Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rekawiczkizołte

plamy na twarzy po opalaniu od tabletek anty

Polecane posty

Gość rekawiczkizołte

kilka razy pokusiłam się aby posiedzieć na słonku i ,że zawsze miałam piegi po słonku to jeszcze teraz wyszły mi plamy jakbym była brudna to wiem ,że to po antykoncepcji ale ,jak siedzieć sobie na słońcu i nie dostać więcej przebarwień a używam filtrów, no i jak pozbyć się tych plam ma ktoś sprawdzony sposób ?ogórkiem maseczkę robiłam ale jeszcze bardziej rozjaśniło cerę a plamy zostały.

Gość małmi2
niestety te plamy tak łatwo nie zejdą. Biorę tabletki 13 lat z przerwami. Trzy lata temu po lecie wyszły mi takie plamy brązowe na czole, pod oczami i nad wargą. dermatolog kazał kupic krem wybielający i stosować krem z filtrem. Ale to niewile daje. Na zimę plamy trochę jaśnieją ale wychodza po pierwszym słoncu. Słyszałam, że jest na to jakiś kosztowny zabieg u kosmetyczki.

Gość inka123456
jeśli będziesz unikała słońca i regularnie robiła zwykły peeling twarzy to zejdą po paru latach . Takie plamy niestety utrzymują się długo. Ale jeśli dalej będziesz się opalała przy stosowaniu tabletek plam będzie coraz więcej i mogą już zostać na stałe. A więc albo tabletki albo opalenizna. Ja twarzy nie opalam już dobrych kilka lat resztę ciała tak ale lekko a na twarz samoopalacz i puder brązujący. :)

Gość inka123456
możesz przyspieszyć zejście plam przez mikrodermabrazję u kosmetyczki najlepiej kilka zabiegów albo peeling chemiczny też u kosmetyczki ale i tak ci doradzi unikanie słońca bo po pierwszym opalaniu plamy powrócą.

Gość rekawiczkizołte
dzięki za porady tak chyba kosmetyczka bedzie wiedziała co robić ale tu wasze doświadczenia mnie przeraziły kilka lat Matko ! jak dam podkład na twarz to nie widać ale jak cera naturalna to bardzo widać A reszta ciała przecież lato zaraz bardzo lubię się opalać ale właśnie z filtrami nie jak kabanos .

Gość inka123456
filtry to za mało ja używam 60 i twarz w cieniu.