Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jasieczek

pościel kupiona na pokazie

Polecane posty

Gość jasieczek

Witam, proszę o pomoc w oddaniu pościeli wełnianej , zostaliśmy z zona wciągnięci na zakup i teraz chcemy zwrócić , czy ktoś zwracal i jak to zrobil / czy firma moze nie przyjąc towaru czy jakoś sie wykrecać od przyjecia, kupilismy 6 maja 2013r prosze o pomoc!

Gość ja tez kupilam, tzn moja mama
i tak macie 10 dni. zadzown do freimy i nei daj sie zbyc! powiedz ze chcesz oddac masz do tego prawo, postrasz prawnikiem czy cos jak nie ebda chcieli gadac albo popros z kierownikiem. odeslij paczka polecona czy cos- zeby bylo potwierdzenia odbioru. moze jest jakis punkt w umowie ze trzba dolaczyc jakies pismo.

kiepsko to widze - w necie mnostwo jest na ten temat, duzo tez bylo w tv - podpisujac umowe nie tylko kupujesz dana rzecz (na tych 'pokazach') ale podpisujesz umowe kredytowa, mozesz oddac przedmiot ale musisz splacic kredyt wraz z odsetkami (nawet gdy bedziesz chcial oddac przed terminem - duzo bylo spraw w sadzie o to - poczytaj, ale generalnie bardzo trudna sprawa (aby odzyskac kase) - dziwie sie, ze jeszcze sa osoby, ktore sie na to nabiera skoro o tym tyle sie mowi w mediach (zwlaszca bylych i obecnych pracownikow tych firm mowi, jakimi metodami naciagaja swoich klientow)

Gość jasieczek
a jak odeslac by nie doczepili sie ze towar nie kompletny, lub czegos brak? dzwoniliśmy do tej firmy i powiedzieli zeby napisac odstąpienie a nastepnie one do 14 dni dadza odpowiedz , i wtedy my bedziemy mieli kolejne 14 dni na odeslanie

Gość jasieczek
umowa z bankiem nas nie dotyczy bo wzielismy za gotówke

Możecie odstąpić od umowy tylko musicie namierzyć siedzibę tej "firmy" i im wysłać papiery. Mój kumpel miał podobny problem i chwile zajęło mu znalezienie kolesia, który im to wcisnął.

Gość roladinia
masz prawo oddać do dziesięciu dni zakupiony przedmiot , lub wzięty kredyt , w pismie musisz napisać o odstąpieniu od umowy na zakup , bez podania przyczyny i odesłać listem poleconym tak i towar tez wysłać . Ja mam taką batalię regularnie z moją mamą która to chodzi na pokazy i podpisuje zakupy a potem płacze , a ja to muszę odkręcać zabroniłam jej chodzić z dowodem na te badziewia.

Gość madz nie pieprz jak nie wiesz
mozna oddac nawet na kredyt! macie na to te 10 dni wiec sie spieszcie, odeslac na adres, paczka z potwierdzeniem odbioru, doczytac w umowie czy musiscie jakies pisemko dolaczyc i sie nie dawac!!!!!!!!!! mozna z nimi wygrac, a ci co pisza ze nie to pewnie wlasnie ci naciagacze! na zadnego "kolesia" na firme sie wysyla. dzwon tam do zarzygania i ich mecz. strasz prawnikiem itd

Gość jolkmn
dyuijko;

Gość jasieczek
a co im wysłać razem z towarem? spisać to co wysylam? i wlozyć do tej paczki ? nigdy czegos takiego nie robilem

Gość BlondiWondi
Wg. prawa macie 14 dni na odstąpienie od umowy, wtedy wysyłacie towar w stanie nienaruszonym do Sprzedawcy wraz z ewentualnymi gratisami. sprzedawca od otrzymania towaru ma 14 dni na zwrot pieniędzy. jeżeli natomiast kopiliście pościel na raty musicie pamiętać żeby wysłać tez odstąpienie od umowy do banku, który skredytował zakup. Na to również macie 14 dni od podpisania. A jeżeli chcecie kupić dobrą pościel, to nie na pokazach tylko przez internet. Np. na złotych wyprzedażach jest teraz dostępna pościel bardzo dobrej firmy Royalty Home. Sama posiadam taką od kilku lat i jest bardzo dobra jakościowo. Właśnie teraz zamówiłam siostrze do nowego mieszkania, bo na złotych wyprzedażach jest teraz tańsza niż ja płaciłam za nią 4 lata temu.