Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mnie to też*

polećcie przepis na ciasto

Polecane posty

Gość mnie to też*

dobre kobiety, poradźcie :D potrzebny mi sprawdzony przepis na smaczne ciasto na dużą blachę, taką czarną, piekarnikową ciasto musi być w miarę wygodne do jedzenia, najchętniej takie, które można wziąć do ręki i musi się wygodnie dzielić, żadnych rozpływających się kremów, ciast bardzo kruchych itp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pleśniak.....cvvbcb
pleśniak ostatnio jadłam pyszne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mnie to też*
tylko pleśniak bardziej kojarzy mi się z zimowym ciastem to z rabarbarem może? tylko będzie niewygodnie jeść z ręki i czy większość ludzi lubi takie ciasto? zwłaszcza facetów?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciasto plesniak
czy ciasto z rabarbarem nie jest "wygodne" do jedzenia, trzeba miec tależyk. Najlepsze jakieś lane ciasto http://www.wielkiezarcie.com/recipe21018.html polecam to ciasto. Z tym, ze ja do śmietany nie dawałam śniezki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yrtyr5tu
POLECAM

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciasto plesniak
dodam, że to ciasto jest bardzo smaczne, zawsze sie udaje. Nawet z tym kremem można wygodnie dzielić i wygodnie jeść. Piekałm to ciaasto na wesele mojego kuzyna, po kilku godzinach było takie samo (krem nie rozpłynął się, ponieważ jest z galaretką)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciasto plesniak
ja daję zawsze galaretki cytrynowe :) ale to kwestia smaku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mnie to też*
a może pleśniak z rabarbarem? jaki to krem do pleśniaka? ja zawsze robię ciasto, dżem, piana, kruszonka, bez kremu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciasto pleśniak
to kruche ciasto, wcale nie takie samczne :O To ciasto jest bez kremu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość grażka:):(
ŁATWE W WYKONANIU I PYSZNE CIASTO AMERYKAŃSKIE: Składniki 6 jajek 1 szkl. cukru 1 szkl. oleju 3 szkl. mąki pszennej (1/2 szkl. do jabłek, 2 1/2 do ciasta) 3 łyżki ciemnego kakao 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 dużych jabłek -pokrojonych w niewielką kostkę(kawałki jabłek oprószyć mąką) 1/2 szkl.posiekanych orzechów włoskich 1/2 szklanki drobno pokrojonych suszonych śliwek WYKONANIE: Utrzeć cukier z jajkami, a pozostałe suche składniki zmieszać ze sobą. Przelać jajka do naszych "suchych składników", dodać olej. Można wymieszać masę mikserem, ale jest ona bardzo gęsta i ciężko to wychodzi. Dobrze by było mieć wtedy dość dużą miskę. Dodajemy jabłka pokrojone w kostkę. Można użyć do wymieszania tego wszystkiego łyżki czy warzechy, ale ja na ogół używam do tego własnych rąk. Mam wtedy pewność, że ciasto dobrze się połączy z jabłkami, a i one dobrze się rozłożą w masie. Blachę smaruję margaryną i wysypuję bułką tartą. Przekładam masę i rozprowadzam ją. Może być ciężko, ale po chwili wszystko ładnie się rozłoży. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 175stop. C na 45-50 minut Upieczone i ostudzone polewamy rozp.czekoladą. 1/2 szklankę słodkiej śmietanki kremówki zagotowujemy w małym rondelku do tego dodajemy 1 tabliczkę gorzkiej i 1 mlecznej czekolady(gdyby polewa była zbyt gęsta dodaj śmietanki)Polewamy,posypujemy np.wiórkami lub płatkami migdałowymi lub posiekanymi orzechami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najlepsza jest majonezowa babka! :) Jadłyście kiedyś? Ja ten przepis odkryłam stosunkowo niedawno, ale jest naprawdę genialny: http://apetycznie.pl/ciasta/babka-majonezowa/ Nigdy nie wpadłabym na to, żeby użyć majonezu do dekoracji ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dla mnie ten sernik z budyniem to takie zwykle bez fajerwerkow codzienne ciasto ktore czesto pieke. Tyle ze dodaje rodzynek oraz robie polewe z czekolady bo ta z przepisu jest nieciekawa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
3 jajka zmiksować ze szklanką cukru(któtko),dodać 3 szklanki mąki,mały proszek do pieczenia,pół szklanki oliwy i szklankę maślanki,jogurtu ,śmietany lub mieszanki tych składników.Wymieszać ,wylać na wysmarowaną blaszkę,dodać dowolne owoce i posypać kruszonka(4 łyzki maki,4 łyżki cukru,4 łyżki stopionego masła i łyzka oliwy).Piec ok 30 min w 180 st.Na blachę z piekarnika warto zrobić z 1.5 porcji.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×