Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trocheę ę inaczej j

Imię Beata - co myślicie?

Polecane posty

Gość trocheę ę inaczej j

Bardzo podoba mi się to imię i chciałabym tak dać córce. Nie podobają mi się żadne Lenki, Maje, Julki, Oliwki, Nicole. Jednak z kim nie porozmawiam każdy uważa że te imię jest starodawne, że jakieś takie twarde, że niemodne, że nie ma ładnych zdrobnień a przecież można wołać Beatka, Becia itp. A wy co myślicie o tym imieniu?

Gość tu tu ru tu tu tuuuu
mnie się bardzo nie podoba. kojarzy mi się z wiejską babą z grubym warkoczem :P Ale to moje prywatne skojarzenie :d Mimo, że znam kilka Beat i żadna nie pasuje do tego opisu, to imię zawsze przywodzi mi na myśl wyżej opisaną osobę :)

Gość trocheę ę inaczej j
Znam kilka kobiet o tym imieniu i jednym bardziej pasuje innym mniej, ale właśnie z kim bym nie porozmawiała to każdy uważa że nie pasuje do dziecka bo starodawne, niemodne, ba nawet wieśniackie.Nie spotkałam tego imienia wśród dzieci znajomych bo wszędzie same Lenki, Julki, Majki, Nikole itp.

Gość wnerwia mnie to
nie wazne że innym sie nie podoba. To Twoja córka i Ty dajesz jej imie a nie Twoi znajomi i rodzina. Beata to fajne imię. Znam kilka dziewczyn o takim imieniu i powiem Ci, ze wszystkie sa naprawdę super z charakteru. Tak więc jeżeli Tobie sie podoba to nie ma sie nad czym zastanawiać.

Gość jajko ze szczypiorkiem
nie krzwydź dziecka!! takie imiona to nadawali w latach 70. ja też nie lubię tych Majeczek i Oliwek, ale wybacz Beata? dla mnie to jedno z brzydszych imion, zaraz obok Marzeny, Renaty czy Wiolety

Gość ashfbd
Mnie sie podoba.

Gość nieładne to imię...
Nigdy mi się nie podobało... jest twarde.. .. nie lubię imion: Beata, Aneta, Anita, Żaneta i zdrobnień Beatka, Anitka, Anetka, Żanetka znałam kilka Beat... hmm wszystkie zadufane w sobie, niesympatyczne,, no ale to pewnie przypadek,.. zrobisz, jak zechcesz... a córka nie musi być Lenką, Julią czy Oliwią.. oprócz tych imion i Beatą, są jeszcze inne, ładniejsze ( Agnieszka, Marta, Ewa, Katarzyna, Magdalena, Karolina)

Gość nie lubie dobrych rad
akurat Wioleta i Marzena to ładne imiona. Tak smao jak Beata .Dużo ładniejsze niż jakieś Mariki, Olivie i Nikole lub Noemi.

Gość effy....
mam na imie beata, średnio mi się podoba a złosliwi koledzy mogą twoje dziecko nazywac beata-szmata, przemysl

Gość abradabra
podoba mi sie i Beaty,ktore znam sa raczej fajne :-)Nie ma imienia,ktore wszystkim sie podoba,pamietaj autorko!

Gość jajko ze szczypiorkiem
akurat Marika, Oliwia, Nadia Nikola czy Noemi to imiona któe dla mnie trącą tandeta (jak i ta cała Wioletka). i tak samo jak dziewczyna wyżej nie podobają mi się wszelkie Anety Anity Edyty...

Gość do effy...
Wspolczuje,ze cie szmata nazwano.Osobiscie NIGDY mi sie to nie zdarzylo,a mam to imie od ponad 20 lat ...

Gość Petite Puce
Moja ciocia jest Beata :) na mój gust imie wiele ładniejsze niż Nikola czy oliwia i zdecydowanie zapomniane.

Gość jak dla starej
ciotki klotki

Gość pamiętam jak byłam
eBeata -szmata? nigdy czegoś takiego nie słyszałam...widocznie czyms sobie na to zasłużyłaś że Cie tak nazywano. Każdemu podoba sie inne imie i tyle nie wiem po co ta krytyka

Gość nescafe :))))))
szczerze? prosto z mostu? nieładne :)

Gość alaaaaaa
Dla mnie ladne i latwe do wymowy w kazdym kraju :-)

Gość nieładne to imię
Ale dajcie już spokój z Nikolami, Lenkami czy Juliami.. no chyba, że autorka wątku, to zna tylko takie imiona lub właśnie imię Beata... Jak pisałam jest cała masa imion, które są ładne (albo przynajmniej ładniejsze od Beaty) , a obecnie nie ma ich co 3 dziewczynka w grupie.. niektóre imiona wymieniłam, ale jest ich więcej.. to może jeszcze raz: Agnieszka, Anna, Aurelia, Aleksandra, Eliza, Hanna, Izabela, Iga, Jagoda, Karolina, Kornelia, Kamila, Katarzyna, Kinga, Luiza, Marta, Magdalena, Martyna, Michalina, Marcelina, Natalia, Natasza, Olga, Paula, Paulina... Jak się uprzesz, to nadasz to imię.. ale.. są o wiele ładniejsze.. a masz jeszcze jakiś pomysł?

Gość gtghtrgh
zjebane

Gość tobie ma sie podobać
jak dla mnie fajne, beatulka, bea :)

Gość abradabra
Moja kolezanka tez ma urocza coreczke o tym imieniu ;-)

Gość abradabra
Moja kolezanka tez ma urocza coreczke o tym imieniu ;-)

Gość abradabra
niechcacy 2x,sorki.A zdrobnienie Bea jest fajne.

Gość jjiyy
WSZYSTKIE BEATY jakie znam to mądre, spokojne i wykształcone istoty.

Gość effy...
tak, masz rację. W wieku 8 lat dawałam na lewo i prawo :)

Gość fajne imie
jw

Gość fgahahauuauau
To imie zle mi sie kojarzy, to moj najwiekszy zyciowy wrog, dala mi strasznie popalic tak jak i mojemu mezowi. Beata to zloooo :o

Gość do fgahahauuauau
Wiesz to moze byc tylko argument dla ciebie i ew.dla twojego meza,niezbyt jasno formuujesz :-D :-D