Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 6latka

ktora z was przez cala ciaze nie jadla slodyczy?

Polecane posty

Gość mama 6latka

ja mialam badania glukozy idealne ale przez cala ciaze jadlam tylko kisiel raz w tygodniu ,a wy? zero coli, lodow, slodyczy, slodzik naturalny

Bardzo sie ograniczalam bedac w pierwszej ciazy, wyniki mialam wzorowe :)

Gość niunia1188
lekrz mi zabronił słodkiego mino że wyniki mam idealne. Ale gdzie ja się obejdę bez lodów zimno czy ciepło codziennie jadam:)

Gość ja jadlam dużo słodyczy
a cukier zawsze książkowy.

Gość w pierwszej jadlam
umiarkowanie, w drugiej za przeproszeniem zarlam jak smok wszystko, co slodkie. NIgdy nie mialam problemow z glukoza, ale za to przytylam jak prosie :) Na szczescie udalo sie zrzucic, chociaz nadal po poltora roku tak z 5kg jeszcze mogloby spasc ;)

Gość Mama 6latki
Ja wprost przeciwnie. Od zawsze jem i nie potrafię sobie odmówić słodyczy :O

Ale Ty myslisz,ze slodycze powoduja cukrzyce? jesli tak to sie mylisz.A jesli chodzi o zadane pytanie to ja nie jadlam slodyczy zadnych no i nadal nie jem,bo jestem diabetykiem wlasnie :) Od czasu do czasu w sumie moglabym sobie pozwolic,ale juz ich nawet nie lubie.

Gość ja miałam mdłości i zgagę
I nie moglam jesc całą ciążę nic słodkiego ani bardziej słonego :( do dnia porodu piłam tylko wodę-której nie znoszę! i jadłam wszystko co kwaśne lub umiarkowanie słone. podstawą mojej diety były warzywa i zupy zwlaszcza kapuśniak, ogórkowa, grzybowa i pomidorowa. za to 3 tygodnie po porodzie zjadłam na raz!!! całe duże manhatany pomarańczowe-1200ml :D

Gość autorko ja mialam cukrzyce
w ciazy i jak ktos wyzej napisal- akurat ograniczanie slodyczy to nie wszystko, mi kawalek bialego chleba podnosil cukier bardziej niz big milk smietankowy