Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mar12kar12mar

tabletki antykoncepcyjn.,prezerwatywa, ciaza

Polecane posty

Gość mar12kar12mar

Dziewczyny..stosuje tabletki antykoncepcyjna Yasmin - drugi cykl. Ale nadal nie moge sie przełamac zeby partner konczyl we mnie. Biore je co do godziny - no moze raz mam opóżnienie 1h. Jedna wyglada to w ten sposob ze po pieszczotach partner wchodzi we mnie na chwile bez prezerwatywy a nastepnie ja zaklada i konczy juz w prezerwatywie. Myslicie ze taka metoda daje nam 100% skutecznosci. Nie wiem czemu ale jakos do konca nie potrafie zaufac tym tabletką :(

Gość mar12kar12mar
up

Gość wiśnióweczka
jeżeli bierzesz regularnie tabletki i masz stałego, pewnego partnera to prezerwatywy nie są Wam potrzebne, ani inne kombinacje.

Gość szatyyyyyyynka27
nie dziwie Ci sie tabletki nie daja 100 % skutecznosci,sama sie boje tylko z tabletkami i stosuje prezerwatywe zamiast nich

Gość mar12kar12mar
Bardzo nie chce cizazy i tak kombinuje cały czas. A czy myslicie ze moja metoda: stosunek przerywany, prezerwatywa i tabletki daja 100% skutecznosci?

Gość Kakalalala
nic nie daje 100% :)

Gość vn
ja tez bardzo nie chce dziecka dlatego ja biore tabletki a maz uzywa prezerwatywy albo stosunek przerywany...samym tabletkom nie wierze

Gość 1236o---
..

Gość mar12kar12mar
van - a ile cykli juz tak robicie ? Moj partner sie ze mnie smieje ze przesadzam itd.

Gość asdfghkj
Ja na początku używałam prezerwatyw, potem przez 3 lata brałam Yasmin (tylko tabletki, bez żadnych innych środków) i nigdy w ciąży nie byłam, a na tabletkach uprawialiśmy seks praktycznie od pierwszego dnia. Jeśli bierzesz je zgodnie z instrukcją, nie opóźniasz za bardzo kolejnej (1-2h różnicy nie robią), nie masz biegunek czy wymiotów i nie bierzesz leków, które mogą wpływać na wchłanianie tabletek, to nie masz się czego bać.

Gość 1247op
..

ja też tak po ciąży robiłam. Stosowaliśmy podwójne zabezpieczenie. Przestaliśmy kiedy zaczeliśmy się starać o drugiego bobaska. Teraz po porodzie też zamierzam się podwójnie zabezpieczać zwłaszcza że już nie planujemy dzieci.

Gość mar12kar12mar
W tym cyklu miałam zapalenie pecherza moczowego i brałam Furaginum ale w aptece Pani poinformowała mnie ze nie maja wpływu na działanie tabletek...podobnie czytałam na forum. asdfghkj - pocieszyłas mnie troche bo juz wpadam w lekka przesadze z tymi tabletkami.

Gość vn
.

Gość mar12kar12mar
Lorien- ale uzywaliscie prezerwatyw czy stosunek przerywany? Stsunek przerywane teoretycznie ma wskaznik Perla 35, prezerwatywa 93

Gość vn
ja juz tak od 11 lat robię :)

Gość 1324
..

Gość mar12kar12mar
vn- to niezle, ja jestem nowicjuszka jesli chodzi o tabletki. Mam 3 letnie dziecko..ale wczesniej uzywalismy tylko prezerwatywy. Teraz po pierwsze ciazy jakos wpadla w paranoję. i dopiero 2 cykl stosuje te tabletki. no ale jakos sie nie moge przełamac na seks "do konca"

Gość asdfghkj
mar12kar12mar- nie wiem do końca, jak to jest bać się ciąży, bo nigdy czegoś takiego nie czułam, ale rozumiem Cię. Wasze dziecko jest planowane? Bo jeśli tak i jeśli nie bałaś się stosować prezerwatywy, to może po prostu pozostań przy niej, po co dodatkowo brać tabletki, skoro i tak nie korzysta się w pełni z ich wygody? A może przekona Cię to, że tabletki mają niższy (czyli są skuteczniejsze) wskaźnik Pearla niż prezerwatywy? Tak sobie myślę, że w kobietach wzbudza strach brak mechanicznej bariery w stosowaniu tabletek. Ale wystarczy zapoznać się z mechanizmem ich działania i być spokojnym ;)