Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

puff

zielona herbata w codziennej diecie

Polecane posty

Witajcie :) Od lat jestem wierną fanką zielonej herbaty, piję ją codziennie w ilościach ok. litr dziennie - zawsze oczywiście liściasta, nie w torebkach, z jakimś owocowym dodatkiem. najchętniej Bioactive. Jestem ciekawa, czy są wśród Was inne fanki ZH i jak ona pomaga Wam w przypadku stosowania diet - przemiana materii, stan skóry, włosów, itd. Są jakieś chętne do wymiany doświadczeń? :)

Gość dkemk
schudlas na niej? ja pilam 2 litry dziennie i nic nie schudlam:/

Gość zielony knotek
zielona herbata jest fu ale właśnie z dodatkiem cytrusów jest ok

akurat nie mam problemów z wag ą, choc w miarę upływu lat zauważyłam, ekhm, pewien przyrost tkanki tłuszczowej na pośladkach i udach. ale odżywiam się średnio zdrowo i mam wrażenie, że ZH pomaga mi w pewnym stopniu utrzymać wagę i stan skóry. mam 169 cm i ważę 55 kg.

na początku też nie mogłam się przyzwyczaić do jej smaku, ale teraz mogę pić nawet bez dodatków. kwestia przyzwyczajenia. nie tknęłabym za to np. czarnej kawy :) dla mnie z cytrusami i pigwą są najlepsze :) macie do polecenia jakieś inne sprawdzone firmy?

Gość dkemk
.

Gość dkemk
a jaka pijesz? ja taka z biedronki

i w jaki sposób ją przyrządzacie? ja zalewam do połowy ostudzoną przegotowaną wodą (czekam ok. 5 min. od zagotowania), przykrywam talerzykiem na 2-5 min., wylewam pierwsze parzenie (czytałam, że pierwsze parzenie ma zbyt dużo zanieczyszczeń) i zalewam ponownie do pełna.

jaka z biedronki? szulałam kiedyś w biedronce, ale w mojej osiedlowej byłu akurat tylko takie torebkowe. koleżanka natomiast mówiła, ze w jej biedronce są też liściaste.

Gość dkemk
,

Gość matronaona
Ja tez piję ok litra i nie zauwazyłam jakichs cudów ,a szkoda.Nie schudłam w ogole.

Gość dkemk
torebkowa