Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gligusska

moje dziecko nie siedzi

Polecane posty

Gość gligusska

corka ma 6 miesiecy a jak ja posadze to nie utrzymuke rownowagi.... kiedy bedzie ja utrzymywac ???

Gość gligusska
upupup

Gość TakaSobieMama;)
A po jakiego grzyba ja sadzasz :O...? Krzywde chcesz dziecku zrobic ?! Jak bedzie gotowa to SAMA USIADZIE !!

Zgadzam sie z poprzedniczka .Po jaka cholere na sile sadzasz dziecko.Moze postaw od razu .bedzie gotowa sama usiadzie.Jak juz tak bardzo ci sie spieszy to mozesz zaczac sadzac ja ale dopiero jak sama bedzie utrzymywac pion.Moja corka usiadla sama kilka dni przed skonczeniem 8 miesiecy.

Gość bueheheheheheheeh
zgadzam się z poprzedniczkami!! będzie gotowa, będzie siadać! po jaką cholere ją sadzasz?

Gość spokoookioko
córka koleżanki w sierpniu bedzie miała roczek a też nie siedzi i wcale się nie zabiera tyle to w Bujaczku lub nosidełko i tam troszkę podnosi główkę. Więc spokojnie ma jeszcze czas.

Gość cóż.....
każde dziecko rozwija się inaczej, spokojnie, na pewno wkrótce usiądzie.

Gość Kaasku
Ja mam odwrotny problem. Syn ma trzy miesiace i chce siadac, a jeszcze absolutnie nie moze i placze, jak go klade. :/

Kaasku-jak chce siadac to pozwol.Dziecko najlepiej wie kiedy jest gotowe na pewne rzeczy.Jedni sadzaja na sile a ty na sile kladziesz ;)

Gość Kaasku
Lekarz zabronil. W Internecie tez pisza, ze jeszcze nie wolno.

he, Kasku moja też się pchała do siedzenia ok. 3-go m-ca. nie sadzałam jej, ale lapalam za rączki na przewijaku i pozwalałam się podciągać. nosilam zawsze pionowo, przodem do kierunku jazdy, bo mała to obserwator. też się złości i nie chce leżeć.

Gość katarinkamała
o matko jeszcze nie siedzi? czas na neurologa

Gość katarinkamała
kaasku ja syn siądzie sam bez twojej pomocy to wtedy płakać przestanie, nie sadzaj mimo, że płacze, zrobisz mu tylko krzywdę, ma nudę to zrozumiałe, ale nie rób jemu i sobie tej przysługi niegodnej polecenia

A to kiedy wolno? :) wtedy kiedy lekarz zadecyduje, wikipedia czy może pozwolić lepiej aby dziecko rozwijało się własnym trybem i nie zaburzac naturalnego rytmu?

neurolog twierfzi ze dziecko ma siasc do 12 mies dokladnie miedzy 6a12 jak po 12 nie siedzi go mozna sie martwic.nasza rehab tak samo mowi .

Gość katarinkamała
dziecko jak będzie w pełni gotowe to samo usiądzie, teraz ma tylko nudę niedawno był artykuł, ze sami na własne życzenie krzywimy kręgosłupy swoim dzieicom chcąc ulżyc im i sobie w cierpieniach

Gość Kaasku
katastrofffa, to jak daje dziecku raz liznac czekolade, a ono chce wiecej, to mam mu dac, zeby sie osralo i zeby bolal go brzuch? Z kregoslupem moze byc tak samo.

Gość Kaasku
Samo! Chodzi mi o to, ze pewnych rzeczy nie wolno i juz. Dorosly tez czasem woli sie garbic i na dobre mu to nie wychodzi.

Jak dziecku nie pokazalas, ze mozna siedzieć, samo na to wpadło to znaczy, ze gotowe. Jakbyś dziecku nie dała polizac czekolady nie wiedziało by co to jest wiec nie chciało by więcej

Gość Kaasku
No tak, jestes pediatra.

moja córeczka ma pół roku, jak ją posadzę na próbę wtedy siedzi przez chwilę ale jeszcze niestabilnie, także na siłę jej nie sadzam, aczkolwiek chęci do siadania wykazuje od 1,5 ms także bez obawy autorko :) leżeć na pleckach też nie chce, za to na brzuszku mogłaby cały czas :P

Poczekaj jak twój pediatra wyśle cię na rehabilitację bo dziecko ma onm :) lekarzem nie jestem ale mam 2 dzieci i jeszcze żaden lekarz nigdy nie powiedzial mi, ze moje dziecko za szybko sie rozwija i mam mu na to Nie pozwolić.

Gość kikcikiciamiau
Mój synek utrzymywał równowagę jak go posadziłam dobiero jak skończył 8 miesięcy, a sam usiadł jak skończył 10.