Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BRYLANTUIU

Punkty karne w UK

Polecane posty

Gość BRYLANTUIU

Hej w tamtym roku zostalem zatrzymany bez ubepieczenie na samochod, poniewaz mam polskie prawojazdy sprawa zostala skierowana do sdu, dostalem 8pk i 250 do zaplaty, chce ubezpieczyc samochod i nie wiem czy musze zglaszac te punkty karne? z tego co sie wiem punkty naliczane sa na prawojazdy ale na polskie nie mog wiec jak ubezpieczalnia moze to sprawdzic?

Gość BRYLANTUIU
sory za bledy ale pisze z telefonu, czy dvla ma w moich danych te punkty? nie rozumiem tego?

Gość BRYLANTUIU
z tego co czytam na necie to dvla powinno mi po rozprawie wyslac list zeby im odeslac polskie prawojazdy i powinni mi przyslac dokument counterpart ale ja nieczego takiego nie dostalem, czy moze mi ktos pomoz, bo chce miec legalnie ubezpieczenie na samochod a nie wiem co z tymi punktami?

Gość najbrzydsze sa golfyy
jeśli sprawa trafiła do sadu to raczej będą w stanie to sprawdzić. z tego co sie orientuje to punkty nie sa przenoszone na polskie prawko ale dvla ma je w swojej ewidencji i firma ubezpieczeniowa może to sprawdzić. ryzyko jest spore, bo jak zataisz to w razie czego nie wypłaca ci ubezpieczenia i mogą oskarżyć o fraud co spowoduje jeszcze większe problemy z ubezpieczeniem w przyszłości. w każdym razie napisz co z tego wyszło i ile podnieśli ci ubezpieczenie, dobrze wiedzieć na przyszłość:o

Gość najbrzydsze sa golfyy
counterpart juz nie istnieje, tzn istnieje ale nowego już nie wyrobisz

Gość BRYLANTUIU
dzieki za odpowiedz, jak sprawdzalem teraz ubezpieczenie bez punktow 412, a z 1200:(

Gość BRYLANTUIU
no ale coz, lepiej zaplacic wiecej niz miec jeszcze wieksze problemy...

Gość Najbrzydsze sa golfyy
O kur.. to jest roznica:o

Gość brylantuiu
No niestety, jutro dzwonie do dvla liczac na cud:D no a jak nie to trudno lepiej nie kombinowac:(

Gość ror ror
jak można być takim głąbem, żeby po Anglii jeździć nieubezpieczonym samochodem??????

Gość gość
Zamawiając dokument kolekcjonerski z fastidcard.com nie wierzyłem że jakość będzie aż taka dobra. A tu niespodzianka. Cena też do przeżycia, zwłaszcza ze z kodem 84NA7R5B cały czas dają zniżki.

Gość gość
Wedlug mnie nie ma co się czaic tylko na wszelki wypadek zamowic sobie kolekcjonerskie prawko z szybkieprawojazdy.pl , pomaga to uniknąć wielu nieprzyjemnych sytuacji.

Gość gość
00:58 Cholera ale tanie ubezpieczenie. 412 funtów, to jest za same oc? Cholera A ja muszę za samo za oba prawie 900 zł płacić.