Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość m5454

dziecko pod opieka dziadków.

Polecane posty

Gość webra
I ja nie rozumiem, co się tak czepiacie tych matek, które nie zostawiają dzieci na noc ? Co Was to tak drażni ? Przecież to ich sprawa, co robią z dzieckiem. Jak nie mają ochoty oddać dziecka na noc to ich sprawa, to nic złego. Jeden oddaje bez problemu, inny się boi i każdy ma do tego prawo.

jak już wspomniałam każde ma indywidualne podejście i do autorki więcej o rade nie pytaj bo widzisz zostaniesz skrytykowana a nie o to chodziło... nie wszyscy rozumieją sytuacji autorki ponieważ są w lepszej sytuacji ja spotkałam się z takimi ludźmi i w zupełności cię rozumiem więc jeśli chodzi o mnie to ja już kończę swoje wypowiedzi i radzę żeby sprawdzać osoby z którymi ma się zamiar zostawić dziecko jeśli nie jesteśmy ich pewni. a romantyczną noc rozumiem może ale według mnie nie należy zapominać o dziecku w końcu to jego dobro jest najważniejsze... z tymi romantycznymi wieczorami można w końcu te pól roku poczekać jak dzidzia będzie mogła jeść nie tylko mleczko ale i zupki papki i będzie sama siedziała

Gość no no ...
ej juz nie przesadzajcie z odstawianiem dziecka .My z bratem czasami byłyśmy u dziadków bo rodzice wyjeżdżali np sami na weekend i krzywda nam sie żadna nie działa. Za to rodzice mogli od nas odpocząć a my od nich :)

Gość no no ...
rodzice wyjechali :)

czyli niecheć do zostawienia 4miesiecznego dziecka u teściów grozi rozwodem? :):) Dziekuję bardzo za taki zwiazek, no autentycznie. Moja córka ma prawie cztery lata a na palcah jednej reki mogę policzyc noce, kiedy spała poza domem, bez nas. I jakoś dobrze nam razem, kochamy sie tak samo, nie ma mowy o jakis rozstaniach. Moze to kwestia dojrzałosci? I uświadomienia sobie, ze dziecko wiele w życiu, zwiazku zmienia? Dobry zwiazek na pewno się nie rozpadnie bo matka nie chce czteromiesieczniaka oddać na noc, zeby się napic w barze. Bo wyobraźcie sobie, ze są jeszcze takie związki, gdzie dziecko jest dopełnieniem, a nie zbędnym balastem podrzucanym dziadkom. Ode mnie tyle.

mireczkowata bez jaj, to ze zostawie dziecko na noc u dziadkow sugeruje ze jest dla mnie balastem???? szczerze wspolczuje :D :D

ja nic nie sugeruję. Piszę tylko, ze nie w każdym zwiazku dziecko przeszkadza- bo sorry, ale czteromiesieczny niemowlak raczej wielkiej radosci ze spędzenia nocy bez mamy nie czerpie. Jest oddawany dziadkom tylko z potrzeby rodziców, bo maja inne plany- wiec przeszkadza.. Wiec akuratnie, danej nocy jest balastem- czy źle rozumuję? Co innego, kiedy dziecko jest starsze i rzeczywiscie moze po prostu chcieć spędzić czas u dziadkow. Ale 4miesięczniak? Bez przesady!

Gość ale doyyyebałaś
"odcinamy pępowinę!" od 4 miesięczniaka :o a może z porodówki prosto na imprezę poleć, w końcu pępowinę odcięli już przy porodzie!

wiesz co ja mysle ze czasami latweij zostawic takiego czteromiesieczniaka niz kilkuletnie dziecko ktore juz rozumie ze rodzice gdzies znikneli i ma akurat faze i naprawde sie boi a jeszcze nie idzie mu wytlumaczyc ze rodzice nie znikaja na zawsze :P oczywiscie ze na potrzeby rodzicow ale wyobraz sobie ze nie kazdy czuje sie szczesliwy tkwiac w koiko z dzieckiem zreszta mozna dyskutowac bez konca kwestia podejscia :P :P

Gość ble ble ble ble ble
mireczkowataaa - już nie pierdol głupot bo sama piałaś ze nie raz siedzisz dłużej w pracy bo nie lubisz spędzać czasu z dzieckiem . Zresztą w zostawieniu niemowlaka z obca babą (czyt niania ) nie widzisz nic złego ale na noc z babcia to już dla ciebie bleee

Gość gość
popieram autorkę pytania. ja też nie zostawiłam córki jak była malutka u teściów, teraz ma 3 lata i może zostawiła bym ją z teściową ale nigdy przenigdy z teściem, który na każdy płacz dziecka reaguje krzykiem , np. ostatnio przewróciła sie i zdarła kolano to teść do niej z krzykiem:,, czego ryczysz niedorajdo!,, albo poszła z nim na spacer i córka nie chciała isc z nim za reke to ją ,,zlał,, przyszła później zapłakana córka i mówiła ze dziadek ja zbił ... albo jak mała miała 5,5 miesiaca to kaszanke do buzi małej ładował.. a tesciowa nie lepsza .. jak córa miała niecałe pół roku i płakała to dała jej ,,amolu,, bo stwierdziła, że małą brzuszek bolał i z takimi ludźmi dziecko zostawić???? w życiu! teraz ma 3 latka teściowa się troche zmieniła (po licznych awanturach) no ale i dziecko starsze więc jak by jej się krzywda stała to powie...