Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolinne

ślub i wesele a śmierć członka rodziny

Polecane posty

Gość jolinne

co robi sie w takiej sytuacji? np jesli krotko przed weselem umrze babcia lub dziadek? pytam szczerze odwolalybyscie wesele planowane dlugi czas, wszsycy zaproszeni wszystko gotowe? ja nie wiedzialabym co mam począć w takiej sytuacji. pytam hipotetycznie

Gość smutna panna mloda a moze nie
jakby to byla moja kochana babcia to bym odwolala, nie dlatego ze jakas tam zaloba itd ale nie bylabym w stanie chyba robic wesela. zalezy jaka relacja z czlnkiem rodziny...

Gość jolinne
a np ciocia wujek - ktos z rodzenstwa rodzicow? kurcze nawet jesli nie jestesmy z nimi blisko to jakos tak glupio robic wesele jak rodzic ma zalobe :O a z drugiej strony odwolywac wesele na 100 osob to nie taka prosta sprawa

Gość Marcin_1989
U mnie w rodzinie była taka sytuacja. Kuzynka w sobotę miała wesele, a w czwartek zmarła jej babcia. Jej rodzice dowiedzieli się jako pierwsi, więc stwierdzili, że nic nikomu nie będą mówić, że powiedzą po weselu. Bo odwołać to tak nie bardzo, a po co wszyscy mają później na tym weselu siedzieć i rozpaczać.

Gość f56444444444444444mu pierdzimy
bylan na weselu 7 lat temu i podali wiadomosc ze apierz zmarl, niezle co? pili ludzie dalej ale malo kto sie bawil.

Gość aliiiiczczczja
Marcin_1989 - a nie zdziwiło jej, że nie ma babci na weselu? Podstawili kogoś podobnego??

3 tygodnie przed weselem kuzynki zmarła jej babcia, z resztą moja ukochana też... ale co zrobić przecież lokal wszystko kasa rezerwacje... po prostu nie było oczepin o północy tych zabaw całych tam i nie bylo na drugi dzień poprawin.

Gość jolinne
no wlasnie nie zdzwilili sie ze babci nie ma? chyba ze chorowala i nie bylo w planie ze przyjdzie. trudna sytuacja i przykra bo wesele ma sie raz w zyciu tak dlugo sie je planuje ale nieszczescia sie zdarzaja :/

Gość że co że jak
koleżanka mi opowiadała kiedyś, że była na weselu, gdzie ojciec pana młodego zmarł w czwartek (w sobotę wesele), podobno był ciężko chory ale nic nikomu nie mówił. Wesele się normalnie odbyło, pogrzeb zrobili w poniedziałek.

Gość didi87
nie wiem, ja bym chyba nie odwolala