karm3lka 0 Napisano Maj 14, 2013 zaczynam się powoli denerwowac jutrZejsza wizyta u ginekologa, nie współżylam i boję się badania. Ale wiem ze musze się przemoc bo tego głównie dotyczy mój problem, problem z blona.Oby wszystko się udało :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bigo4ngo Napisano Maj 14, 2013 jesli jesteś dziewicą to najlepiej jak się porządnie wypróżnisz przed wizytą (może jakaś lewatywa?). Z tego co się orientuję to przypadku dziewic lekarze badają przez odbyt. Ale ogólnie nie masz się czym denerwować, to lekarz taki jak każdy inny, normalnie z Tobą porozmawia, będzie ok :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karm3lka 0 Napisano Maj 14, 2013 dzięki za wsparcie, hm wolałabym uniknąć badania przez odbyt bo to ponoć niezbyt fajne:( bardziej boję się jakiś wziernikow wiedząc ze przecież otwór w błonie jest minimalny :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noctua 0 Napisano Maj 15, 2013 Lekarz jeśli jesteś dziewicą nie bedzie używał wziernika, chybaże jakiś niedouczony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karm3lka 0 Napisano Maj 15, 2013 Idę do kobiety, może mniej się będe denerwować... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ryjóweczka 0 Napisano Maj 15, 2013 Spokojnie Autorko :) Nie denerwuj się :) Tez to kiedyś przezywałam i nie jest źle :) Miałam normalne badanie- pani doktor była bardzo delikatna i przeżyłam. Miałam też robioną cytologię i dzieki niej odkryłam, że mam stan zapalny, który nie dawał jeszcze(na szczęście) żadnych objawów... dostałam odpowiednie leki i teraz jestem zdrowa i spokojniejsza o swoje kobiece sprawy:) Aha- badanie dziewicy wcale nie boli. Może nie jest to szczyt przyjemności, ale w porównaniu do inncyh badań np.gastroskopii, czy kolonoskopii to naprawde przysłowiowy pikuś :) Pamiętaj, żeby wiedzieć w którym dniu cyklu jesteś - no i nie zapomnij powiedzieć na początku, że jesteś dziewicą i to twoja pierwsza wizyta- będzie wtedy zupełnie inna rozmowa:) powodzenia :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karm3lka 0 Napisano Maj 15, 2013 Dzięki za wsparcie, choć powiem Wam że idę tam po to żeby uzyskać pomoc...:) i chyba żaden wstyd mi nie grozi. Chciałabym w końcu się z tym uporać i zacząć współżyć jak normalna kobieta;/ a co ważniejsze- mieć dziecko z moim TŻ. :(( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sxjljpopo Napisano Maj 15, 2013 TŻ??? tyłem żuchwy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karm3lka 0 Napisano Maj 15, 2013 ;/ Towarzyszem Życia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ryjóweczka 0 Napisano Maj 15, 2013 Nie martw się :) Na pewno będzie dobrze- z tego co wiem....ginekolog może naciąć operacyjnie błonę, więc wszystko będzie dobrze :) Daj znać, jak już wszystko się ułoży, a przycinkami innych forumowiczów- bo niestety podszywają się tutaj także faceci- na kobiecym forum :P więc nie ma co się wdawać w dyskusje :) pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karm3lka 0 Napisano Maj 15, 2013 Aniołek85- bardzo Ci dziękuję za wsparcie, jako jedyna chyba mnie tu wspierasz:) po prostu wkurzają mnie komentarze tych co udają że są najlepsi i nie rozumieją problemów innych a wielce udzielają się w temacie. Kobiety zawsze miały trudniej no ale nikt nie powiedział że sobie nie poradzimy...:) Nabieram pozytywnego nastawienia i zgodzę się na wszystko byle móc normalnie zacząć fukncjonować:P Dzięki jeszcze raz, mam wizytę wieczorem więc dam znać jak było :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karm3lka 0 Napisano Maj 15, 2013 no to jestem po wizycie u ginekologa:) strach ma wielkie oczy:p co prawda była to wizyta pod kątem seksuologii, ale badanie palpacyjne było, i dało się je przejść:) diagnoza wiadoma - lęk przed współżyciem bo fizycznie wszystko w porządku:) ale jestem krok do przodu i bardzo się z tego cieszę. teraz trening paluszkmi na początku i znów będziemy o krok dalej, być może kiedyś ujrze na teście ciążowym dwie kreski - marze o tym . :*:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sasankaaaaaaaaaaaa Napisano Lipiec 29, 2013 Dziewczyny musimy wreszcie przestac sie bac takich wizyt! http://kobiecosc.info/poznaj-swoje-cialo/zdrowie-intymne/jakie-badania-nas-krepuja-i-dlaczego-nie-powinny/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sasankaaaaaaaa Napisano Lipiec 29, 2013 Dziewczyny musimy wreszcie przestac sie bac takich wizyt! http://kobiecosc.info/poznaj-swoje-cialo/zdrowie-intymne/jakie-badania-nas-krepuja-i-dlaczego-nie-powinny/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach