Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fewfwevf

co sprawilo ze zdecydowalas sie na dziecko? jakie powody?

Polecane posty

Gość fewfwevf

bo ja wciaz przeciagam i przeciagam bycie matka na pozniej

Gość żadne powody, to się czuje
Żadne... ja od zawsze chciałam mieć dziecko... ;) Zawsze czułam, że chcę być mamą... a najlepiej chcę dwoje dzieci.. przed 30-stką.. nie wyszło.. :( męża poznałam mając 19 lat i 8 miesięcy, on miał wtedy 17 i 4.. ;) po 3,5 roku znajmości wzięliśmy ślub.. ślub by we wrześniu 2005 roku, a już w maju zrezygnowaliśmy ze środków antykoncepcyjnych ..na zasadzie będzie dziecko, to będzie ;) ale nie było, nie było, nie było... potem badania, leki, nieudana inseminacja, drożność jajowodów.. na przełomie 2008/2009 ciąża pozamaciczna.. 2011 poronienie, i 2012 udało się.. teraz mam 4 miesięcznego synka, skończyłam 31 lat :-/ jestem starą mamuśką.. Mąż podchodził do tego inaczej.. jakoś tak wszystko poza nim było.. nie myślał tak o dziecku, nie spieszno mu było.. a jak zobaczył młodego po porodzie to się poryczał.. i zakochany w nim po uszy jest ;) nie wiem, czy będziemy mieli drugie dziecko.. w końcu niemal cud, że mamy tego jednego szkraba ;)

Gość zonaKraka
Właściwie nic poza tym że chciałam być mamą, chciałam żeby dziecko było i żebym mogła je kochać. Mąż też był zdecydowany. Nie było też nic z czego musieliśmy rezygnować z bólem serca czy po walce ze sobą. A wiedziałam że sobie poradzimy tak czy inaczej.

Gość hehehehshdb
GLUPOTA

Gość chcilam miec kogos podobnego
do siebie i swoich bliskich. Podobalo mi sie moje dziecinstwo i zycie mojej rodziny.Wszyscy sie bardzo kochamy i dla kazdego zawsze jest i bylo miejsce - czy to dziecka, czy osoby starszej. Decyzje odwlekalam do "ostaniego momentu", bo nie byla dlugo na dziecko gotowa ( tzn uwazalam, ze KIEDYS bede miala dziecko, ale wciaz nie bylo czsu i warunkow.) No ale zdązyłam:)

bo spotkałam męża, i to był człowiek, z którym po prostu wiedziałam, że chcę mieć dziecko. i nawet jeśli nam nie wyjdzie życie razem, bo czasem też tak jest, to wiem, ze to dobra decyzja, bo jest cudownym ojcem.

Gość fgahahauuauau
Ja napisze szczerze. Po slubie mialam bardzo ciezko z kasa, bo po pierwsze przeprowadzilismy sie do mieszkania (na ktore kredyt wzielismy), i maz mial duzo dalej do pracy, malo zarabial a paliwo pochlanialo spora czesc wyplaty, ja tak samo mialam dalej do pracy i wiecznie kombinowalam jak dojechac, z kim sie zabrac, itp. Z ledwoscia ciaglismy koniec z koncem, a najbardziej brakowalo nam dziecka :(. Wiec przez ta sytuacje musielismy sie wstrzymac z ta decyzja, bo chcielismy dziecku zapewnic byt, a przy wtedy naszych zarobkach byloby to nierealne. Dopiero jak moj dostal o niebo lepiej platna prace i blizej domu to wtedy zaczelismy starania, bo zaczelo sie nam po prostu lepiej wiezc. Po prostu nie chcielismy robic niczego pochopnie. A dzidziusia chcielismy miec zawsze, tylko czekalismy na ten odpowiedni moment :).

Gość zgadzam sie z wami dziewczyny
skończyłam 31 lat :-/ jestem starą mamuśką.. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx kretynka pojebana :-O 31 lat to jest starosc imbecylko ???????????????

Gość adfgsd;;;;
a ja nie widzę i nie mam powodów, dla których mogłabym zdecydować się na dziecko...

Gość adfgsd;;;;
a ja nie widzę ani nie mam powodów dla ktorych moglabym miec dziecko...a glowny powod to taki, że nie mam faceta i miec go nie bede wiec jak miec dziecko???

Gość iinnaaa
wybawilam sie, poznalam meza, znowu zaczelam szalec...i w wieku 28 lat swierdzilam ze jestem gotowa na dziecko...na szczescie moj maz tez byl...i ot tyle..a teraz mamy 3 heheheh