Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak się zastanawiam

czy od pompek podniesie się biust?

Polecane posty

Gość tak się zastanawiam

mam "zwisy", od ciągłego chudnięcia i tycia tak podejrzewam, mój biust jest w złej formie - wisi sobie. Czy robiąc pompki chociaż trochę podniose go? albo może podciągnięcia na drążku coś dadzą?

Gość tak się zastanawiam
haha :) no może faktycznie źle napisałam :P

Gość tak się zastanawiam
ok, to może teraz ktoś się wypowie na temat?

Gość Do geese see God ??
tak, wszystkie cwiczenia na klatke piesiowa poprawiaja wyglad biustu. ja robilam pompki i to takie babskie o sciane (ale maksymalna trudnosc) i po jakims roku, moze troche wiecej, zaczelam nosic stanik o rozmiar wiekszy, poniewaz miesnie pektoralne tak mi sie ladnie uformowaly, przy czym cycki same w sobie sie podnosza. ale ja mam raczej male. codziennie robilam tylko 30 pompek o sciane. jzeli masz duzo zwisu, to nie wiem, co sie stanie ze skora sama w sobie, ale na pewno pompki poprawia ci ogolny stan, przy czym rowniez miesnie placow i brzucha sie ladnie modeluja/ pompy to idealne cwiczenie na wszystko :)

Gość tak sieee zastanawiam
nie zalezy mi na powiekszeniu, jedynie na tym zeby tak nie zwisaly. Nie sa to moze az takie wielkie zwisy do pepka ale jednak zwisy. Mam 25 lat, powinny sterczec :) a o co chodzi z pompkami przy scianie? Takie zwykle opadanie na rece przy scianie? Przeciez przy tym chyba zadne miesnie nie pracuja?

Gość Do geese see God ??
to nie jest opadanie na sciane, tylko robienie takich samych pompek, z jak najwiekszym wysilkiem, tak jak na podlodze. ja mam za slabe nadgarstki na robienie pompek na podlodze. czy tam za slabe jakies inne rzeczy. ale jak moze robic na podlodze, to jeszcze lepiej. a przy scianie to trzeba sie tak ustawic, tak namierzyc, zeby czuc jak najwiekszy mozliwy wysilem. trzeba po prostu stana pod takim katem, zeby byl jak najwiekszy opor. same piersi (ten tluszczyk) sie nie powiekszy, ale powieksza sie miesnie klatki piersiowej, ze beda takie bardziej napiete, co jednoczesnie podnosi piers sama w sobie. poza tym powiekszenie miesnie naokolo klatki/plecow wypelnie skore i naciagnie ja troche bedziej z piersi.

Gość tak się zastanawiam
widzę, że tylko niektórzy zrozumieli o co mi chodzi... na pewno nie o powiększenie :P dzięki Do geese see God ?? spróbuje i takich i takich pompek. Mam nadzieję że chociaż trochę je podniosę do lipca :) muszę jeszcze poszukać informacji na temat podciągania się na drążku czy wtedy też pracują mięśnie odpowiadające za trzymanie biustu? jak na razie to nawet raz nie podniosę się tak do końca...