Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocham zwierzaki

czy ktoś ma/hoduje gryzonie? :)

Polecane posty

Gość kocham zwierzaki

Witam :) Chciałabym sobie kupić jakieś małe zwierzątko, ale nie wiem co będzie najlepsze. Najlepiej gdyby były dwa, mogłyby się bawić, ale raczej nie z jednego gatunku, bo nie ufam wiedzy sprzedawców na temat rozrózniania płci ;) Czy np. chomik i myszka będą sie dogadywać? Pomóżcie :)

Gość Myszoskoczyca86.
możesz 2 myszoskoczki, one żyją tylko w grupce conajmniej 2 albo więcej, bardziej polecam samiczki, bo samczyki czasem się gryzą, w sklepie mogą się nie znać, chociaz mi sie akurat znali, ewenautlnie możesz na jakichś adopcjach szukać albo na gerbile.net a chomika i myszy nie radzę spotykać! to dwa różne zwierzeta, pogryzą się, moj myszoskoczek (samiczka) chciał atakowac chomika :( A chomiki to samotniki tak w ogole.

Gość kocham zwierzaki
skad wiesz ze nie beda sie bzykac? :(

Gość kocham zwierzaki
no właśnie nie chcę :) tylko czy się nie będą gryźć na przykład? czy większy chomik nie będzie terroryzował maleńkiej myszki?

Gość kocham zwierzaki
Boszzzzz nawet w takim wątku się znajdzie podsyzwacz :O a wiesz że o myszoskoczkach nie pomyślałam :) kiedyś kolega miał, muszę o nich poczytać :) a Twoje są oswojone? bo ja bym chciała mieć takie żeby się dały przytulać :)

Gość Myszoskoczyca86.
Nie do końca oswojone, czasem wskakują na ludzi np. podczas wypuszczania ich na wybieg w przedpokoju, co do przytulania- ja je tulę,ale nie wiem czy one to lubią :P są kochane.. urocze i śliczne, czyściutkie, nie śmierdzą, ale trzeba im zmieniać sianko co 1-2 tygodnie, mam je już około 2 lata... bardzo zdrowe, wesolutkie. Chomiczek i myszka są bardzo delikatne.

a ja mam 2 chomiki :P oczywiście, wszyscy mówili, ze chomiki wolą samotność, ale z dwóch większa radocha niż z jednego ;) moje spią razem przytulone, ale temperament każdy ma inny ;) i dwa samce :P czasem jeden drugiego skubnie, ale nie widzę by prowadziły jakąś wojnę

Gość kocham zwierzaki
nie widze postow..