Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piwo książęce w Pszczynie

Żurek w bochnie chleba z grzybami leśnymi, zbieranymi o jesiennym poranku

Polecane posty

Temat brzmi nieco kulinarnie,ale ma swoje "uczuciowe znaczenie". A to znaczenie to skojarzenie jakiejś konkretnej potrawy z miłą sytuacją,z pobytem z bliską osobą w jakimś lokalu. Czy komuś jakaś potrawa też zawsze przypomina o takim popołudniu czy wieczorze?

Herbata jasminowa z ostatnim weekendem sierpnia 2012, kapusniak z listopadem, golabki z babcia, gruszki z prababcia, ziemniaki po nelsonsku i mielone z druga babcia, leczo z wrzesniem i ostatnim weekendem stycznia.

Gość Beskidzkie lato
Lody truskawkowe z moją pierwszą miłością. :-) Pierogi z jagodami: babcia Agatka. Pierogi z grzybami: koleżanka z liceum. Małże i ananasy: mój mąż i nasz honeymoon.

Gość nesquik z bitą śmietaną
Tak, potrawy mają moc przypominania.

Gość jabłka ,zapach ich
z dziadziem takim eleganckim panem,a z drugim niedzielna jajecznicza z cebulką na wielkiej patelni,z babcią zapach duszonych żeberek ,a z moją 😍 smak lekkiego wina różowego i chyba smakowały mu moje dla niego poranne kanapki-kolorowe ..bo jadl tak "smakowicie"

@Nesquik z bitą śmietaną: a Tobie konkretnie które potrawy i co przypominają?

Gość nesquik z bitą śmietaną
Piwo książęce w Pszczynie: ano dużo jest wspomnień, różnych. x PS. Trzymaj się jutro. I nie rzucaj się pod pociąg.

@Nesquik z bitą śmietaną: spokojnie,absolutnie nie grozi mi rzucenie się pod pociąg,wręcz przeciwnie ;) Poza tym zawsze można sobie trudności doznane na niwie zawodowej osłodzić filiżanką dobrej czekolady ;)