Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalena313

tabletki anty jak brac, prosze o pomoc

Polecane posty

Gość magdalena313

czesc, mam pytanie.. teraz 23 maja mam dostac okres, chcialam zaczac brac tabletki anty po raz pierwszy, przeczytalam te wszystkie zasady brania i wszystko... ale nie ogarniam jednej rzeczy. tabletki zaczyna sie 1 dnia miesiaczki i bierze sie je przez 21 dni.. i pozniej robi sie tydzien odstawienia - pojawia sie krwawienie. czy to krwawienie pojawia sie za kazdym razem kiedy sie odstawia tabletki czy tylko po raz pierwszy? czy trwa rowny tydzien? i jesli juz tydzien minie.. to zaczynam nowe opakowanie tak? wiec dajmy na to 23 maj okres - 12 czerwca koncze opakowanie - do 18 czerwca mam krwawienie - 19 czerwca biore nowa tabletke i 23 czerwca dostaje normalnie okres?.... nie powinnam przyjac tabletki dopiero 23 czerwca? proosze o pomoc bo na prawde sie nie orientuje, mam nadzieje ze dobrze wytlumaczylam o co mi chodzi.

Gość uspokoj sie i przeczytaj
ulotke raz jeszcze... Krwawienie z odstawienia pojawia sie naczesciej drugiego lub trzeciego dnia przerwy, jest duzo bardziej skape niz miesiaczka, to raczej wieksze plamienie. Niezaleznie od tego, czy sie zakonczy kolejne opakowanie zaczynasz po 7 dniach przerwy, czyli kazde opakowanie bedziesz zaczynac tego samego dnia tygodnia, rowno co 28 dni. A dni sa na blistrze, wiec latwo sie zorientowac.

Gość magdalena323
okej dziekuje. ale czy to krwawienie z odstawienia bedzie pojawiac sie co miesiac? i caly czas bedzie to krwawienie wywolane + dodatkowo miesiaczka?....

podczas brania pigułek miesiączka tradycyjna, że tak to określę, nie występuje, masz tylko krwawienie z odstawienia, występuję co miesiąc w trakcie 7dniowej przerwy lub podczas brania tabletek placebo, jeśli system brania masz 21+7, nie musi to być pierwszego dnia, ani nie musi trwać 7 dni

Gość magdalena323
Dorka, bardzo dziekuje za pomoc, wlasnie o to mi chodzilo ;) a co do reszty to po kij sie wypowiadacie skoro nie macie nic do powiedzenia.

Gość uspokoj sie i przeczytaj
miesiaczka jest wynikiem zluszczania sie scian macicy, tak? Wczesniej pogrubiaja sie przygotowujac do przyjecia ewentualnego zarodka, ale kiedy do zaplodnienia nie dochodzi zaczynamy krwawic fragmentami owych scianek. Podczas przyjmowania pigulek hormony zatrzymuja owulacje, organizm jest w permanentnej "ciazy" - wiec macica sie nie zluszcza, a my nie krwawimy. Tzw.krwawienie z odstawienia jest wynikiem przerwy w przyjmowaniu hormonow, nie miesiaczka.

Gość magdalena232
dziekuje za przydatna odpowiedz :)