Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roksana_wielka34

pieniądze z komunii

Polecane posty

Gość roksana_wielka34

komunia kosztowała w ch... kasy choć prosilismy tylko rodzeństwo i chrzestnych i babcie. Syn uzbierał 3 tyś. Czy jest możliwość zabrania mu chociaż 500 zł na potrzeby domu, czy za wszystko coś mu kupić. Dodam że nie dostał prezentu oprócz biblii.

Gość roksana_wielka34
potrzebuję pieniędzy na bieżące wydatki. A oprócz tego i tak nie wiem co mu kupić.

Gość JAPONKOWY ZAMACHOWIEC
KUP JAPONKI, NIE PIERRDOL!

Gość nie wiem czy
To na komunię miałaś żeby zrobić taką bibę a teraz nie masz? To są pieniądze dziecka!

Gość roksana_wielka34
musiałam zrobić , ciekawe jakbym nie zaprosiła którejś siostry męża lub brata. Nie czuliby się urażeni? Jak u nich taki zwyczaj że nawet na urodziny zwykłe wszystkich zapraszają

wg te 500 złotych możesz wziąć skoro dostał 3 tys :) przecież też mieliście wydatek :) nie wiesz co mu kupić? to na razie nie kupuj nic :) z czasem dziecko coś będzie chciało - wtedy mu kupisz :) po co wydawać kase na pierdółki skoro za chwilke mu się znudzą? :)

Gość 5jj*
Wytlumacz dziecku ze zorganizowanie tej imprezy troche was kosztowalo i popros dziecko aby samo dalo ci te pieniadze nie wszystkie oczywiscie

Gość roksana_wielka34
on chce tableta więc mu na pewno starczy. albo xboxa ale nie wiem czy tutaj nie trzeba mieć internetu wi-fi. Trochę głupio okradać dziecko, ale tak naprawdę mam kartę na debecie już.

Gość roksana_wielka34
czyli mogę zabrać? ale bez powiedzenia mu?

Gość hhrt
Mnie wszystkie pieniądze mama wzieła.. kupiła tylko łożko dla mnie piętrowe. Reszte kasy wzieła.

Gość nie rozumiem czegoś...
po prostu pożycz od niego i mu oddasz w następnych miesiącach te 500 zł. Skoro i tak na razie nic mu nie kupujesz, bo nie masz pomysły. Zabranie i nie oddanie, to moim zdaniem nie jest w porządku.

Gość roksana_wielka34
a macie pomysł co mu kupić? co to w ogóle jest ten xbox?

Gość nie wierze że nie stać cię
na wyprawienie komunii synowi , on ma za to płacić ? mogłaś wcale nie robic a nie okradać własne dziecko ! po co robiłaś sobie dziecko skoro każesz mu płacić za rodzinne imprezy , nie wiedziałaś że będzie cię kosztowało jego wychowanie , nienormalna jesteś mama nadzieje że syn napluje ci kiedyś w twarz gdy dotzre do niego jaka suka jest matką

Gość dfssdfds
JA PIERDZIELE. SMIESZNE TO DLAMNIE JAK KTOS PISZE "TO SA PIENIADZE DZIECKA" pogieło was? to są pieniadze rodzicow.

Gość Irek- tak
Może później coś będzie chciał. Pożycz od niego, ale nie zabieraj.

Gość Irek- tak
Do x-boxa nie trzeba internetu ani wi-fi ;)

Gość roksana_wielka34
Tak szczerze to na komunię poszło przeszło 3 tyś. Nie licząc alby, wydatków na składki czyli różańce, książeczki, medaliki, kwiaty dla księdza, składkę na tzw. dar ołtarza, kamerzystę. Te 3 tyś. to samo przyjęcie praktycznie. To co miałam w ogóle nic nie robić wg Was? I tak wzięłam 1000zł ze zwrotu podatku.

Gość roksana_wielka34
irek - a fajne to jest ? I jak to się obsługuje> myślisz ze byłby zadowolony?

Gość postępujesz skrajnie
niewychowawczo. Po 1-e dziecko ma dopiero!!!! 9 lat! Nie powinno samodzielnie dysponować taka kasą a tym bardziej decydować o zakupach. To Ty z mężem wiesz, czego mu naprawdę potrzeba. Nie sadzę, by tablet w jego wieku był nieodzownym zakupem. Ale, czy nie za późne te moje rady? Po 2-gie z dzieckiem trzeba rozmawiać i uświadamiać mu wartość pieniądza i coraz większa trudność w jego zdobywaniu. Trzeba dzieciaka uczyć racjonalności i oszczędzania. Ja bym najpierw zaczęła o "przewietrzenia " mózgów rodzicom, a potem szybko za wychowanie właściwe dzieci