Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mówcie mi Laurka

Skurcze, bóle brzucha, biegunki.

Polecane posty

Gość Mówcie mi Laurka

Co polecacie na biegunki i bóle brzucha? Mam z tym problem od ponad miesiąca, doradźcie.

Gość Dobra raaada
A zastanawiałaś się z czego mogą wynikać te bóle i biegunki? Może nieodpowiednia dieta, leki? Trzeba zacząć solidnie wzmacniać florę bakteryjną. Polecam synbiotyki.

Gość Katriness
W czasie długotrwałych biegunek należy obowiązkowo przyjmować synbiotyki (połączenie probiotyku z prebiotykiem.), aby odnawiała się zniszczona flora bakteryjna jelit. Ja stosowałam Multilac, moja lekarka powiedziała, że ma dużą ilość szczepów bakterii probiotycznych. Ale w aptekach jest ich duży wybór więc znajdziesz coś dla siebie.

Gość Mówcie mi Laurka
Ok dzięki za odpowiedź. A czy Synbiotyki i Multilac mają jakieś efekty uboczne? Nie chciałabym niepotrzebnie faszerować się chemią.

Gość Katriness
Ja u siebie po braniu przez 2 miesiące Multilacu nie zauważyłam żadnych efektów ubocznych. Waże jedt jednak żebyś oprócz przyjmowania synbiotyków dbała o swoją dietę. Nie jadła za dużo słodyczy ani ciężkostrawnych potraw.

Gość Katriness
Ja stosowałam Multilac przez ok 2 mies i póki co nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych. Musisz jednak pamiętać o odpowiedniej diecie - mało słodyczy, potraw ciężkostrawnych etc.

Jeśli masz te biegunki od dłuższego czasu to warto się wybrać do lekarza, zrobić kolonoskopię, żeby zobaczyć czy ie ma jakiegoś stanu zapalnego jelit. A jak na razie to warto też przeanalizować dietę, bo może to coś co spożywasz powoduje takie dolegliwości. Z naturalnych środków to bardzo dobrze działa Novipaye, jest to mus z owoców papai i on reguluje pracę jelit

Gość agula8
probiotyki są zupełnie bezpieczne,ja nawet w ciąży brałam provag przy róznych problemach. Ale mimo to idź z tym do lekarza,może masz zespół jelita drażliwego?? albo są inne przyczyny które trzeba leczyć.

Gość gość
Multilac jest świetny na takie przypadłości

Gość gość
podczas biegunek trzeba dbac o wlasciwe nawadnianie organizmu, bo traci on niekontrolowane, duze ilosci wody... ja zawsze pije wode, w ktorej rozpuszczam orsalit, plyn uzupelniajacy elektrolity, ktore przeciez tez tracimy podczas biegunek, co jest niebezpieczne dl aodwodnienia organizmu... oczywiscie dobry probiotyk na biegunke tez zawsze zazywam!

Gość gość
może być jelito drażliwe... a w nocy też cię boli??? jak nie to właśnie jelito drażliwe. ogranicz produkty z blonnikiem i 'pędzące', popijaj melise, trochę załagodzi... no i nie stresuj się