Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

daga1975

kiedy pojawiają się skutki uboczne po Ribomunylu?

Polecane posty

drogie mamy, po długich przemyśleniach i z mieszanymi uczuciami, ale zaczęłam podawać mojemu dziecku (3 lata) Ribomunyl wg typowego schematu dla tej szczepionki. Moje pytanie do doświadczonych w temacie: czy ewentualne skutki uboczne (czytałam o katarach, kaszlach, gorączkach, a nawet wysypkach) pojawiają się już przy dawkach z 1. tygodnia, czy w tych przerwach miedzy dawkami, a może dopiero przy kolejnych? czy skoro przeszła 1. tydzień (czyli 4 saszetki) i poza lekkim osłabieniem i 1. dniowym powiększeniem węzłów chłonnych nic nie zaobserwowałam, to mogę odetchnąć, że jakoś pójdzie dalej? i drugie pytanie czy brak objawów w postaci podwyższonej temp. to dobry znak, czy wręcz przeciwnie, to brak odpowiedzi uk. immunologicznego. proszę o opinie zadowolonych lub nie z tej szczepionki mam, czy jest związek między reakcją na podawanie Ribomunylu a ostatecznym jej działaniem?

Podawałam swojemu synkowi 3 lata temu (miał wtedy 4), nie zauważyłam skutków ubocznych, za to od zakończenia kuracji nie miał ani razu anginy (wcześniej często). Wirusówki dalej łapie, chociaż im starszy tym rzadziej.