Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Errorrr

Jak w XXI wieku można chodzić do kościoła i słuchać księdza ?!

Polecane posty

Gość Errorrr

Przeciez to niedorzeczne, na dodatek ksieza mają tyle grzechow ze hoho... Jak ktoś kto wybrał nienaturalną i nienormalną forme zycia (celibat + kapłanstwo) moze cokolwiek wiedziec na temat zycia przecietnego czlowieka? Sam jest dewiantem a ocenia innych. Żenada !

Gość kiskakiikk
jak ktoś wierzy to bedzie chodził do koscioła chociazby ksiadz był głupi, ale w dzisiejszych czasach ksieza nie pozwalają sobie już na tyle co dawniej, przynajmniej w miescie

Gość fsssssssssss
oj dziwiłbyś się jak sobie w mieście pozwalają!

Gość ja nie chodze bo
księzom chodzi glownie o kase

Na tym polega ten cywilizowany xxi wiek że każdy ma wybór, wolną wolę. Kto chce wierzy, kto nie chce, nie wierzy i nie chodzi do kościoła. Nic nikomu do tego ale jak widać niektórzy mają z tym problem i najchętniej narzucili by swoją jedynie słuszną cywilizacyjną wizję :D

Gość nie słuchac ;))
a autor oczywiście to ksiadz ;)

Gość uciekam myslami
ks sie nie słucha ks sie ogląda.

Gość Blahbah
A jak można w XXI wieku wysłuchiwać miernej propagandy nawiedzonych ateistów? Samemu nie "słucham księdza" ale zdania typu "księża mają tyle grzechów, że hoho" są miernej jakości intelektualnej uogólnianiem...

Gość ile mozna słuchac nieprawdy|?
dlaczego wyzwiska innych, wiecznę naskakiwanie , wytykanie wszystkiego najgorszego daje tyle satysfakcji ???? Ile mozna słuchać ..że ktoś jest blee

Gość ile mozna słuchac nieprawdy|?
wieczne naskakiwanie na kogoś kogo sie zupełnie nie zna

Gość fsssssssssss
.

Gość yhnbgvfdsw
Do kościoła chodze po to, aby nie wysłuchiwac plotek o życiu ziemskim często grzesznych ludzi ;)

Gość nic ani cedrfghjk
Mam słuchawki w uszach i nie słysze nic

Pan powiedział do mnie smutnym, ale surowym głosem: „Co myślałaś, że ty kim jesteś, aby tak czynić, jak gdybyś była Bogiem, i wydawać osąd o moich konsekrowanych, i przy tym oczerniać ich i im wymyślać? Kontynuował: „Są ludźmi z krwi i ciała. A jeśli chodzi o świętość księdza, to ta wspomagana jest przede wszystkim przez wspólnotę wiernych, przez parafian. Wspólnota wspiera konsekrowanego swoimi modlitwami, szacunkiem. A kiedy ksiądz dopuszcza się grzechu, wtedy nie powinniście tak bardzo wypytywać go o powód i obwiniać, lecz o wiele bardziej szukać winy we wspólnocie, która nie okazała mu szacunku, nie dała wsparcia, nie modliła się za niego lub robiła to w niewystarczającym stopniu.Wiecie, moi bracia i siostry w Chrystusie Panu, gdy ksiądz upada, wtedy wspólnota odpowiedzialna jest za niego przed Bogiem. Wspólnota odpowiedzialna jest za świętość swoich kapłanów. Diabeł nienawidzi katolików, ale księży jeszcze bardziej. Nienawidzi naszego Kościoła, gdyż dopóki są księża, dopóty wymawiane są słowa Konsekracji. I my wszyscy musimy wiedzieć, że ręce kapłana dotykają Boga, nawet jeśli jest tylko człowiekiem. Ma pełnomocnictwo, by wezwać Boga z Nieba, przez jego słowo dokonuje się w kawałku zwyczajnego chleba transsubstancjacja: przeistoczenie chleba i wina w Ciało i Krew Pana. Kapłan jest konsekrowanym Pana, uznanym przez Boga Ojca. Gdy kapłan unosi Hostię, czuje się obecność Pana i wszyscy padają na kolana, nawet demony!

Z tego względu naszym obowiązkiem jest modlić się wiele za księży, gdyż demon atakuje ich nieprzerwanie. Pan pokazał mi to wszystko. Jedynie przez kapłana możemy na przykład otrzymać sakrament pokuty i pojednania. Jedynie przez kapłana otrzymujemy przebaczenie naszych win. Wiecie, czym jest konfesjonał? To wanna, kąpiel dla duszy. Nie kąpiel z mydłem i wodą, a z Krwią Chrystusa. Gdy dusza jakiegoś człowieka stała się wskutek grzechu brudna i czarna, może on ją umyć Krwią Chrystusa podczas spowiedzi. Ponadto zrywane są pęta, którymi szatan związał nas ze sobą. Jest zatem logiczne, że diabeł najbardziej nienawidzi kapłanów i chce ich doprowadzić do upadku. Nawet ci kapłani, którzy sami są wielkimi grzesznikami, mają moc odpuszczania grzechów jak i ważnego szafowania każdym sakramentem. Pan ukazał mi, jak to się dzieje. A dzieje się to w Ranie Jego Serca. Są rzeczy, które przekraczają ludzkie pojęcie, ale to duchowa rzeczywistość. Przez tę Ranę Pana dusza wznosi się do Boskiego wymiaru, wznosi się do Miłosierdzia Bożego, do bram Bożego Miłosierdzia; dusza wznosi się i oczyszczana jest w Sercu Wiecznego Arcykapłana, Jezus z Krzyża oczyszcza ją Najświętszą Krwią w Swoim wiecznym teraz. Widziałam, jak moja dusza została oczyszczona dzięki wyznaniu grzechów. Przy każdym grzechu, za który szczerze żałowałam i wyznawałam go, Pan rozwiązywał pęta, które mnie mocno trzymały przy szatanie. Jaka szkoda, że oddaliłam się od sakramentu pokuty i pojednania. Wszystko to jest dla nas możliwe tylko dzięki kapłanowi. Tak samo w przypadku pozostałych sakramentów: przyjmujemy je dzięki kapłanowi. Dlatego mamy obowiązek modlić się za księży, aby Bóg strzegł ich, oświecał i prowadził. Teraz można pojąć, dlaczego diabeł nienawidzi Kościoła i kapłanów, bo święty kapłan ma moc wyrwania szatanowi wielu dusz.

Gość fsssssssssss
.

Gość niech sie ona modli za niego
co nas interesują grzechy ksiedza

Gość niech prywatka nimi sie opikuj
no tak teraz prosi sie lud o wsparcie :D teraz ludzie sa ważni , a te koperty pod stołami, a te wielkie tajemnice :D , nie dajcie sie zwieść takim złym ludziom.

Gość słuchac nie sluchać
kiedy życie tych ludzi mija sie z prawdą, która głoszą w tym problem

Gość dsvdgr
Ksiądz też człowiek i też ma grzechy przecież nikt nie mówi, że oni grzechów nie popełniają. Co ma chodzenie do kościoła czy słuchanie księdza z wiarą. Tu się liczy wiara reszta to tylko ludzki dodatek.

Gość najpierw zastanow sie...
Ty nie masz grzechow ze oceniasz innych?

Gość Cichociemny24
Errorrr Jak nie chodzisz, to nie chodź, ale co Cie obchodzi życie innych??

Gość często tak jest
często, moze nie kazdego do jednego wora :)

Gość uythrefwdqstyhu
ale działą to w jedna i drugą strone, nikt św, nie jest to prawda, ale nie mozna zarzucać grzechów zbyt''' oficjalnie, bo to nieprzyzwoite i odbiegajace od " norm etyczno -moralnych"" :D

to w takim razie terz nie powinienes chodzic do lekaza bo kazą nie pic wudy i palic papierosów a sami pija i pala znam co przepił caly gabinet lekarski jest takie przyszłowie szewc bez butów chodzi

Gość fdhyytikujhgfrdes
merkaba idz spac , bo na masz obsesja na pk ks :D dowodów jest sporo tu i na całym form

Gość y ytyrc
up