Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slodka bulka

prezerwatywa a ciąża

Polecane posty

Gość slodka bulka

Hej! Słuchajcie, mam takie pytanie: czy jeśli kocham się z chłopakiem zawsze z prezerwatywą, nigdy nam ona nie pękła, nie zsunęła się ani nie była uszkodzona, to jest opcja że wpadniemy? Wiem, że żadna metoda antykoncepcji nie daje 100% skuteczności, ale chciałabym żeby ktoś mnie uspokoił ;) bo spóźnia mi się troszke okres i oczywiście dumam już i najgorszym. Chłopak zawsze w momencie wytrysku stara się wychodzić ze mnie, czyli można powiedzieć że stosujemy gumki + stosunek przerywany, aczkolwiek pewnie nie zawsze uda mu się tak całkiem zdążyć. I prosze bez chamskich komentarzy i docinków;)

Gość PomS
Wobec ostatniego zdania Twojej wypowiedzi nie mogę się wypowiedzieć.

Gość slodka bulka
a co nie potrafisz wyrazić swojego zdania w kulturalny sposób? :P

Gość do bułki
jeśli nie ma wprowadzania penisa do pochwy przed założeniem prezerwatywy, to żaden plemnik nie wydostanie się. Są przypadki wydostania się plemników: 1. pęknięcie 2. zsunięcie zwłaszcza przy dalszych ruchach po ejakulacji 3. dalszy seks po ejakulacji z gumką, nawet umycie prącia nie pomoże, gdyż z cewki moczowej może wyleźć zagubiony plemnik Dla wszelkiego spokoju stosować równolegle środek chemiczny pn. Patentex Oval, lub unikać seksu w czasie owulacji.

Gość do bułki cd.
Odnośnie owulacji: 11 dni przed spodziewaną miesiączką to dni niepłodne, dalej wstecz 6 dni to niebezpieczne łącznie z owulacją, dalej wstecz pierwszy okres niepłodności, dalej wstecz krwawienie/miesiączka. Przy długim krwawieniu 1-szy okres niepłodności może nie wystąpić. Szczegółową tabelkę z ruchomą suwką wygooglujesz pod hasłem: Antykoncepcja lub świadoma prokreacja.

Gość qwertr
Ja bym nie polecała metody liczenia, bo owulacja może się przesunąć...prędzej klasyczny npr, komputery cyklu, tester płodności na ślinę