Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinaaaa333

pieluszki wielorazowe, otulacze, wkłady itp.

Polecane posty

Gość kalinaaaa333

Szukam mam, które używały/używają tego typu pieluch. Czy są tu i mogą podzielić się doświadczeniem, jakie są +,-, gdzie kupowały, czy ekonomicznie wychodzi taniej niż pampersy, czy wygodnie się przewijało dzidzię itp. Będę wdzięczna za wszelkie info:)

Gość i jajajajajaja
podbijam bo też jestem zainteresowana i od dłuższego czasu planuję wreszcie kupić. 0 I czy przyśpieszyło to naukę korzystania z nocnika bo przedewszystkim o to mi chodzi.

Gość wielorazowa pieucha z z z
ja używałam dla córki popolini z otulsczem i bardzo sobie chwale. Koszt poczatkowy okolo 200 euro, potem koszty prania. jesli nie maz suszarki lub ogrodu to wygodniej używać z kieszonka, ja mislam kilka z mikrofibry i z pralki wyciagalam prawie suche. W wieku 22 miesięcy pożegnała pieluchy, teraz ma 24 i używa tylko na noc, ale juz nie siks, trzyma do rana, pewnie ta tez niedlugo sciagne. ja sobie bardzo chwale i przy drugim powtórzymy :-)

Gość wielorazowa pieucha z z z
piszę z telefonu, przepraszam za literowki. potrzeba okolo 17-20 pieluch, najlepiej w rozmiarze, ktory rosnie z dzieckiem

Ja używałam zwykłych pampersów. Syn od 21 miesiąca życia nie ma pampersów zarówno w dzień jak i w nocy. Teraz ma 2 latka. Nie ma reguły czy po wielorazowych szybciej się dziecko oduczy czy nie. W sumie nie wiem czy tak do końca to taniej wychodzi. Doliczając późniejsze pranie, zużycie wody płynów do prania i prądu.

Gość Njgfjk
Wychodzi taniej. Przy dziecku i tak pierze sie często, a pieluszki można zostawić dla kolejnego malucha. Pierze sie w normalnym proszku, nie trzeba używać kremów przeciw odparzeniom. Takie pieluchy sa przede wszystkim bardziej przyjazne dla skóry dziecka i to jest główny argument, dla którego warto ich używać.

Gość gość
ja bez reklamy ;) tetra + otulacze kupione na alle za 18/szt. syn ma 3 m-ce więc o odpieluchowaniu sie nie wypowiadam. proszku do prania daję maluteńko lub wcale (orzechy) bo wyczytałam, ze wtedy tetra jest bardziej chłonna. żadnych odparzeń, żadnych problemów ze skórą. pralkę z pieluchami wstawiam co 1,5- 2 dni na nocnej taryfie więc zużycie prądu nie jest gigantycznie większe. i piorę w 90 st