Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monia jonia konia

Co wasze dzieci dostały na komunie!!!

Polecane posty

Gość monia jonia konia

Moja rodzina w porównaniu z rodziną byłego faceta (ojca mojego dziecka wykazała się). Mój dziadek ze strony taty - kupił mojemu synowi rower Drugi pradziadek ze strony mamy - kupił mojemu synowi taki ładny skórzany portfel który sprawdzałam w internecie kosztuje 300 złotych i w dodatku dorzucił tam 500 złotych. Mój tata kupił mojemu synowi tableta Moja mama kupiła mu laptopa Brat - dał mu 1500 złotych na komunie Siostra - dała też 1500 złotych na komunie Rodzeństwo jest w takiej sytuacji że brat ma 36 lat, siostra 38, nie mają własnych dzieci, więc rozpieszczają moje dziecko :D Rodzina byłego to brak mi słów Dziadkowie mojego dziecka wspólnie dali tylko: biblie i medalik z matką boską. Ciocia mojego dziecka ze swoim mężem dali tylko: 100 złotych i bibilie oraz czekoladki a prababcia mojego dziecka dała tylko książeczke opowieści biblijne.

Kurcze za moich czasów nie było takich prezentów..czasy sie zmieniły-wiem,i oczekiwania tez,ale...to juz chyba jakis materializm...paranoja

Dla mnie teraz ta uroczystość to głupota.Dzieciaki nie mają pojęcia o to w tym chodzi tylko zrobiła się rewia mody,wyścig na prezenty,ilość uzbieranej od rodziny kasy.Żenada!!!

Gość monia jonia konia
Syn miał rower. Ja nawet dostałam pieniądze od swoich rodziców żebym kupiła rower synowi ale te pieniądze wydałam na kosmetyki dla siebie. Oprócz tego mój ojciec wynajął restauracje na tą imprezę. Za tą forsę którą mój syn dostał kupie sobie jakieś nowe futro bo moja pensja i alimenty nie wystarczają do pierwszego. Praca w biurze - 1687 złotych na rękę Alimenty - 850 złotych Oraz wynajem lokalu - 750 złotych

Gość Pusty narodzie Polski
"Rodzina byłego to brak mi słów" tylko robicie ten caly "sakramet" aby portfele napchac i poobgadywac tych co dali "tylko " biblie i medalik z matką boską. Wstyd , K UFS W A Boze widzisz a nie grzmisz.

Gość fsssssssssss
ale przepychanka! - która rodzina da więcej! co dali? ile dali? - ŻAŁOSNE!!!!! katolickie liczenie pieniążków

Gość rsersdd
glupi stary szmateks

Gość kkkieee
:O

Gość hgfdsgfdsfd
i bardzo dobrze zrobili, ludzie na poziomie ci od bylego męża, ze ktos daje medalik to nie znaczy ze go nie stac na tablet ale komunia to nie powod zeby obsypywac dziecko prezentami, powinien byc on symboliczny i nawiazujacy do nabożeństwa. to sakrament ! ludzie ogarnijcie sie!

Gość Baska!:DD
Czytam kolejny taki temat i odnosze wrazenie ze na komuni to bardziej zalezy rodzicom niz temu dziecku bo dostana kase dla dziecka ktora przeznacza na tysiac roznych rzeczy ale nie na dziecko. Komunia to przezycie duchowe a nie materialne do jasnej anielki ludzie! Ogarnijcie sie! Prezenty to tylko dodatek do tego wydarzenia a niektorzy wlasnie pomylili kolejnosc. Sami nastawiacie dzieciaki a pozniej sie dziwicie ze 8 latek zada laptopa albo tableta zenada

Gość monia jonia konia.
To nie jest rodzina byłego męża a byłego faceta. Zerwaliśmy jak byłam w ciąży, nie byliśmy małżeństwem.

Gość fvfbfbdfbdffb
to prowokacja 1/10

Gość maaaalicja
a jutro dzieciak się zapyta: "mamusiu kiedy mam następna komunię"? :D

Gość dobrze ze nie jestem chrzestna
żadnego dziecka :o Ja widzę jakie mają te kretynki matki mają wymagania to szok. Na komunie prezent za 1500zł a na ślub co? samochód czy mieszkanie? :o A najlepsze jest to, że wymagają drogich prezentów czy pełnych kopert a kase same biorą dziecku i wydają na pierdoły. Wiem, że ten temat to prowokacja ale są tacy ludzie niestety.

Gość Mamasyna1
Mój syn miał komunię ale, zastrzegliśmy żeby goście nie dawali prezentów tylko coś słodkiego dla dziecka.Tłumaczyłam mu że JEZUS jest najwazniejszy i koniec prezenty to materializm,a nie o to chodzi przecież... Ludzie ogarnijcie się,każda okazja jest dla Was liczeniem zysków i strat.Dzieciom trzeba tłumaczyć,rozmawiać iu dawac dobre przykłady swoim życiem i zachowanoiem. Po co pchają dziecko do pierwszej Komuni ,jak po miesiącu do kościoła nie idą i nie praktykują sakramentów to farsa!!!!

Gość komunijka 009ss
swoją drogą to naprawdę paradoksalne, że rodzina twojego chłopaka, którą tak oczerniasz, dała prezenty naprawdę związane z komunią - biblię, łańcuszek, czyli skromnie i z wyczuciem. To Twoja rodzina powinna się wstydzić - jakieś laptopy, tablety. Wielki wstyd! Nie rozpieszczajcie tak dzieciaka, bo mu się w głowie przewróci.

Gość czy tak wypada no powiedzciemm
Nie dziwię się, że Twoje rodzeństwo nie ma dzieci, nie stać ich bo muszą łożyć na Twojego bachorka.

Gość monia jonia konia.
Dobre to :D :D Ale moje rodzeństwo jest w takiej sytuacji że brat nie może mieć dzieci ponieważ dokonał wazektomii a siostra wskutek poronienia stała się bezpłodna. I to akurat jest bardzo smutne. Dlatego cała rodzina rozpieszcza moje dziecko.

Gość rafalica wwoqooq
To Twój brat nie ma żadnych uczuć do dzieci. Rzuci groszem i tyle. Co to za rozpieszczanie? Swoich nie chciał mieć i myślisz, że na Twoich mu zależy?

Gość do szejnem
To ty wymyśliłas ten temat aby zareklamować krople jak wyżej - durnoto jebana.

Gość Vekkeeennnddd
NIC nie dawać. No może jakiś bardzo skromniutki upominek.

Gość bmc
medalik i zlote kolczyki od chrzestnej, bombonierki i reszta to kasa.. duzo pieniedzy bo w sumie 4 tysiace, ale dziecko tego nie potrafi docenic. Szkoda, ze nie bylo prezentow, a z tych zlotych kolczykow cieszy sie bardzo mocno. :)

Gość Jaga Baba Jagi
To trzeba było bogato wyjść za mąż a nie dorabiać się na komunii dziecka. Skoro to takie ważne kto co dał .