Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedna i zagubona

mam 18 lat i jestem bezdomna

Polecane posty

Gość biedna i zagubona

witam, mam duze problemy, otoz 3 miesiace temu wyzucili mnie z domu mam 18 lat i sie ucze mieszkam po trochu u rodziny i u chłopaka (weekendy) nie mam swojego kata nie mam jak sie uczyc opusciłam sie w nauce i chyba nawet nie zdam w tym roku.. moj chłopak nie widzi problemu ze szwendam sie po rodzinie ze nie mam warunkow do nauki.. twierdzi ze musze sb znalesc prace i wynajac pokoj.. Ale gdzie ja znajde prace? szukam i nic.. nie rozumiem dlaczego nie moze mi pomoc..nie wiem czy on nie widzi czy tez moze tego nie chce widziec jak ja sie mecze i cierpie? on ma gdzie mieszkac i nigdy nie miał takich problemow jak ja.. on ma rodzicow (wychowywałam sie w rodzinie zastepczej dzien przed wyzuceniem mnie z domu zostałam pobita przez meza mojej opiekunki bo stanełam w jej obronie zeby nie bił jej a za to ja dostałam) zastanawiam sie czy moje zycie ma sens skoro od urodzenia byłam przezucana z rak do rak?

Gość ove27
idz do opieki spolecznej, zalatwia ci jakies noclegi

Gość vddv
Bardzo Ci współczuję. Zrób jak osoba wyżej radzi, a chłopaka kopnij w dupę. Też zostałam wyrzucona z domu, ale mój chłopak mi pomógł, mieszkam u niego i lada dzień rozpocznę pracę. Głowa do góry, co Cię nie zabije to wzmocni.

Gość biedna i zagubona
wielkie dzieki:)

Gość biedna i zagubona
tez bym mieszkała z chłopakiem tylko jego rodzice na to nie pozwalaja bo slubu nie mamy i dla nich wazna jest opinia sasiadow a dobrze wiedza ze mieszkac nie mam gdzie..

Gość mjnhbg
co to za chlopak ktory Cie nie wspiera, pomysl czy warto z nim byc? moiwsz ze masz rodzine jakas, wiedza jaka jest sytuacja, popros kogos o dluzszy nocleg, powiedz ze zaczniesz pracowac to bedziesz sie dokladala do rachunkow... skad jestes? gdzie sie uczysz:? lo, technikum?

Gość ghghrtyuu34
bzdury straszne piszesz. jasne- rodzina zastępcza, wywalili cię i nikt tego nie zauważył, a opieka społeczna ma to w doope. idź spać, bo trollować też trzeba umieć

Gość mjnhbg
pozatym porozmawiaj z nauczycielami, oni sa ugodowi jesli wyjasnisz jasno sytuacje bez ubarwiania, raczej Cie przepuszcza nawet na dopach

Gość biedna i zagubona
....

Gość biedna i zagubona
problem mam tylko z matma.. reszta jest ok ale "zycie jest zyciem" jak to mi powiedziała..

Gość biedna i zagubona
jejciu.. widac ze jakis niedoswiadczony przez zycie jestes i go nie znasz.. jakos sie nie interesowali mna przez 10 lat.. A chodze do lo. uczyłam sie dobrze nie było rewelacji ale dawałam rade teraz jest coraz gorzej..

Gość biedna i zagubona
...

Gość biedna i zagubona
.

Gość vghnbvghnbvghnb
Bardzo Ci wspołczuję, ale faktycznie powinnaś zwrócić się do opieki społecznej. Młodziutka jesteś i Twój facet pewnie też jeszcze młody więc niewiele może zrobić skoro rodzice mają inne zdanie. Fatalnie, że to oni nie zainteresowali się choć trochę Twoją sytuacją, skoro ich syn Cię kocha. Głowa do góry, będzie dobrze tylko musisz być twarda, bo jak się posypiesz to wiele teraz możesz stracić.

Gość fffgdff
a z jakiej racji mlody chlopak ktory powinien sie teraz bawic i korzystac z zycia ma miec obowiazek zamieszkac z dziewucha? to nie twoj maz,an ojciec,kazdy ma swoje zycie

Gość biedna i zagubona
Tu nie chodzi o to zebym z nim od razu zamieszkała a o to zeby zobaczył jak beznadziejna jest sytuacja bo dla niego wszystko jest ok a nie jest.. Poza tym mam swoje jakies oszczednosci (rok temu w wakacje sb zarobiłam) tylko stac mnie by wynajac jakis pokoj 2-osobowy przez 3 miesiace no ale gdzie wyzywienie? Narazie zyje po rodzinie i robie do domu zakupy za ok 250zł i kupuje artykuły spozywcze chemie itp. Moj chłopak ma 23 lata i 2 lata jestesmy razem... On sie juz wyszalał (dyskoteki, wyjazdy ze znajomymi, wycieczki, domowki itp) i nie mowie o tym ze ja siedze i naciskam na niego zebym z nim mieszkała a prosze go o pomoc w tej sprawie w formie rozmowy i zeby wyjsc jakos z tej sytuacji.. I jak na faceta to jest dojrzały emocjonalnie nie jest to jakis wyrosniety dzieciak i mysli o zyciu juz powazniej..

Gość biedna i zagubona
A i jeszcze tak.. Ja nie mam mamy ani taty od kad skonczyłam 6 lat, tak naprawde nie mam nikogo, oprocz chłopaka i babci.. Mysle teraz czy by na wakacje nie pojechac na prace sezonowa nad morze bo to by mnie uratowało przez wakacje a pozniej uda mi sie cos tanio znalesc..

Gość biedna i zagubona
...

Gość ania2444422244
a nie myslalas zeby wyjechac do anglii? Znasz angielski? Ja bym ci chetnie pomogla, moglabys pomieszkac u mnie pare tygodni - wynajac pokoj znalezc prace.. nawet na start bym ci prace kelnerki zalatwila w takiej malej wloskiej restauracji.

Gość ania2444422244
pisze bo bradzo mi ciebie zal I bylam w podobnej sytuacji majac 18 lat - z tym ze zamieszkalam tymczasowo u babci I po maturze wyjechalam.

Gość biedna i zagubona
?

Gość jesli znasz jezyk
to jedz za granice do pracy sezonowej zarobisz, odlozysz, moze tam zostaniesz i bedzie Ci sie zylo lepiej

Gość biedna i zagubiona
a sponsora w jakim mieście najlepiej szukać?

Gość ania2444422244
prostytucja to nie jest rozwiazanie - ale rob jak uwazasz..

Gość Stefan Macierew(Icz)ski
w Lublińcu, niedaleko szpitala psychiatrycznego, najlepsze miejsce :) byłem tam na wakacjach

Gość biedna i zagubona
Angielski znam, ale nigdy nie rozmawiałam potocznym jezykiem z jakas konkretna osoba. Ja mam plany zrobic prawo jazdy pozniej uczyc sie w szkole british school zrobic kursy z kosmetologi i o ile to mozliwe pojsc na studia w tym kierunku i wyjechac do anglii własnie bo mnie tu nic tak naprawde nie trzyma bo rodziny oprocz babci brak

Gość biedna i zagubona
Jezu podszyw..Ludzie naprawde robia sb jaja w tak beznadziejnej sytuacji, ja mam do sb szacunek i nie mysle o takim zarabianiu pieniedzy nawet mi to przez mysl nie przeszło.. Ja nie wiem podszywie czy ty w ogole uczucia masz ze zachowales sie tak beznadziejnie?

Gość biedna i zagubiona
jedyne co mam to jeszcze nie pomarszczony tylek , ktorym moge skusic potencjalnego darczynce badz na nim zarobic

Gość biedna i zagubona (prawdziwa)
13:56 to podszyw brak słow..

Gość jesli znasz jezyk
to jedz na wakacje blizej, niemcy, holandia, do pracy przy zebiarniu owocow, tak zarobisz na prawo jazdy i jakos ruszysz jak zrobisz kurs kosmetyczki to wtedy wyjedziesz