Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jupupppa

Dlaczego ryż mi sie nie chce ugotowac od 1h30min??? na mleku gotuje

Polecane posty

Gość jupupppa

Co jest nie tak, wsypalam 100g ryzu do 0.5l mleka i od 1.5h on nadal jest twardy!! pomocy, moglam go w wodzie ugotowac najpierw, ale nie myslalam, ze w nmleku sie nie da

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mngcghc
dla sie ugotować w mleku, ale moze masz stary ryż, a co bardziej prawdopodobne skiśnięte/ zepsute mleko. skiśniete mleko wytwarza coś tam i nie można nic w nim ugotować

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jupupppa
mleko mam swieze, laciate 0.5%, ryz tez nowy, sonko bialy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja pitole chciałam tylko zjeść
może za słaby gaz. ja wilokrotnie gotowałam ryż na mleku i zawsze ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mngcghc
jak się nie chc eugotować, to nawet lepiej dla ciebie jest to jedno z najgporszych połączeń dla ukłądu pokarmowego , wiec daruj sobie, wypij mleko a osobno zjedz ryż z warzywami i wtedy będzie zdrowo i bezproblemowo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zxcZXczxc
jak robicie, że wam się nie przypala? :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zxcZXczxc
mngcghc niby dlaczego jedno z najgorszych połączeń? :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mngcghc
skoro tak ładnie prosisz grrrr gdybyś była zainteresowana to odsyłam do google - dieta niełaczenia mleko to białko, a ryż to węglowodany w czystej postaci, jeśli połaczysz białko z węglami w 1 posiłku, to twój organizm ma cięzko rpace do wykonania i raczej nie strawi dobzre ani mleka ani ryżu. dlaczego, a dlatego,ze węglowodany i białka sa trawione w innych częsciach organizmu, a takie złe łączenie sprawia, ze zamiast strawić całą potrawę, częśc odkłąda się w jelitach w postaci kamieni kałowych i nie jest wydalana całymi latami, stąd zatrucie organizmu i choroby. jednak nie chce mi się tego opisywac, bo zaraz wpadnie tutaj ktoś, jakiś osiłek zapewne, który wpierdala ryż z miesem i myśli, z ejestbardzo zdrowy. poczytaj o niełączeniu produktów jeśli jesteś ciekawa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ajasjsjsjsj
ja za to widzialam programy, w ktorych wypowiadali sie lekarze i profesorowie, ze dieta nielaczenia nie ma zadnych podstaw naukowych, i ze to wszystko bzura jak wiekszosc diet.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mngcghc
rób jak chcesz, ja odkąd przestałam słuchać lekarzy i dietetyków [ nota bene tym ludziom wcale nie zależy na twoim zdrowiu, bo żyją z twoich chorób i jak jesteś zdrowa to mają mniej kasy, a poza tym pacjentom mówi się co innego niż się samemu stosuje, wiem, bo pracuję w szpitalu wśród lekarzy, swoje rodziny odżywiają dobrze] to wyleczyłam się z podwyższonego cukru, cholesterolu, zmasakrowane miałam hormony, ogropną, krwawiącą egzemę skórną na dłoniach, wypadające włosy, chora wątrobę, krwawiące hemoroidy... przestałam słuchać ich i zaufałam naturze i diecie niełączenia i jestem dzisiaj zdrowa i szczęsliwa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość może podpal gaz
?;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mngcghc
słowo dieta dla mnie to sposób życia i jedzenia, a nie tak jak wszyscy myślą - odchudzająca idąc tą myślą, mają rację, bo ludziom dziś na zdrowiu nie zależy , wszyscy się za to odchudzają... a wystarczy samodzielnie myśleć,c zgeo już ludzie nie umieją robić, wierzą we wszystko, co im tv wciśnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×