Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsadsadsadas

moja przyjaciolka jest chora na bialaczke, co mam jej powiedziec?

Polecane posty

Gość dsadsadsadas

moja przyjaciolka dowiedziala sie ze jest chora na bialaczke i teraz lezy w szpitalu, co moglbym jej powiedziec jak bym ja zobaczyl?

Gość blądym
"Nergal tez na to chorował ale wyszedł z tego" :classic_cool:

Gość musisz sie przygotowac na tą
wizyte,musisz miec swiadomosc ze tam beda chore osoby,moga zle wygladac i ona tez,choc niekoniecznie,taką osobą trzeba wspierac a nie np iśc i się rozkleić

Gość tfu
"powiedz jej, że mogłoby być gorzej np jakby jej odbyt albo pochwa wypadła" xxx Nie życzę ci kretynie żebyś kiedyś ty, albo ktoś z twoich bliskich znalazł się w takiej sytuacji.

Tez mam w bliskiej rodzinie kogos takiego. Jest juz 2,5 roku po przeszczepie, jest nie najgorzej. Ale sam czas w szpitalu, to cos strasznego. Tak czy inaczej musisz pokazac, ze jestes silna razem z nia. Nie wejdziesz co prawda na oddzial, ale bedziecie sie widziec przez szybe I rozmawiac przez tel., a to minimalnie odciaza, bo nie ogladasz wszystkich bezposrednio. Trudna choroba:(

Tez mam w bliskiej rodzinie kogos takiego. Jest juz 2,5 roku po przeszczepie, jest nie najgorzej. Ale sam czas w szpitalu, to cos strasznego. Tak czy inaczej musisz pokazac, ze jestes silna razem z nia. Nie wejdziesz co prawda na oddzial, ale bedziecie sie widziec przez szybe I rozmawiac przez tel., a to minimalnie odciaza, bo nie ogladasz wszystkich bezposrednio. Trudna choroba:(

Gość ktosia ...
po pierwsze - pisał AUTOR a nie autorka topiku, ludzie czytajcie uwaznie. po drugie - nie ma sensu mowic - inni maja gorzej - chorej jej problem wydaje sie najwazniejszy. po prostu badz, posiedz, przytul, powiedz ze ci przykro,spytaj czy mozesz cos zrobic i SŁUCHAJ jej... skoro jest twoja przyjaciolka to powinienes wiedziec czy woli durne kawały/ wygłupy na pocieszenie czy musi przegadac i przeplakac problem , a moze powinna zajac sie konkretnym problemem by oderwac mysli od choroby ( np. jesli jest konstruktorem maszyn to podrzuc jej rysunki techniczne, jesli nauczycielką to zadaj pytanie o jakiś problem merytoryczny itd) na pewno duuuzo pozytywnych bodzcow jest w kazdej walce z choroba potrzebne - jakich? ty jako przyjaciel powinienes wiedziec;)

Gość ktosia ...
sorki za 3 x "problem" w jednym zdaniu, ale pora na pisanie nie moja.