Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izzzzaaa

8 miesieczne dziecko z nadwaga??

Polecane posty

Gość izzzzaaa

Witam. Moja corka skonczyla nie dawno 8 mc i wazy prawie 11 kg ! je co ok 4 godz mleko od czasu do czasu gerberki badz kaszke . czy to normalne ze tyle wazy? czy cos jest nie tak?

Gość apudlina
nie martw sie wyrosnie z tego moze i za duzo wazy troche ale przjedzie jej to

Gość izzzzaaa
ale czy to nie jest moja wina? Ogolnie jej jadlospis dzienny wyglada mniej wiecej tak ze rano ok 8 je 180 ml mleka o 11 kolejna dawke, poznije ok 3 gerberka obiadek po 2 godz deserek bo opbiadku je mnijj niz pol malego sloiczka deserku tez tylko troszke i na wieczor ok 21 mleko i w nocy i 3 mleko , moze ja ja jakos"przyglodzic" powinnam bo juz spotkalam sie z tego typu zdaniami na ten temat , ale szczerze powiem ze to trudne bo mala jak jest glodna ok pol godz idzie ja jeszcze zabawic zeby na chwile zapomniala ale pozniej juz sie nie da krzyczy zlosci sie itd

Gość si si ni
Twoje dziecko nie je jakos specjalnie duzo, ale wazy naprawde sporo! synek ma 14 m-cy i wazy 10kg... a rozmawiałas o tym z pediatra?

Gość to totoooooooooooooo
jeśli po porodzie wazyła np. 2800 lub 3000 to m nadwagę (może bym powiedziała ze za dużo wazy) ale jeśli wazyła 4500 kg to się nie martw. Wszystko zależy od tego ilev miała na początku. Waga dziecka powinna być dwa razy taka na pól roczku i 3 razy taka na rok. Czyli 4500- na pól roku 9kg na rok 13,5 Jak 3kg to na pól roku 6kg na rok 9kkg. Oczywiście nie przesadzxajmy i odchyły od normy mogą być:)

Gość bo za czesto ja karmisz
powinnas dawac tak: rano mleko + kaszka bez cukru okolo 12h obiadek okolo 16h deser/ podwieczorek 19- kolacja: cos na bazie warzeyw bez miesa. przed spaniem mleko z dodatkime grysiku ( jakies 120-150 ml). jak ci zjada 2 godizny po obiedzie tylko kilka lmyzeczke, to znaczy, ze nie jest gldona i juz!

Gość Za duzo wazy
daj więcej zupki warzywnej a kaszkę tylko raz dziennie .Mleko rozcieńczaj żeby było więcej wody. Do picia tylko woda .

Gość wspolczujealedasz rade
niemowlaka się nie odchudza... jak zacznie chodzić zgubi co będzie trzeba! na dzien dzisiejszy zadbaj o regularne posilki: ja na Twoim miejscu ograniczylabym na pewno kasze- a zastapila np. kleikiem kukurydzianym, a kasza np. co 2, 3 dzien. A co do deserkow gerbera- nie lepiej samemu blendowac posilki i robic te desery- np. jakblo i marchewka bez dodatku cukru, banan i gruszka, jabluszko!

Gość wspolczujealedasz rade
do picia oczywiscie tylko woda-i nie tam zadna samkowa tylko mineralna naturalna np. z nestle, a jak podajesz soczki to tez ograniczaj i rozcienczaj z woda przegotowana takie.

Gość ,,,,,,mm
...............

Gość agula8
spokojnie-moja córka waży ok.12kg i ma 13 m-cy.Lekarka powiedziała że jak zacznie konkretnie chodzić i nie wyrówna wagi to wtedy zastanowimy się nad dietą. Odstawimy kaszki, makarony itp.Ale z dietą trzeba ostrożnie bo dziecko w tym wieku intensywnie rośnie i potrzebuje "paliwa".A jak z ruchem u Twojej córki.Bo moja choć jest grubaskiem to ruchowo rozwija się bardzo dobrze i jest silna.

Gość katarinkamała
moje też wyglądało na pulchniutkie w tym wieku, teraz wygląda na lekko niedożywione hehe, żebra na wierzchu, spokojnie

Gość jjjjhhhhhhfffff
Nie martw sie, moze to poprostu duze, nie grube dziecko, moja mala ma 2, 5 roku , wyglada jak maly wojownik, jest tak zbita, co dzien z rana basen, a po poludniu 2 gdz minimum na hulajnodze, wazy 19 kg i jest wyzsza od 3, 5 latki sasiadki, moj maz jest wysoki i ma duze kosci, moja corka nigdy nie bedzie drobinka, ale nie bedzie tez gruba, taka jej uroda...byc moze u was jest podobnie,

Gość jjjjhhhhhhfffff
Dodam jeszcze , ze urodzila sie prawie 5 kg:)

Gość jakiś pastelowy
MLEKA SIĘ NIE ROZCIEŃCZA! Uważam że twoja córka za dużo dostaje mleka i trochę za pozno. spróbuj wyeliminować nocne karmienie. ja bym zrobiła tak- 8 mleko 11 owoce 14 obiad 18 mleko 21 kolacja-mleko z kaszą-ale nie te super szybkie bobowity i inne cukrowe cuda tylko np kaszę mannę lub kaszę orkiszową. i najwyżej zamiast o 8 to obudzi się o 6 na mleko ale w nocy daj wodę.

Gość Kaasku
Moj syn ma 3 miesiace, ale jest dlugi - 68cm i wazy 7 kg. Pediatra powiedziala, ze wszystko jest OK.

Gość KKKKDDDDDJ
jjjjjjjjjjjjhhhhhhhggg-boze jak mozna tak upasc dzieciaka,na dodatek dziewczynke.juz widze ta jej gruba kosc,raczej to tluszcz a nie kosci.

Gość 2.5 roku i 19kg?????
Nie mów że to dziecko nie jest grube :O ile ona by musiala mieć wzrostu żeby nie być gruba? :O mój syn ma 3lata i mierzy 103 cm, waży 14kg. owszem jest raczej szczupły i mógłby ważyć trochę więcej,ale dziewczynka pół roku młodsza, pewnie niższa od niego ważąca 19kg to tragedia. dziś na rynku widziałam takiego potwora. nie wiem ile ta dziewczynka ważyła ale żal mi jej było bo była tak gruba że aż miala krzywe nogi a policzki niemal leżały jej na ramionach :O a kochająca babcia kupiła jej chyba z 10 lizaków-takie złączone opakowaniami w taką jakby taśmę. mała się na nie dosłownie rzuciła.

Gość KKKKDDDDDJ
jjjjjjhhhhhhhhhggggggggg-moej siostry corka ma 9lat i wazy 25kg jest ladna dziewczynka.a twoje dziecko w azy 19kg,nie potrafie sobie tego wyobrazic jak tak maly czlowiek moze tyle wazyc.siostra jak i jej maz to wysocy ludzie.

Gość ja mam 30 lat
Boze dziecko 2,5roku i taka waga

Gość jjjjhhhhhhfffff
Nie osrajcie sie, spokojnid :d, nie jest upasiona nie jest tez piszczelem, wyglada jak normalna dziewczynka, wszyscy mysla ze to 4 latka: wzrostem i waga jest na 99.6 centylu, wszystko w normie, i nikt jej nie pasl..urodzila sie 5 kg, ja mam 180 cm , maz wiecej;) mam sliczne zdrowe dziecko, sama plywa od roczku, godzinke dziennie, takse tluszczu oblewajacego nie ma:p

Gość katotonia
a mój syn ma 7 mc i waży 11 kg, urodził się 4 kg. Ma teraz 76 cm. I nie martwię się czy jest gruby, już nie przybiera na masie tyle ile wcześniej bow ięcej akrobacji robi, i nie jak dużo. Trochę mu puce spadły ale nadal jest pyzaty, taki się urodzil i juz ma. Spadną mu jak zacznie chodzić. Do 12 mc życia nie mówi się o nadwadze u dzieci. Patrz siatki centylowe, jak nie wybiega poza górną granicę jest ok.

Gość ja mam 30 lat
hhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Gość mieszkajaca tu i tam
Dla mnie jest spasione,dzieciak nie ma 3lat i taka wage,ale pewnie ty tez jestes gruba krowa.Jak znam zycie to pewnie uwazasz sie za szcuplutka.

Gość KKKKDDDDDJ
Moja sistra tez urodzila sie z waga ponad 5kg no ale nie wazyla az tyle w wieku 3lat Masz upasionego dzieciaka

Gość KKKKDDDDDJ
k

Gość mamaElisabeth
Jak zwykle chamskie teksty!!! A kazde dziecko jest inn i nawet jesli ma nadwage to co? Dla takich maluchow nie stosuje sie diet, zaczna biegac schudna! Moja corcia urodzila sie wczsnie bo 35 TC z waga 3kg 50 GR jak miala pol roku wazyla 9 kg, jak rok 15 kg i wtedy zaczela chodzic, ma teraz 19 miesiecy i przez 7 przytyla tylko 600 GR wazy 15kg 600 i miezy 89 cm jest wysoka, ma pucolowata buzie alegruba nie jest