Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bhnbhgnb

Można wyjechać za granicę mając zawiasy i kuratora?

Polecane posty

Gość bhnbhgnb

Czy jest taka możliwość? Jeżeli komuś została do spłaty tylko kara grzywny(to jest powodem posiadania kuratora),i chciałby wyjechać na miesiąc,dwa potem wrócić spłacić ją,uregulować wszystko i wyjechać na stałe. Można opuścić kraj?

Gość Wiem,ze takkkkk
Mozna . Moj maż tez ma kuratora,dwa wyroki w zawieszeniu. Musisz tylko porozmawiacotym ze swoim kuratorem,maz musi co miesiac wysylac kartke (pocztowke) i opisywac co u niego gdzie pracuje,czy mial problemyz policja itp. Porozmawiaj zkuratorem,przedstaw sytaucje,ze chcesz wyjechac i zarobic na kare,powinno byc git.Nie masz przeciez zakazu wyjazdu z kraju,wiec mozesz wyjechac.

Gość ej terenia
ścierwo to Ty :P Ludzie robią różne głupie rzeczy,ale nie znaczy że tacy ludzie się nie zmieniają.

Gość bhnbhgnb
Wiem,ze takkkkk Dziękuje za odpowiedź. Kara jest za niewielki czyn,ale wolałam zapytać właśnie czy nie ma problemu. Terenia-zostawiam bez komentarza.

Gość jhbhjbj
rggtr

Gość $ Terenia $
20:09 [zgłoś do usunięcia] ej terenia "Ludzie robią różne głupie rzeczy,ale nie znaczy że tacy ludzie się nie zmieniają." ­ Widać, że jesteś jeszcze bardzo moda i masz zbyt idealistyczne podejście do życia. Ludzie się NIE zmieniają z dnia na dzień, a często w ogóle nie dochodzi do tej metamorfozy. Poza tym jej mąż ma nie jeden, a dwa wyroki, widać, ze nie uczy się na błędach, nie ma zdolności resocjalizacyjnych, ja takich nie szanuję, na takich się pluje i to prosto w patologiczny ryj.

Gość skąd wiesz ile ma wyroków?
Ty wywłoko jedna. Ty jesteś ścierwem na tym forum. Osobiście miałem nawiasy. I żałuję czynu. Teraz nigdy bym nie popełnił takiego samego błędu. A Ty ,,ścierwo'' zważaj na słowa. Bo jesteś nikim na tym forum. Jestem pewien,że mimo wyroku mam więcej szacunku od ludzi niż Ty wywłoko na tym forum :D Nie osądzaj skoro nie znasz osobiście.

Gość nie musi miec dwa wyroki
może za pierwszy czyn dostać przecież nawiasy. Ale tak terenia wie jak najlepiej wszystko :) Czego się po tym forum spodziewać. Tu tylko liczy się chamstwo. Wolałabym spotkać człowieka z nawiasami z miłym uśmiechem,niż taką Terenie nic wartą sfrustrowaną kobitkę,która myśli że świat należy się jej :P

Gość bhnbhgnb
Po 1. $ Terenia $ jeżeli nie znasz sytuacji do końca,to nie oceniaj. Bo pytanie było inne a ty nie odpowiadasz na nie,widocznie wychodzi,jak czytasz ze zrozumieniem :P Po 2. nie wiadomo ile razy był karany. Po 3. Grzywna jest spłacana,przecież oczywiste jest że w ratach bo nie ma możliwości spłacenia na raz,z czego powodem jest kurator, byłoby spłacone,nie byłoby kuratora. Po 4. To przykre,że ludzie są tak fałszywi i zawistni. Potrafią osądzać, skreślać z góry,oby tobie nic się nie przytrafiło. Za miłe odp dzięki.

Gość stanlejjj
Witam Dostałem wyrok w zawieszeniu 1,5 roku na 4 lata. Moje pytanie brzmi wyrok juz jest prawomocny przyznano mi dozór kuratora. Czy mogę wyjechać do pracy za granice i czy wystarczy mi tylko poinformować o tym sąd i kuratora?? Czy muszę robić coś wiecej???

Gość gość
wystarczy juz wstydu !! nie chcemy za granica polskich kryminalistow nie przyjezdzaj bo juz wystaczy nam tutaj polskiej patologii ja omijam szerokim lukiem takich wlasnie delikwentow jak ty

Gość ziombel
Terenia I gosc widac po tym co piszecie ze jestescie wiesniakami z idiotycznymi pogladami! Na szczescie za granica nie oceniaja ludzi jak wy dwa tluki! Niezle zarozumialstwo...to takich Polakow za granica nam nie trzeba! Bede was tepil do usranej smierc*****eprzone spoleczniaki z pogladami komunistow.. dobrze ze w uk ludzie sa tolerancyjni I im nie przeszkadza a nawet nie interesuje czy ktos byl karany..

Gość gość
kolega był w uk rok gdy w Polsce miał zakaz opuszczania kraju (tak mówił). Zarabiał na grzywnę, potem mu się spodobało. Zawsze do Polski autobusem jeździł

Gość gość
No z całym szacunkiem, ale za niewinność wyroku się nie dostaje. Terenia ostro pojechała, ale prawda jest tak, ż jeżeli ktoś łamie prawo to święty nie jest. Chyba, ze mówimy o przestępstwie nieumyślnym.

Gość gość
i jeszcze glupie babska staja w obronie tych biednych, pokrzywdzonych przez los mezusiow, ja bym sie pod ziemie zapadla gdyby moj facet mial jakikolwiek wyrok! dostal by jeszcze ode mnie po mordzie. a juz w ogole to bym nie bronila go albo nie tlumaczyla. glupie poleczki.

Gość ex_debill_konkubina
16.05.13 [zgłoś do usunięcia] skąd wiesz ile ma wyroków? Ty wywłoko jedna. Ty jesteś ś****wem na tym forum. Osobiście miałem nawiasy. I żałuję czynu. Teraz nigdy bym nie popełnił takiego samego błędu. A Ty ,,ś****wo'' zważaj na słowa. Bo jesteś nikim na tym forum. Jestem pewien,że mimo wyroku mam więcej szacunku od ludzi niż Ty wywłoko na tym forum smiech.gif Nie osądzaj skoro nie znasz osobiście. bughahahhaha - szacunek w stanie czystym... a co do głupich rzeczy - głupie jest przykleszczenie palców szufladą, ewentualnie próba połknięcia żarówki, ale nie rzeczy, za które są wyroki

Ja juz widze te zonki: "bo mezus wq*****ony po pracy worcil i ciezka reke po ojcu ma, zreszta za to ten wyrok w zawieszeniu, bo wczesniej sie policja nie wtracala, a teraz jakos tak wyszlo, sasiadka musiala sie wtracic bo za glosno jej bylo, a jej dzieciaki sie dra za sciana i ja nie mam prawa jej nic powiedziec, poza tym zasluzylam bo zamiast siedziec cicho jak maz wq*****ony to mialam cos do powiedzenia, przeciez kademu moze sie zdarzyc'

Gość gość
kryminaliscie sie nie zmieniaja... mialam pecha I trafilam na polaka, ktory byl poszukiwany listem gonczym, byl paserem kradzionych czesci samochodowych... W UK byl "czysty", co sie okazalo, byl od roku w UK I znowu zaczal kombinowac jak oszukiwac I krasc... Znalazlam jego gebe poszukiwana na stronie "Poszukiwani" policji, odeslalam go tam, gdzie jego miejsce... Kto juz dostal wyrok, taki czlowiek sie nie zmienia, kryminalista zawsze bedzie wczesniej czy pozniej kombinowal jak zrobic jakis nastepny walek...

Gość gość
Pindolicie! Prowadziłem działalność gospodarczą, zleciłem przez net zmodyfikowanie strony internetowej o elementy flash. Zapłaciłem przelewem, wykonawca przysłał mi pocztą fakturę na całe 244 zł. brutto. Za to mam 2 wyroki (za posługiwanie się podrobionym dokumentem i nierzetelne prowadzenie księgi) bo wykonawca "podszył się" pod firmę z którą nie miał nic wspólnego i w imieniu której wystawił mi tę fakturę :-/ On też ma wyrok ale tylko jeden... Obydwa wyroki to drobne grzywny, dawno zapłacone ale w rejestrze karnym ciągle figuruję... Czy jestem, qrwa, kryminalistą? W tym fantastycznym kraju, z którego s*************e, za wszystko można trafić do paki. No chyba, że jest się politykiem. Pozdrawiam.

Gość gość
P******ą głupoty za przeproszeniem o kryminalistach,bandytach,wyolbrzymiając ,szufladkując****iętnując ,nie znając sprawy i człowieka .Też myślę o wyjeździe ,bo jak czytam komentarze ze strony internetowych specjalistów ,złośliwość i idiotyzm ,chamstwo oraz zarozumialstwo to niedobrze.P*****lnijcie się w łeb i pobiegajcie sobie .Za niewinność jest dużo przykładów ludzi,którzy odbywają kary.Przez co?Przez pomyłki ,wmuszanie przestępstw itp zarobku..https://www.youtube.com/watch?v=5h02A-XaBYc Polecam 3 części ,a niektórym zapadnięcie się pod ziemie ,

Gość gość
Ale się forumowi złodzieje i g****iciele wzburzyli ;) Siedzcie sobie w swoim kraju. Nikt was tu nie potrzebuje. Jesteście odpadem społecznym. Won na prycze do Trynkiewicza 🖐️

Gość gość
Ten ostatni post to jakiś debil :)

Gość gość123tdjrf
Atawistycznym odruchem samicy jest bronienie swojego samca i nawzajem. Ludzie sa zbudowani jak wieza tzn. nowe decyzje powstaja na wczesniejszych. Strach przed kara jest ekwiwalentem sumienia dla zloczyncy. W postkomunie mozna siedziec za wszystko, totez praca w policji jest wstydem a wyrok niewiele swiadczy. Istota zmiany w czlowieku jest zrozumiec ze umysl jest logiczny, wszystko uzasadnia wiec nie moze zauwazyc ze jest zle skalibrowany. Powiedzmy ze maz bije zone i czuje sie zle wiec umysl tlumaczy mu go sprowokowala, osoba ta jest slepa na fakt ze jego ojciec na dany problem reagowal podobnie a bedac dzieckiem bezmyslnie to podlapal. Matka zajada stres to dziecko podobnie. Dzieci w przedszkolu sa malymi kopiami rodzicow.

Gość kolorowy mis
No to mnie uspokoiliście. Dostałem 4 latka na 6 lat, na 6 lat kuratora i "pare złotych" do oddania.Wyjazd za granice uratowałby sytuacje finansową. Trzeba spłacić w niedlugim czasie złotówki bo odwieszą a 4 lata mi się nie marzą :)

Gość inabocab1976wkuqj
popieram terenie, powiedziala prawde! Za nic sie wyrokow nie dostaje, jak dla mnie koles ktory ma 2 wyroki to patologia do kwadratu. okradl, zgalcil, oszukal, na jedno wychodzi, kryminalistow nie powinni wpuszczac do uk bo tylko robia normlanym polakom wstyd! " osądzać, skreślać z góry,oby tobie nic się nie przytrafiło." masz qrwa jak w banku, ze sie nie 'przystrafi". co ci sie przystrafilo, ze przypadkiem kogos okradles? nie wiedziales ze popelniasz przestepstwo? debile. Jasne http://vcup.in/jGZK

Gość gośćolo
Witam mam wyrok w zawieszeniu . w kwietniu w berlinie mam jednodniowe zawody czy potrzebna mi zgoda na ten jeden ??dzien czy moze sie obejdzie prosze o pomoc