Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolia z muszelek.

Pytanie do mam o herbatki dla dziecka

Polecane posty

Gość kolia z muszelek.

Moja córka ma 2,5 roku i uwielbia pić. Daje jej głównie wodę źródlaną, ale czasem prosi o herbate. Czasami jak ktoś pije czarną to dam jej trochę, ale wolę inne ciepłe napoje i tu moje pytanie: czy orientuje się któraś z mam czy można podawać dziecku np. słabą miętę z miodem? Córka od urodzenia ma problem z kupkami- robi raz na kilka dni a mięta wspomaga trawienie. Cóka czasem mówi, że boli ją brzuszek, więc mogę podać mięte lub rumianek? W internecie znalazłam sprzeczne informację, więc może któraś z Was wie?

Gość tralala xxx
Oczywiscie mozesz jej dac słaba miete i inne tez ale dobre sa herbatki Hipp oraz ja daje granulowane tez Krugera

Gość ja biorę ekstrakt
Pewnie, że możesz. To lepsze niż te dziecięce herbatki dla dzieci (zwłaszcza granulaty), których 70% składu to cukier. Zrób słaby napar, posłodź miodem i smacznego! :)

Gość kolia z muszelek.
A co można podawać jeśli dziecko nie robi kupki od kilku dni żeby pomóc? Wiadomo jak się w brzuchu nazbiera to może boleć. Mała czasami woła "boli mnie brzuszek" ale nie ma przy tym żadnych innych objawów typu wymioty więc to pewnie od zastoju w jelitach.

Gość kolia z muszelek.
Dodam, że pediatra przepisała nam jakieś drogie proszki do rozrobienia w wodzie ale nie pomagają.

Gość tralala xxx
To najlepiej jej dawaj sliwki albo gruszki .Lub całe jabłko ze skórka starte na tarce .Sliwki w słoiku np takie deserki dla dziecka albo gotuj jej kompot ze sliwek lub ze sliwek suszonych ale najpierw je sparz potem zagotuj

Gość gość
próbowalaś herbatek z suszu? Taka jablkowa http://teaforkids.pl/?product=jablkowa jest smaczna i moglaby pomóc w dolegliwościach Twojej córeczki, jabłka w końcu dobrze wpływają na trawienie. Ja je podaję dziecku, bardzo je lubi