Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KoleżankaBierzeŚlub

Ile dać kasy na wesele od jednej osoby?

Polecane posty

Do tej jednej organizującej powyżej :) a mi się wydaje że jak kogoś zapraszasz nie powinnaś w ogóle oczeiwać prezentu :) powinnaś sie cieszyć, że ktoś w ogóle poświęci swój czas...pomyślałaś, że gdyby ktoś tyle godzin poświęcił na pracę - czyli lekko licząc trzy zmiany po 8 godzin - miałby z 300 zł, a tak n ie ma nic i jeszcze musi tobie dać :o

Gość gość
skoro jesteś "tylko" koleżanką to na pewno nie 300 zł. Tyle to daje np siostra cioteczna panny młodej. Mniej daj. Nie powiem konkretnie ile ale mniej...

Gość gość
Hej. Teraz jeśli ktoś idzie sam nie daje mniej niż 250-300 zł a jeśli z osobą towarzyszącą to 500 zł.

Gość gość
Podnosze. W maju ide sama na wesele. Ile powinnam dac w kopercie? Zaznacze, ze panna mloda to corka siostry mojej mamy, mlodsza ode mnie o 9 lat. Nigdy nie przyjaznilysmy sie, dzielila nas przepasc pokoleniowa. Przylatuje na to wesele z zagranicy,ale nie przelewa mi sie wcale ani to wcale. Ile powinnam dac zeby nie odstawac od innych gosci, ale tez nie nadwyrezyc mojego bardzo skromnego budzetu?

Gość gość
Daj 1000 zl

Gość gość
To zależy czy idziesz sama i czy wesele jest 1 czy 2 dniowe.

Gość gość
Ide sama, a wesele jest dwudniowe

Gość gość
To dałbym 600 zł

Gość gość
Naprawde tyle ludzie daja? Wiec dwie osoby daja 1200zl? 600 zl dalam od siebie bliskiej przyjaciolce. A z kuzynka az tak bliskiej wiezi nie mam. Mozna powiedziec, ze nie mam zadnej.

Gość gość
No tak, ale jednak Cie zaprosiła a Ty idziesz :) Jesteś dorosła, pracujesz. Więc wydaje mi się, że powinnaś dać więcej niż studenciak. To daj 500 :) będzie ok.

Gość gość
Ale zazanaczylam, ze nie przelewa mi sie i wlasnie jestem studenciakiem. A bilet z USA kosztuj***ardzo duzo. Tak naprawde to lece zeby pobyc z bliska rodzina, a wesele to tak jakby przy okazji. A zaprosila mnie, bo jestesmy bliska rodzina, tak jak zaprosila wszystkich innych kuzynow.

Gość gość
Ja wyznaje zasadę, że nie wypada dać mniej niż para młoda płaci za osobę i najlepiej troszkę nad to. Myślę, że skoro jesteś młoda i idziesz sama to 400 i mniej już nie wypada skoro to rodzina i wesele dwu dniowe. Z resztą najlepiej, jak się zorientujesz ile będą dawać Twoi bliscy, wtedy będziesz miała porównanie :)

Gość gość
ja slubie kolezanki dalam 1000zl, teraz bede sama i dam 300. Wiec nie dam.