Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izzzzaaa

8 miesieczne dziecko z nadwaga??

Polecane posty

Gość izzzzaaa

Witam. Moja corka skonczyla nie dawno 8 mc i wazy prawie 11 kg ! je co ok 4 godz mleko od czasu do czasu gerberki badz kaszke . czy to normalne ze tyle wazy? czy cos jest nie tak?

Gość mm for mm
o matko, moze za duze porcje tych deserkow i kaszek jej dajesz? dziecko ma malenki zoladek:O odstaw te kaszki na jakis czas, wprowadz wiecej warzyw, owocow...11 kilo u 8 miesieczniaka to jest zupelnie poza siatka centylowa...co na to pediatra?zatuczysz dziecko moja dwulatka tyle ważyla...

Gość cbitepaz
o boze ale masz spaślaka...ładnie ją zatuczyłaś :O

Gość aneczkal....
No za duza ta waga...Moja córka na roczek ważyła 9 kilo, 11 kilo to na dwa latka mnie więcej było A co na to lekarz?

Gość MALUTKA555
Mój ma 10 miesięcy i waży 11 kg, a wcale dużo nie je i nie wygląda na grubego.

Gość synek mojej
Kolezanki wazyl 11 kg jak mial roczek i jest bardzo otyly. jeszcze zalezy jaki wzrost ma. moja corka jest wyzsza od niego o niecala glowe i ma 16 miesiecy ale wzrostem jest jak 2 latka i wazy 10,5. Radze isc do lekarze, jak dla mnie to za duzo.

Gość oligunka
moja corka ważyła tyle w wieku 20 miesiecy, wlasnie sprawdzilam w ksiązeczce sorry, dla 8-10 miesieczniaka taka waga to dramat, co wy dajecie jesc tym dzieciakom?

Gość Dużo waży
Odsaw kaszki może tylko na noc daj a tak mleko same zamiast kaszek obiadek na podwieczorek jakieś owoce , a może ma tendencje do tycia .

Gość princessaofpersia
bardzo duzo, za duzo albo przyczyna jest przekarmianie dziecka-szczegolnie tymi kaszkami, ktore w wiekszosci skladaja sie z cukru, albo jakies problem metaboliczny, powinnas skonsultowac dziecko z pediatra i jesli to nie przekarmianie jest przyczyna to również z endokrynologiem

Gość MALUTKA555
Mój jest na piersi,e 150 ml obiadku,jakiś owoc,pije wodę i na noc 120 ml kaszki i pierś. I tyle

Gość Sierra newada
Chyba trochę za dużo waży, też radzę przynajmniej ograniczyć kaszki.

Gość cbitepaz
.

Gość asdfghkj
To wszystko zależy od wagi wyjściowej dziecka. Na pewno więcej będzie ważyło takie, które przy urodzeniu miało 4000 g od takiego, które urodzilo się, ważąc 2500 g. Ile mała miała przy urodzeniu i ile +/- ważyła w 5 m.ż.?

Gość MALUTKA555
Według mojego pediatry jest wszystko ok. A mały się urodził z wagą 3700

Gość etammm
jakie mleko i dlaczego co 4 godziny?

Gość princessaofpersia
malutka - to dopiero na roczek powinien ważyc 11 kilo, bo w wieku 12 miesiecy dziecko powinno potroic wage urodzeniowa

Gość asdfghkj
MALUTKA555- i waży bardzo dobrze. Dziecko w 5 m.ż. powinno podwoić swoją masę urodzeniową, w 12- potroić, więc u Twojego małego wszystko jest ok. Chociaż wahałam się, żeby to napisać, bo jak ostatnio pisałam to matkom na kafe, to dowiedziałam się, że mówię bzdury, bo dziecka nie da się włożyć w sztywne ramy. Szkoda tylko, że wymyślili to kosultancji krajowi do spraw pediatrii :P

Gość MALUTKA555
Też myślę, że z nim wszystko ok. Rozwija się prawidłowo, ma 3 godzinne przerwy pomiędzy posiłkami, nie wpycham w niego słodkiego nie licząc wieczornej kaszki więc czym tu się przejmować :P

Gość vvvbbbbvbvbvbvbvbvb
Mój synek też waży koło tego, ale ma 80 cm i jest szczuplutki. Ze wzrostem od urodzenia był w trzecim centylu.

Gość onabezogona29
11 kg i roczek i dziecko otyłe....? Głupich nie sieją...

Gość synek mojej
To w niego czy w nia ???

Gość tak na marginesie
po co tak często dajesz jej jeść ?

Gość a ile ma WZROSTU???
przecież to ma ogromne znaczenie niech mamy, których dzieci ważą mało napiszą też ile dziecko ma wzrostu

Gość synek mojej
Dlaczego od razu od glupich mnie wyzywasz? Czy ja tutaj wyzywam kogos? Jakiejs kultury sie naucz!! jest otyly nie moze sie ruszac, nie przewraca sie z pleckow na brzuszek. po roczku zaczol raczkowac, siadac i wstawac. teraz ma 14 miesiecy i raczkuje bardzo powoli, ledwo sie rusza. Na calym ciele ma cellulit. jest roznica miedzy grubym a grubym. mojej drugiej kolezanki synek ma niecale 10 miesiecy i wazy 10 kg a jest znacznie sprytniejszy i nie wyglada na otylego. jest bardziej zbity i masywny.

Gość synek mojej
Moja corka nosi ciuszki na 92.ma okolo 88 cm

Mleko co 4 godz? Wystarczy jak dasz trzy posilki mleczne. Poza tym dziecko w jej wieku powinno zjadac 3 wieksze posilki i dwa male( 2 sniadanie i podwieczorek). Zrezygnuj z Gerberkow, dawaj owoce i gotuj sama zupke . No i jak pisaly dziewczyny ogranicz kaszki i w ogole sztuczne zarcie.

Gość postów nie widać:(
:(

Gość niebieskie swiatelko.
moj syn skonzcyl 8 miesiecy wazy 9 kg, jak byl malutki zawsze wazyl idealnie nie za duzo nie za malo, a jadl co 2-2,5 h po 160ml-180ml mojego mleka, teraz modyfikowanego o rano 2x120ml, pozniej ze 100 ml kaszy, obiadek ok.150ml, deserek, jakas kanapeczke lub kasze, mm 120mm, moze zmniejsz porcje bo rozepchalas malej zoladek, i bedzie jej ciezko raczkowac , siadac, chodzic..