Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość normalna synowa

co wy macie do tych tesciowych?

Polecane posty

Gość normalna synowa

Ciągle tylko narzekacie. rozumiem że kilka może być z piekła rodem ale nie wszystkie :O a może warto winy poszukac w was? moja teściowa ma dość trudny charakter bo uważa że z racji tego że żyje dłużej wie lepiej. ale ja jako dobrze wychowana i inteligentna osoba potrafię ukrócić próby wtrącania się i w sposób kulturalny i cywilizowany obcować z teściowa. a wy wszędzie weszycie podstęp i zła wolę :O po co się tak zatruwac nienawiścią?

Gość odpowiadam na twoje pytanie
moze chcesz sie zamienic na tesciowe? watpie bys wtedy byla taka kulturalna

Gość bebbebba
Teściowe choćby najlepsze były to z reguły wkurwiają synowe samą swoją obecnością.

Gość bebbebba
Do teściowej ma się zawsze taki chłodny stosunek, zupełnie inny niż do własnej matki. Wkurza taką młodą dziewczynę, że obca dla niej baba próbuje jej sugerować co i jak ma robić.

Im mniej teściowej w życiu, tym lepiej :) Mamy rodziców 70 km od siebie, widujemy się dwa razy w miesiącu, i zarówno ja, jak i mój mąż uwielbiamy swoje teściowe :) Choć są trudne i mają kompletnie inne poglądy niż my, nie mówię, że nie!

Gość normalna synowa
A może zastanów się nad swoim postępowaniem? może właśnie jestes z tych co mają pianę na sam widok tesciowej? moja ma na swoim sumieniu wiele grzechów, bo upatrzyła sobie na synowa córkę swojej kolezanki i do samego ślubu kombinowała jak koń pod górę. ale ja ją zawsze pacyfikowałam uśmiechem i kulturą. obecnie jesteśmy 5lat po ślubie,teściowa pamięta o moich urodzinach, imieninach, jest dla mnie miła. co o mnie myśli? nie wiem i nie chcę wiedziec,liczy się że dziecko nie patrzy na przepychanki między mamą i babcią i nie jest przeciwko nikomu nastawiane.

Ja nie narzekam na swoją teściową, ostatni raz widziałam i rozmawiałam z nią na początku sierpnia tamtego roku:)

ja bylam jak ty w nicku- normalna synowa Do czasu :P znudzilo mi sie Nie jestem z natury zlosliwa ani nie lubie sie z kimkolwiek klocic Do czasu Cos w tym musi byc ze tak wiele synowych narzeka na tesciowe a jesli nie jest tak w twoim przypadku to pogratulowac :P moja niby mila a jak uslyszaam co gada za moimi plecami- skonczyl sie dzien dziecka i juz Zycie.

normalna synowa - ile lat jesteś synową i jak często widujesz się ze swoją teściową? Bo to są bardzo istotne dane . Ja przez pierwsze trzy lata też nie widziałam żadnych problemów.

Gość Oj autorko
Po prostu lubimy sobie ponarzekać.

-codziennie dzwoni -jak ur sie nasz syn codziennie przyjezdzała i siedziała do 21-22 oczywiscie obowiązkowo kawka ciasto i kolacyjka dla damy - jej dzieci nie mają wad -w ogóle - wścibskość nie ma granic - podejmowała za nas decyzje np mówiła ze do kogoś przyjedziemy a my nie mielismy o tym pojęcia - zawsze wie lepiej - gotuje dania z paczek ale nie ma lepszej kuchary - odpychała mnie od własnego syna- mały był głody a ona ciągle kolka kolka - największym argumentem jest to że nawet mąż nie chce tam jeżdzić

dzięki:) 1 termin miałam na 24, później zmienili na 20 a urodziłam 18go:) Mężu na ten dzień zaplanował uroczystą kolację i zamówił kwiaty, a o 4 rano już zaczął się poród i urodziłam o 19, więc nici ze świętowania:) hehe było zabawnie:)

Kobiety, które miały to nieszczęście i urodziły tylko synów powinny zaraz po ożenieniu się syna, utylizować się, przedtem, oczywiście zapisać cały majątek na synową. Te które mają córki, mogą jeszcze trochę pożyć aby wspomagać je w wychowaniu ewent. wnuków ale tylko na wyraźne życzenie córek. Nie wiem co mają zrobić kobiety, którym przydarzyło się urodzić dzieci obojga płci. :D:D:D

Gość Milka_187
A ja sie bardzo dobrze dogaduje z moja przyszla tesciowa, pogawedki, herbatki przy ciastku, spacery , wspolne gotowanie, pieczenie ciast . Nigdy nie zamienilabym jej na żadna inna :)

Gość mieszkam z rodzicami
ja akurat mam bardzo fajną teściową. Ale pamiętam moja niedoszłą teściową - okropna baba. Mój tata tez ma wredną teściowa. Wiem, że to moja babcia ale naprawde jest wredna, dla mojego taty zawsze była wredna bez powodu.

Gość NIE CHCE MI SIE WYMYSLAĆ
ja mieszkam z tesciowa a dokładnie ona z nami.Zmarł jej mąż, ona podupadła na zdrowiu. Mamy duzy dom wiec wzielismy ja do siebie a jej mieszkanie wynajmujemy. Nie chciała mieszkac sama. Ale moja teściowka jest spoko. Fajna z niej babka!

ja mieszkam ze swoja, szosty rok okazuje jej resztki szacunku bo w koncu mieszkam u niej ale prawda jest taka ze nie mam do niej szacunku za grosz Z rzeczy ktore wymienila mlodamama moglabym przypisac mojej tesciowej: - jej dzieci wg niej sa idealne choc stan faktyczny jest zupelnie inny i to nie tylko moja opinia - wszystko wie najlepiej to typ czlowieka z ktorym nie ma sensu rozmawiac bo ona po prostu wie wszystko i jakiekolwiek twoje argumenty mozesz se schowac -wscibska niby nie jest ale jak rozmawia ze swoim cudnym ukochanym najlepszym na swiecie syneczkiem zza granicy to wszystko zamelduje co u nas co robimy co bedziemy robic itd - nigdy sama nie zajela sie naszym dzieckiem, pare razy jak juz nie bylo wyjscia zostawialismy je na godzinke ale miala wtedy problem - jest cholernie skapa i chytra jednoczesnie, no sok ze az tak mozna zalety...? hmm dobrze gotuje nie wpierdziela sie za bardzo w wychowanie dziecka niestety tesciowa to nie matka, rzadko kiedy bywa taki uklad ze synowa z tesciowa sie dogada lepiej niz z matka aczkolwiek nie twierdze ze to niemozliwe Moja kumpela ma cudna tesciowa ale ona ogolnie jest zyczliwa dla wszystkich po prostu dobry czlowiek

Gość normalna synowa
Synową formalnie jesteśmy 5lat-rocznica będzie 31maja. a nieoficjalnie czyli mieszkamy razem 8lat, znamy się 12. teściowa mieszka 3domy od nas,bo akurat się trafiło. ostatnio u mnie była chyba z miesiac temu,albo i lepiej. a ja do niej na kawę wpadam raz w tygodniu,plus raz w tygodniu jesteśmy u niej we 3. moja na mnie na pewno nie gada-ona co myśli zachowuje dla siebie i o rodzinie nigdy nie plotkuje.

a ja mam fajna teściową:), mieszkalam obok niej(w bliżniaku)8 lat wiec wiadomo,ze kontakt non stop, kilka madrych rad mi udzielila dot. dziecka jak było malutkie i innych takich "życiowych", z niektórych nawet skorzystałam:) ale jestem znana w rodzinie,ze robie to co uważam i zbytnio nikt mi nie narzuca pewnych rzezcy, raczej radzi a czy z tego korzystam to już inna sprawa

Gość fagfafa
gagg

Gość moja kolezanka to dopiero
miała super teściową. Mieskzali z nimi i ciągle słyszała, że wsyztsko źle robi, że ona nie ejst prawdziwą matka dla swojego syna, ona go tlyko urodziła. Kiedys teściowa wyrwała jej syna z rak bo mały płakał. Posadziła go koło drzwi a gdy kolezanka je otwierała z drugiej strony ( nie było widac, że mały tam siedzi bo drzwi były zamknięte ) to go lekko nimi uderzyła i teściowa wyzywała ja od idiotek, a jak wrócił mąż koleznaki to teściowa zaraz na skarge leciała, że taka ma żonę durna, że ona bije dziecko bo specjalnie trzasnęła je mocno drzwiami - nie uwierzyłabym w to ale była świadkiem tych sytuacji.

Gość normalna synowa
Moja nie umie gotowac, choć mój mąż myślał że umie, ale ona też głównie na gotowcach. co mi nie przeszkadza-ona to je,na zdrowie. nie zajmuje się naszym dzieckiem-a niby czemu by miała się zajmować? od tego dziecko ma rodziców. a z babcią może się od czasu do czasu pobawić. raczej się nie wtrąca w wychowanie wnuka-było kilka prób i mądrych rad które krótko uciął mój mąż.

moja mama też jest teściową ale nigdy nie ingerowała w życie moich 2 braci. A z młodszą synową ma kontakt lepszy niż z moją siostrą. Nie pcha sie bez zaproszenia i "nasze" sprawy między sobą mamy załatwiać sami. Zawsze pomoże nigdy sie nie wpierxxx. Jestem nauczon, że moja mama się nie wtyka i nie wadzi, nie pyta co kupiłam i nie przegląda paczek, zachowanie teściowej było dla mnie totalnie niepojętą nowością. Jadąc do niej czuję sie jak u starej ciotki nie jak u "mamy".

Gość natka ty kłamczucho wstrętna!
Natka CZEMU KŁAMIESZ? Przecież już ludzie kilka razy ci wytykali że założyłaś temat w wakacje gdzie pisałaś że nie macie ślubu :O po co dalej brniesz w te kłamstwa?

Gość zęciunio tesciowej
ja uwielbiam moja teściowa jest nie zła jest wdową jak moja zona jest w delegacji i to dość często ze względu na swoją prace to ja z teściowa uprawiamy seks, jest dobra w te sprawy

Gość natka ty kłamczucho wstrętna!
Poza tym 18stycznia 2011 to była bodajże środa :O

pewnie ze nie musi sie zajmowac bynajmniej od niej tego nie wymagam ale niech sobie tez w takim razie daruje udawanie jaka to z niej dobra babcia co to kazda chwile spedza z wnukiem- przy znajomych

Gość juuupikaooł
Nic nie mam człowiek jak każdy inny.