Gość Lane Napisano Maj 13, 2013 Znalazłam tutaj wątek na temat adopcji dziecka z zagranicy i przyznam, że Wasze komentarze pozytywnie mnie zaskoczyły. Pisaliście, że w Polsce wcale nie jest źle z tolerancją, jeśli chodzi o ludzi innego pochodzenia etnicznego. Chciałam poruszyć sprawę adopcji dziecka z Etiopii. Szukam informacji na ten temat. Kontaktowałam się już z naszym Ministerstwem, ośrodkami w Warszawie czy ambasadą polską w Etiopii. Adopcja dziecka z zagranicy jest możliwa, ale oficjalnie nikt nie ma konkretnych informacji na ten temat. Wiele ludzi może się oburzyć, że w Polsce jest tyle dzieci, które mieszkają w domach dziecka, ale jak już o tym wspomniano, nie wszystkie nadają się do adopcji. O zdrowego noworodka jest ciężko, to samo tyczy się dzieci, które nie ukończyły trzeciego roku życia, chociaż jest ich więcej, tyle, że każdy wolałby dziecko jak najmłodsze. Starsze dzieci są adoptowane przez małżeństwa z USA, Niemiec, Francji, Kanady i wiele innych. Piszę to wszystko, ponieważ nie chcę zostać źle odebrana, w sensie, że ubzdurałam sobie dziecko innego pochodzenia etnicznego. Nie każdy odważyłby się na taki krok, a ja tym samym jestem otwarta na dziecko innego pochodzenia. Jeżeli macie informacje na ten temat, proszę o nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach