Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiśniowe-marzenie

zdrowy rozwój dziecka

Polecane posty

Gość wiśniowe-marzenie

Dzisiaj przeczytałam ebroker.pl/centrum-wiedzy/artykuly/10/ile-kosztuje-zdrowy-rozwoj-dziecka,2643 ja mam 4letnie dziecko. Moja córeczka chodzi czasami do żłobka, jest tam wtedy bardzo krótki czas. Ale daję jej odpowiednie przekąski. Lubi owoce, więc często to zajada. W domu dobrze ją karmię, sama przygotowuję obiadki dla małej, robię kompoty, pije dużo wody. Świetnie jest przygotowywać wszystko samemu, mąż też mi pomaga. Złe odżywiane powodują w konsekwencji choroby , otyłość, dziecko nie rozwija się prawidłowo. Ja tam nie oszczędzam na dziecku, ale bardzo niepokoi mnie i denerwuję jak znajome mimo czasu i pieniędzy kupują wszystko gotowe- to już przesada. Dobrze też zainwestować na przyszłość( jak piszą ) w sportowy rozwój dziecka. Ja np. odkładam na lokacie pieniążki z mężem, dla córeczki. Apel do rodziców ! - czytajcie takie artykuły i rozważcie lepszy start waszego dziecka.

Gość gość
zdrowy rozwój dziecka jest najważniejszy!

Gość gość
Takie sytuacje mogą mieć wpływ na prawidłowy rozwój dziecka, również pod kątem psychicznym. Na wypadek najgorszego zawsze można skorzystać ze specjalistycznej pomocy, która pomoże nakierować dziecko na właściwy tor. Nam w tym pomógł ośrodek Agathum http://agathum.pl/