Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość P02TrzaSk

Matura

Polecane posty

Gość P02TrzaSk

Witam za rok mam mature, mam same 2 z lenistwa (jestem bystry wiem ale tego nie szlifuje z powodu lenistwa) z matmy to nie wiem czy zdam na gimnazjalnym miałem 11 pkt/50 a z polaka 17/50 z angielskim lepiej 25/50 czy dam rade zdać mature? mam zamiar sie zaczynać uczyć słuchać na lekchach itp. zacząc czytać ksiązki bo wgle nie czytałem(no w październiku czytałem wertera a potem pustka ) czy zdołam zdać maturę? słyszałem że ludzie którzy nic nie wiedzą zdawali

Gość hermionaona
z polaka da się zdać bez nauki, ale z matmy i anglika nie dasz rady bez nauki

Gość P02TrzaSk
ale mówię angielski jako tako ogarniam muszę jeszcze sie poduczyć słowek bo w gminazjum pamietałem dużo słowek ale sie nie uczyłem i pouciekały z głowy a z matma myślę że najgorzej będzie dzieki za odpowiedzi

Z polskiego przygotuj się na epikę (1 temat) i dramaty (2 temat). Co 2 lata jest epika+dramat i co 2 lata jest epika+wiersz. W tym roku był wiersz, więc za rok będzie dramat. Jeśli wybierzesz temat z epiki, to dużo rzeczy możesz wynieść z fragmentu tekstu, na 30%. Z matmy to musisz się przyłożyć, znać podstawy. Z angola to słuchanie najgorsze, ale jak sie nauczysz pisania krótkich i długich form i w miare bedziesz umiał czytać ze zrozumieniem (jakieś 10/20 pkt) to zdasz. Dla mnie osobiście najgorszy jest polski, ale ja jestem ścisłowcem.

Z polskiego przygotuj się na epikę (1 temat) i dramaty (2 temat). Co 2 lata jest epika+dramat i co 2 lata jest epika+wiersz. W tym roku był wiersz, więc za rok będzie dramat. Jeśli wybierzesz temat z epiki, to dużo rzeczy możesz wynieść z fragmentu tekstu, na 30%. Z matmy to musisz się przyłożyć, znać podstawy. Z angola to słuchanie najgorsze, ale jak sie nauczysz pisania krótkich i długich form i w miare bedziesz umiał czytać ze zrozumieniem (jakieś 10/20 pkt) to zdasz. Dla mnie osobiście najgorszy jest polski, ale ja jestem ścisłowcem.

Gość P02TrzaSk
no widzisz :D ze słuchu z angola jestem bardzo dobry najgorzej z ta matma , dzieki za pomoc