az tak bardzo ,bo nikt ze znajomych nie zauwaza ,ze jestem w ciazy.Ale przytylam a nie schudlam:)

I dodam ,ze mialam nudnosci i wymiotowalam przez dlugi czas.Malo jadlam a teraz jem jak przed ciaza.

Gość lkkh;glf
lklj;lhkjg