Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgdgh

juz niedlugo Polacy bedą segregowac śmieci. Nareszcie !!!

Polecane posty

Gość fgdgh

Skonczy sie syf w lasach i na łąkach

taaaaa .... dopiero sie zacznie . Smieci drożeją i to bardzo - to z jakiego powodu miałby sie skończyć ten bałagan ?

Gość fujfujfujfuj
juz dawno wiekszosc segreguje zostali tylko sykiarze, ktorym gora smieci nawet na srodku stolu im nie przeszkadza

Gość fgdgh
za wywalanie smieci do lasu kara więzienia i sie skonczy

kolejne koszt wiec wiecej smieci pkawi sie w lasach i co lesnicy w nocy beda patrolowac lasy albo drogi

przecież obowiązek segregacji jest juz od dawna a i świadomosć i chęć ludzi również. A idioci wywożący śmeici do lasu dalej będą wywozić

Gość a co ma segregacja smieci
do zasmieconych lasow?

Gość smiechu warteee
Fiku mikuu - gdzie ty mieszkasz? W Polsce? Jaki obowiązek? Ludzie mieszkający w blokach nie segreguja odpadow, wywalają wszystko do workow a worki do kontenerow. Segregacja potem odbywa sie na skladowisku odpadow ale wiekszosci nie segregują bo to niemozliwe !! Ludzie tam pracujący by sie zajebali i tak wykonują mase roboty. Polska ma jednej z najnizszych wskaznikow segregacji odpadow. Nie wiem skąd sie bierze tyle śmieci w lasach, jakas mentalnosc Polaka- brudasa? Wciaz ludzie myslą, ze skoro las jest panstwowy to mozna robic co sie podoba i ktos posprzata :O Kurva, lasy to wlasnosc kazdego z nas a samo sie nie posprzata tylko za sprzatanie trzeba zaplacic z naszych pieniedzy

Gość zycieeeeee
ja od dawna segreguje smieci i nawet to lubie:) a brudasy w blokach nadal wywalaja wsio do 1 wora:O

Gość zuuummm
Ty segregujesz a firmy wywożące ładuję wszystko do jednego wora:P

mieszkam w bloku, co krok są kolorowe pojemniki (na szkło, plastik+puszki i papier) i tak segreguje swoje odpady an 4 worki (odpadki organiczne i reszta do największego). Nie zaglądam ludziom w śmieci, ale wydaje mi się to normalne i widzę że ludzie jak ja chodzą do śmietnika z kiklkoma małymi woreczkami.

Gość auyriraiu
Nie wiecie o czym mówicie. Zmiany polegają na tym, że każdy musi płacić, bez względu na to czy wywozi smieci do lasu czy nie. Wreszcie frajerzy z miasta przestaną zaśmiecać piękną polską wieś.

Gość osiemniascielat
trzeba sie bedzie przerzucic na rzeke

Gość w zyciu nie segregowalem i
nie zamierzam od tego sa smieciarze.

Gość u mnie przy domu
nie ma wyznaczonych koszy to niby jak mam segrgowac na całe osiedle jest tylko 1 śmietnik żeby segregowac mam zapierniczać przez całe osiedle zeby wyrzucic butelki plastykowe niech zrobia kosze przy kazdym domu a nie 25 blokow dalej

Gość dzielny pluszak
Polska powinna brac przyklad z zachodu. Np. w skandynawi za kazda butelke plastikowa placi sie 50 groszy, za puszke 25groszy. W kazdym sklepie sa automaty do oddawania butelek. Przynajmniej takie cos mogli by wprowadzic,

"Wreszcie frajerzy z miasta przestaną zaśmiecać piękną polską wieś." Przecież ludzie z miasta, mieszkający w blokach i kamienicach i tak musieli płacić (teraz to będzie większa stawka) spółdzielni mieszkaniowej. Do lasu wywożą Ci co mają domek i chcą oszczędzić rzadziej wywożąc.

Gość u mnie jest to samoo
U mnie to samo, jeden duzy smietnik gdzie stoją pojemniki na plastik, szkło i dwa mniejsze smietniki blizej mojego bloku, chodze tutaj bo nie chce mi sie 10min w jedna a potem 10min w druza strone isc z workiem. Nie zauwazylam, zeby ludzie segregowali odpady, 90% moich sasiadow idzie z jednym workiem

Gość u mnie jest to samoo
Poza tym u nas nie ma zadnych nawykow do segregowania odpadow, idzie mamusia z dzieciakiem, ono rzuca papierek na trawnik a mamusia widzi to i nic nie mowi. Zadneg przykladu.

Gość a u nbie zestaw 5 pojemnikow
na smieci mokre , suche , makulature, plastik, szklo :classic_cool:

Gość dhfty
u mnie jest to samoo - a ty wiesz na czym polega segregacja??? czyli twoim rozumowaniem, gdyby podniosla ten papierek i wrzucila go do kompostu i plastiku to byloby ok????

hej i jak z tym segregowaniem będę musiała sama zaopatrzyć się w kosz na śmieci, czy jakiś inny pojemnik na odpady? mieszkam w małej wiosce wiec się zastanawiam jak to teraz będzie wyglądać u nas informacji zero :/...