Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lukasz21

Czy przez związek małżeński można stracić rente?

Polecane posty

Gość lukasz21

Witam serdecznie. Moja narzeczona ma rentę po zmarłym ojcu w wysokości lekko ponad 1000zł na miesiąc do 24 roku życia (czyli wychodzi do 2019 roku) jeśli się będzie dalej uczyła. Uczyć się dalej uczy i do tego roku na pewno nadal będzie się uczyła, czy jeśli ożeni się ze mną mając dla przykładu 18 lub 19 lat, ale nadal będzie się uczyła to dalej będzie jej przysługiwała ta renta? Dodam że bez ślubu, tydzień temu urodziła się nam córeczka i nie ma z tym problemu by dalej otrzymywała tą rentę. Czy tak samo będzie gdy weźmiemy ślub cywilny? Proszę o na prawdę pewne i konkretne odpowiedzi, jest to dla nas bardzo ważne i nie chcemy nikogo wprowadzać w błąd. Czekam na odpowiedzi, pozdrawiam Łukasz.

Gość herrr
Wyjście za mąż nie ma wpływu na otrzymywanie renty rodzinnej. Jeśli narzeczona będzie się uczyła, to rentę może otrzymywać do 26 roku życia.

Gość lukasz21
Bardzo dziękuję za odpowiedź :) !

Gość kon-tiki
Zeni sie mezczyzna, kobieta wychodzi za maz! Ja pierrrrrr... Dzieciarnia ledwo pelnoletnia (albo i jeszcze nie), a juz sie w dom bawi. Doroslosci sie zachcialo, a wyslowic poprawnie sie nie umie. Jakie wzorce ty temu bekartowi przekazesz? Patologia do kwadratu.

Gość nie wytrzymam co za baba wyżej
Zazwyczaj nie komentuję nic ale teraz nie muszę! Chłopak sie grzecznie zapytał a ta go obraża za błąd językowy! Co za beszczelność. Jak jesteś taka idealna to go popraw ale nie obrażaj. Wstyd!

Gość kon-tiki
BEZCZELNOSC. Poprawiam. I tak, jestem idealna. Dziekuje, zdaje sobie sprawe. :P

Gość ałłą
dzieci maja dzieci, więc i po "swojemu" pytają, porażka.

Gość Małpiszonek88
Kiedyś kobieta rodziła dzieci w wieku 17 lat i było to normą, a teraz wielkie oburzenie. Co z tego , że "wpadli" skoro mogą być dobrymi rodzicami , mimo swojego wieku. Wiek tak na prawdę nie powoduje, że ktoś jest dobrym lub złym rodzicem. Swoją drogą ja wzięłam ślub nie będąc matką i szczerze mówiąc nie śpieszy mi się do pieluch, a może gdybyśmy "wpadli" to właśnie bym się zachwycała swoim dzieciątkiem ;p

Gość lukasz21
kon-tiki - Jesteś jakąś starą rozjechaną dewotą czy może feministka bądź też wielka pani magister? Dzieciarnia i się w domu bawi powiadasz? jesteś bardzo ograniczona umysłowa i widok z Twojego okna pada chyba tylko na jakąś kamienice, a kontakt ze światem masz z radia maryja. Nieszczęsna Pani idealna, kończę aktualnie 3 letnie studium oraz jestem z zawodu informatykiem w firmie i zarabiam 3200zł na rękę miesięcznie, dodatkowo prywatnie robię komputery oraz strony internetowe i wyciągam z tego kolejne 1000zł, łącznie w miesiącu mam 4200zł plus narzeczona swoje 1000zł. Łącznie 5200zł, mamy własne mieszkanie za które spłacam już kredyt, nasza córeczka ma wszystko czego potrzeba, począwszy od miłości z naszej strony jak i wszystkiego by dziecko było zdrowe (dodatkowe płatne szczepienia) i jak wiadomo najlepsze rzeczy do pielęgnacji skóry itp. Matka nie jest zwyrodniała jak 85% kobiet teraz, które w wieku 17-28lat nie karmią mlekiem z piersi tylko posranym syntetykiem bo boją się o wiszące piersi czy temu podobne. Wymówiłem jedno złe słowo lecz wiedziałaś co mam na myśli, ale musiałaś dodać wiele od siebie kreśląc naszą przyszłość, jesteś zamkniętą na świat jędzą którą każdy na boku obgaduje i opluwa ;) może przez to masz taką nienawiść do świata? Masz tyle lat, a zachowujesz się gorzej niż osoby w naszym wieku :) cieszę się że takie osoby szybko przeminą, zakopią je w ziemi i wszyscy o nich zapomną :) my mamy dziecku do przekazania o wiele więcej dobrych wartości niż wychowanie na samolubnego, narcystycznego snoba :) bez poważania, Łukasz21

Gość kon-tiki
Hahahahahahahahahahahahahahaha... Widze, ze ktos tu ma niezle kompleksy, male psy najglosniej szczekaja. Jestes tak wielce wyksztalconym, uzdolnionym i szalenie dobrze prosperujacym panem informatykiem, a nawet nie umiales sam znalezc odpowiedzi na proste pytanie tylko zawracasz ludziom tutaj glowe. Juz nie mowiac o wpadce z 17-latka, skad sie dzieci biora tez pewnie w google nie wpisales. Dzieki za poprawienie humoru. Bez odbioru.

Gość gggghhh
@ kontiki przynajmniej potrafi wciskać klawisz "ALT" w przeciwieństwie do Ciebie :P

Gość cukratywna
no i po huj za mąż wychodzi jak rente po ojcu jeszcze chce ciągnąć a od matki pewnie alimenty zawoła ,no bo przecież nalezy się ,bo 26 lat nie skończyła

Gość lukasz21
prawo jest prawem kon-tiki, a warto się kogoś doradzić. Zawracam głowę to po co szalenie idealna Pani sobie zawraca tym głowę? sama sobie tworzysz problem :) Wpaść można nawet jak się bierze tabletki koncepcyjne i używa prezerwatyw tak dla Twojej wiadomości, sama sobie odpal google skoro tak polecasz ;) nie jestem wielce wykształconym i szalenie uzdolnionym informatykiem, każdy raczej robi to w czym się kształci i stara się być w tym najlepszy, przecież trzeba za coś się utrzymać? Miałem z dupą siedzieć dalej u rodziców i zawal im głowę? Proszę Cię przestań, bo jedyną śmieszną osobą w tym towarzystwie to jesteś Ty, za grosz kultury i wychowania, a chcesz o tym dyskutować z innymi. Może masz jakieś złe wspomnienia i urazy z dzieciństwa że musisz trochę ludziom podopierdalać by czuć się bardziej dowartościowana? cukratywna Po ojcu renta jej się należy, więc ma prawo ją otrzymywać, w końcu po coś jej ojciec wpłacał te pieniądze z myślą o niej. Alimenty od matki? z jakiej racji i po co? Chyba jesteś jedną osobą z tych dla której liczy się tylko i wyłącznie hajs. Jej matka jest w porządku osobą z którą dobrze się dogadujemy i nikt od niej by nie zawołał żadnych alimentów. Przestań na silę szukać dziury w całym. Jeśli na prawdę macie jakieś żale to idźcie do terapeuty lub chodźcie na jakieś spotkania by nie zakłócać życia normalnym osobą. Spytałem o jedną rzecz, a doczepiacie się o bzdety, czy na prawdy osoby starsze ode mnie wiekiem są tak tępe? Nic dziwnego że tak kraj wygląda jak wygląda :) Oby Ci młodzi z czasem wyżarli tych wielce mądrzejszych starszych. Łukasz21

Gość lukasz21
Jesteś jakaś nienormalna czy nie potrafisz czytać ze zrozumieniem? Nikt żadnych alimentów nie robi i nie odbiera i nie będzie nigdy odbierał.. czytaj.. później odpisuj...

Gość cukratywna
no to jak nie płaci alimentów to trzeba podac do sądu niech płaci