Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanie?????????

kreska na teście owulacyjnym

Polecane posty

mam pytanie do tych kobiet które stosują testy owulacyjne, ponieważ od tego cyklu postanowiłam ich uzywać tylko trochę mam niejasności, podejrzewając że wkroczyłam w okres płodny zrobiłam dziś pierwszy test owu i druga kreseczka pojawiła się ale jaśniejsza od kontrolnej czy to znaczy że jestm już po owulacji czy dopiero przed, bo na teście było napisane że jak kreska będzie w kolorze kontrolnej lub ciemniejsza to owu nastąpi w ciągu następnych 24 godzin, a co w mojej sytuacji jak kreseczka jest jaśniejsza tzn jasno czerwona i o wiele jaśniejsza od kontrolnej? To pytanie do kobiet które stosują testy owulacyjne jak to wygląda w praktyce czt jest jeszcze przed owu czy juz po?

Gość no nie wierze
jesli kreska jest jasniejsza to test uznajemy za negatywny niestety nie mozna powiedziec czy owu juz byla czy dopiero bedzie,musisz wykonac kolejne przez nastepne dni,najlepiej o tej samej porze,nie z porannego moczu

Gość kasoakakkakak
jesteś przed owulacją.Taka jasna kreska pojawia się przez kilka dni(oczywiście wart się wtedy starać) ale 24 godz. przed owulacją kreski będą tak samo ciemne i grube-wtedy należy współżyć:)Po owulacji kreska znowu będzie jaśniejsza:)

ok rozumiem czyli pewności nie ma, jutro powtórze test, jednak równie dobrze moge też być po owulacji bo mówicie że po owu kreska znowu jaśnieje