Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zyciewtrojkacie

Facet kontaktuje się ze swoją byłą

Polecane posty

Gość zyciewtrojkacie

Witajcie! Potrzebuję Waszej porady co zrobić. Od początku: ze swoim facetem jesteśmy już 4 lata razem, mieszkamy pod jednym dachem, zaręczyliśmy się. Od początku wiedziałam, ze miał przede mną laskę - kumpelę od seksu. Przyjaźnili się, ale też lądowali w łóżku. Gdy on chciał te relacje rozwinąć (zostać parą), ona odmówiła i znalazła innego. Przez jakiś czas był spokój. Aż w końcu ona rozstała się z tym swoim i się zaczęło. Kawa, spotkania, lizania. W międzyczasie się rozstaliśmy (był szereg różnych powodów), ale później do siebie wróciliśmy. Jednym z warunków z mojej strony było kompletne zerwanie kontaktów z tą laską. Odmówił. Powiedział, ze to tylko kumpela. Najgorsze, że leci do niej za każdym razem, gdy się pokłócimy, zwierza się na piwie. Dzwoni do niej, gdy obok nie ma mnie. Dziś znowu w jego telefonie znalazłam wykonywane połączenia do niej, mimo że ostatnio na ten temat była rozmowa. Zna mój stosunek do tych kontaktów. Ale mojego zdania nie szanuje. I cały czas powtarza, że to tylko kumpela. Przesadzam, czy mam rację?

Gość Koma544545
Jestem tarocistą i magiem. Mogę przygotować każde zaklęcie. Od miłosnego po tarotyzm. mój mail: Malabora@tormail.org

Gość oj tam po spotykają się na sex
i tylko tyle. Ona nie chce z nim być a tylko seks uprawiać nic po za tym ich nie łączy.

Gość zyciewtrojkacie
@oj tam... No pewnie, kto by się tym przejmował...

Gość kobiety swoja droga
taaaa kumpela hahahahaha

Gość Eeerrr
A co chcesz od nas uslyszec, ze bedzie ok? Stracilas u niego szacunek po tym, jak postawilas warunek, ktorego on nawet nie probowal spelnic tylko powiedzial od razu "nie", a Ty to zaakceptowalas. Nie oczekuj, ze facet bedzie Cie traktowal powaznie, czy liczyl sie z Twoim zdaniem. W ogole ten wasz "zwiazek" brzmi jak bawienie sie w dom. Albo akceptujesz fakt, ze on ma przyjaciolke, z ktora nie wiadomo co robi, albo odejdz od niego jesli tego zaakceptowac tego nie mozesz, naprawde nie ma innej opcji.

Gość zyciewtrojkacie
A może zacząć kontaktować się ze swoim byłym, zeby obecny poczuł zazdrość?

Gość zyciewtrojkacie
@Eeerrr Dlaczego straciłam szacunek? Miałam nie stawiać warunku? Związek rozpadł się nie tylko dlatego, że ona była "trzecią", był szereg innych powodów.

Gość zyciewtrojkacie
Dziewczyny, czy któraś miała podobne doświadczenia?? Co zrobiłyście?

Gość gorrrset
"@Eeerrr Dlaczego straciłam szacunek? Miałam nie stawiać warunku?" zzz moze jednak wlacz myslenie autorko nie chodzi o to, ze mialas nie stawiac warunku a o to, ze go postawilas bo inaczej nie bedziesz z nim, on to olal a Ty z nim nadal jestes :D robi to, bo moze i tyle

Gość zyciewtrojkacie
@spotkanie 30 a jeśli sie zarzeka, że nie chce jej pukać?

Gość zyciewtrojkacie
@gorrrset dzięki za wyjaśnienie :) nie myślę logicznie, aż ręce mi się trzęsą z emocji. Bo rano znalazła w jego telefonie wykonywane połączenia do niej parę dni temu.

Gość utuio
miałam taką samą historię, 3 lata razem. Wystarczyła jedna poważniejsza kłótnia i wylądował w łóżku z "przyjaciółką - pocieszycielką". Nie marnuj czasu na kogoś, dla kogo nie jesteś najważniejsza

Gość zyciewtrojkacie
Aha, i mój facet nie wie, że wiem o tych kontaktach parę dni temu.

Gość zyciewtrojkacie
@utuio Co zrobiłaś wtedy? Wygarnęłaś mu prosto z mostu? Od razu?

Gość utuio
wiedziałam o niej, ale nie wiedziałam, że ich stosunki są aż takie bliskie. Tzn. właśnie po każdej kłótni ze mną dzwonił do niej i żalił się jak mu źle. Po jednej poważniejszej kłótni pojechał do niej i ona go tak pocieszała, że się bzyknęli. Parę dni później zerwał ze mną, mówił, że to moja wina (ale nie powiedział o tym seksie), dopiero od "życzliwych" dowiedziałam się jaki był prawdziwy powód zerwania

Gość utuio
popełniłam błąd, bo powinnam mu od razu postawić ultimatum - ja albo ona. Widać nie byłam dla niego taka ważna jak ona, bo wybrał ją.

Gość zyciewtrojkacie
@utuio o cholera, strasznie Ci współczuję. Ale też obawiam się, że finał mojej historii będzie podobny.

Gość utuio
szkoda mi tylko tego straconego czasu, bo d.u.p.k.a nie żałuję

Gość utuio
rób coś z tym póki możesz - niech pokaże kto jest dla niego ważniejszy. Lepiej dowiedzieć się teraz niż za 2 czy 3 lata, właśnie przez ten czas, który mogłabyś wykorzystywać lepiej

Gość zyciewtrojkacie
@utuio Z tym ultimatum to właśnie nigdy nie wiadomo. Ja postawiłam i na niewiele się to zdało, bo mój nic sobie z tego nie robi.

Gość zyciewtrojkacie
@utuio, myślałam nawet już o tym, zeby powiedzieć mu, że o wszystkim wiem i się wyprowadzić z domu na kilka dni.

Gość utuio
bo tak jak ktoś napisał wyżej - Twoje ultimatum na nic się zdało, bo ciągle z nim jesteś.

Gość zyciewtrojkacie
no właśnie on nie wie, że ja wiem o tych kontaktach, które miały miejsce po ultimatum. Dlatego czuje się bezkarny. I dlatego ja nie wiem jak zareagować: zrobić awanturę, spakować rzeczy i się wynieść, porozmawiać (ale ileż mozna strzępić język bez skutku!).

Gość utuio
właśnie zapytałam osobnika płci męskiej o to. Odpowiedział, że w takim ultimatum oczywiście że wybrałby swoją kobietę, ale oszukiwałby dalej i kontaktowałby się z ex. Kiepsko co?

Gość zyciewtrojkacie
@utuio, a mogłabyś jeszcze wykorzystać tego osobnika i zapytać go w jakim celu utrzymywałby kontakty z ex? :)

Gość nie widać nie widać
.

Gość utuio
To to nawet ja wiem, żeby się żalić jak ma źle ze mną, żeby się wygadać, pokazać jaki jest wspaniały (budowa ego), poświntuszyć (dowiedziałam się już po wszystkim o jakiś pikantnych rozmowach w internecie)

Gość gorrrset
nie rozumiesz autorko chyba czym jest ultimatum dlatego tez ten facet nie traktuje cie powaznie nie wspominajac juz o tym, ze cie nie szanuje i oszukuje jezeli stawiasz ultimatum, ktore jest warunkiem trwania jakiejs relacji z kims ten ktos sie z niego nie wywiazuje to sie z taka osoba zegnasz jezeli nie jestes konsekwentna to inni nie beda traktowac niczego co mowisz powaznie