Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjsjsjfjfjfjf

Czy za pieniądze z komunii mogę wyremontować dziecku pokój?

Polecane posty

Gość jjsjsjfjfjfjf

Bo syn chce wydać 1800 zł na klocki Lego. Dałabym mu 250 zł na klocki, a za resztę odmalowała pokój i kupiła nowe meble.

Gość pSzystojny i mOndry
pewnie! super pomysł!

Gość 1800 na klocki ?
przesadził .... zrób mu ten pokój dobry pomysł

Gość chyba sama wiesz
co bedzie najlepsze dla twojego dziecka ? zrób ten pokój przynajmniej będzie miał meble na dłużej a klocki i tak pójdą w kąt

Gość jeeeeju
co to za moda żeby dziecko dysponowało pieniędzmi, kieszonkowe ma mieć i uczyć się gospodarowania

Gość julka19xx
to jego kasa i on powinien zadecydować na co je wyda.Możesz spróbowac go namówić na remont, albo zeby oszczedzil.

ja pierdziu. Miałem 4 komunie i wstyd by mi by było do dziecka po złotówkę łapy wyciągać. Jego prezenty i jego pieniądze. Ty możesz jedynie doradzić mu co ma z nimi zrobić. Nigdy remont.

Gość nogę w szprychę
Arecki a dlaczego nie remont? :o może potrzeba żeby mu porządnie pokój zrobić a kasy mało. Uważam że to świetny pomysł

Gość cdfdre
Niby jego kasa ale ty tez wlozylas pieniadze na przygotowanie komunii, syn jest zamaly zeby decydowac taka kwota, zrob pokoj, pozwol mu wybrac kolor scian i mebelki napewno sie ucieszy...

Gość gdybym ja dala kase
dzieciakowi na komunie to wolalabym aby matka pokoj mu odnowila niz zeby na klocki przejebal :O Natomiast nie chcialabym aby kasa szla na odnawianie innych czesci domu, co raczej zrozumiale :D

Ale nie wiem, rozpadają mu sie meble w pokoju? Czy to twoje widzi-misie, ze musisz teraz remontować, bo akurat kasa napłyneła?

Gość jjsjsjfjfjfjf
Arecki, koro nie widzisz różnicy między dysponowaniem pieniędzmi przez dziecko i przez dorosłego, to nie będę z Tobą rozmawiała. Meble w pokoju są brzydkie i ze sklejki. Mogę też wpłacić pieniądze na konto, albo kupić mu trampolinę i basen do ogrodu (wtedy trochę zostanie). Na razie on chce wydać wszystko na LEGO, na to się nie zgodzę.

Gość hahahahahahhahaha
Czy wy wszyscy nie przesadzacie?????? A g=co gdyby dziecko miało taki kaprys i zażyczyłoby sobie 2000 zł w ogień rzucić???? Pozwolilibyście. bo to jego pieniądze????? Oczywiście pieniądze są jego, ale takie dziecko ma dopiero 9 lat i trzeba nim jeszcze trochę pokierować, doradzić. Autorko ja uważam, że pomysł z meblami jest super :) Oczywiście przeznacz jakąś część na te klocki lego, ale nie całe 1800 zł.

Gość hahahahahahhahaha
Arecki446 a dlaczego nie remont??? Przecież autorka nie chce kupić sobie mebli kuchennych, czy nowej sukienki dla siebie. Przecież te meble są dla dziecka.

Gość dfghytrfdxc
autorko - zadysponuj kasą sama - najlepiej wiesz co potrzebne do domu - gówniarz będzie spał na podłodze i nie miał przy czym lekcji odrobić a będzie decydował ile zabawek kupić? - uczcie dalej dzieci, że to one o wszystkim decydują a niedługo wam na łby nasrają!!!

Gość ththrhr
OBOWIĄZKIEM RODZICA jest zapewnić godziwe warunki życiowe dziecku korzystając z WŁASNORĘCZNIE zarobionych pieniędzy, a nie jego prezentów urodzinowych, świątecznych czy komunijnych!!!

Gość dfghytrfdxc
a skąd ten zapis? poproszę o podstawę prawną!

Gość arabesque
Uważam, że to chamstwo zabierać dziecku prezent na zapewnienie dziecku czegoś, co jest waszym gównianym obowiązkiem jako rodziców. Goście mają was wyręczać w remoncie? chyba nie taka była intencja ofiarodawców. Kasę można przeznaczyć na wiele rzeczy, które sprawią mu frajdę - jakiś obóz, kolonie, fajną wycieczkę, kurs angielskiego, zajęcia sportowe - ale nie meble! Przecież i tak byś ten remont zrobiła. Skoro goście dali aż 1800 zł, to i przyjęcie było niezgorsze raczej, więc głodem nie przymieracie i nie musisz oszczędzać wydatków kosztem własnego dziecka.

Gość yyyKafeKrytykant
" autorko - zadysponuj kasą sama - najlepiej wiesz co potrzebne do domu - gówniarz będzie spał na podłodze i nie miał przy czym lekcji odrobić a będzie decydował ile zabawek kupić? - uczcie dalej dzieci, że to one o wszystkim decydują a niedługo wam na łby nasrają!!!" obowiazkiem rodzica jest zapewnienie tych rzeczy, ale nie za kase dzieciaka jakos dotychczas mial gdzie spac i przy czym lekcje odrabiac kup mu klocki lego, a reszte wplac na konto