Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wkurzylam sie troche

Oto co dzis uslyszalam od tesciowej :

Polecane posty

Tydzien temu tesciowa zapowiedziala, ze w niedziele przyjedzie w odwiedziny. Dzis jednak zadzwonila i oznajmila mi, ze to my my przyjechac, bo tesc nie zamierza siedziec w tej naszej klatce. Wkurzylam sie nieco, bo uwazam, ze przesadzaja. Mieszkamy w 2-pok. mieszkaniu i takie jest w sam raz. Tyle, ze sprawa ma drugie dno-tesc jest zly na nas, ze nie mieszkamy na wiosce w jego domu, bo on chce by moj maz mu pomagal przy domu. Jest zly, ze wybylismy do miasta za praca (na tej wiosce nie ma nic) zamiast zostac u nich (swoja droga na pokoju 1, jest pietro, troche juz zrobilisy tam, ale jeszcze duzo jest do zrobienia no i oczywiscie nic nie jest tam nasze). My zamierzamy, gdy dostane umowe na dluzej, kupic mieszkanie w miescie (na razie wynajmujemy). W domu tesciow mieszka szwagierka z rodzina-ale nie robia tam nic, wiec tesc chce mojego meza tam. Tesciowie byli u nas 2 razy-miasto jest fajne, jest gdzie wyjsc, ale nie.. tesciowa zaliczyla jedynie Carrefour a tesc w tym czasie poszedl spac do drugiego pokoju. Najlepsze, ze tesciowa przywozi ze soba walowke-wiezie obiad i ciasto. Nie wem po co, rozmawialam z nia, ze preciez sa goscmi i ja obiad przeciez tez codziennie robie. Ale ona sobie ubzdurala, ze najlepiej, gdybysmy co tydzien przyjezdzali po walowke, bo ona lubi gotowac, w domu sie jej nudzi i tak robi tez jej siostra dla swoich dzieci. Ja jestm wdzieczna, gdy tesciowa cos mi tam da, czy jaja, czy cokolwiek, ale ja przeciez mam dwie raczki, gotowac potrafie i lubie.

Gość tylko jedno
co to jest walowka?

Gość ciezarowka31
zapasy jedzenia :P:P:P

Hmmm.. może twój mąż powinien porozmawiać ze swoimi rodzicami... może jezdzijcie co 2 tydzien do nich zeby im sprawić odrobine radości ale nie zapraszajcie ich do swojej "klatki"

Walowka-tak, zapasy jedzenie-tak to nazwala tesciowa.

No my jezdzimy do nich co 2 tygodnie, czasem raz na miesiac albo rzadziej. Zostajemy na caly weekend, bo tesciowa nie chce nas wypuscic. Ale mi tam wlasnie sie nudzi... Mojemu dziecu tez, bo nie mamy tam znajomych, a wmiescie to sa place zabaw, piekny park i zawsze jest gdzie wjsc.Tesciowie niby proponuja nam weekend i wypoczynek, ale zawsze potem tesc meza zagania do pracy jakiejs. Ja i dziecko snujemy sie z kata w kat, bo z tesciowa temat jest na 5 minut, a potem zapada cisza. Mezowi wcale nie chce sie tam jechac.

Ja sie wychowalam w miescie, nigdy nie przeszkadzalo mi, ze kolezanki mieszkaja w blokach w "klatkach", czesto dziela pokoj z rodzenstwem. Nawet teraz mam wiele kolezanek mieszkajacych w malyc mieszkaniach i jakos mi nie robi, gdy z kims sie spotykamy. Maz tlumaczyl tesciowi, ze mieszkanie wmiescie jest korzystniejsze-jest jak by co wiecej pracy, wiecej szkol do wyboru, zycie nawet tansze niz na wsi, bo zawsze jakies promocje mozna wychaczyc. No i powiedzial, ze dziecku n przyszlosc mieszkanie w miescie sie przyda-bo nie wiem, co bysmy zrobili na tej wiosce, gdzie mozliwosci rozwoju sa zerowe, nigdzie nie ma dojazdu. Ale tesc dalej swoje-ze dom budowal dla dzieci, ze splacac kredyt to glupota. A jk mu odpowiedzial maz, tesc tez cale zycie robi na ten dom.

Gość njgior
autorko mam to samo :D wzielismy kredyt na 30 lat na 60m mieszkanie ale moi rodzice nie moga przezyc tego ze np nie byudujemy na ich działce :D

Gość ale o co ci wlasciwie chodzi?
Z czym masz problem,bo ja na prawde nie rozumiem. Ja mieszkam z mezem i dzieckiem w miescie ijak tylko sie da to uciekamy na wies do rodzicow. Nam sie nie nudzi,uwielbiamy swieze powietrze. Rodzice i tescie tez nas nie odwiedzaja, bo mamy male mieszkanie i jest ciasno,a jak juz przyjada to zeby cos pomoc i zawsze wioza dla nas obiad. Tescie ile razy ich nieodwiedzimy to zawsze pakuja nam od groma zarcia. Moj tata jak przyjezdza to zawsze drzemke zalicza w naszej sypialni;). Nie wiem z czym masz problem. Tesciowa to od 10 lat tylko2 razy u nas byla,bo jej ciezko na 3 pietro wejsc, tesc wiecej,ale tylko poto by przy remoncie pomoc. Mi z tym dobrze.

Gość plamkaa
Zbywajcie temat krotko: w ich domu rodzinnym mieszkają juz dwie rodziny i to wystarczy.. skoro mieszka szwagierka - znaczy rodzice nie sa sami i pomoc mają... poza tym najwazniejsza jest praca i wygodny dojazd do niej, tak aby nie zajmowało to kolejnego pół dnia. Po prostu stawiajcie sprawę jasno i kończcie stanowczo dyskusję:) Za jakis czas teściowie powinni sie pogodzić z faktem..

Gość nauczcie się języka
Idź wyHacz sobie słownik ortograficzny :O

Gość ja widzę odwrotny trend
Wśród moich znajomych wszyscy uciekają z miasta i budują się na wsi. Praca w mieście a życie na wsi. Co znaczy,że nie ma dojazdu? Nie macie auta żeby dojechać z tej wioski do miasta?

Gość ja widzę odwrotny trend
Wśród moich znajomych wszyscy uciekają z miasta i budują się na wsi. Praca w mieście a życie na wsi. Co znaczy,że nie ma dojazdu? Nie macie auta żeby dojechać z tej wioski do miasta?

Gość bo to biedni idą do miasta
I to jeszcze na wynajem :O ludzie jak mają dobrą pracę i perspektywy to kupują lub budują domy na wsiach.

Ale sie ubawilam ostatnim postem :D Auto mamy, ze wzgledu na to, ze okladamy kase nawklad wlasny, to jezdzimy malym, starszym juz, ekonomicznym samochodeem-oczywiscie tesc ma ubaw z tego auta, wg niego to wstyd. Z domu tesciow do pracy mamy 70 km, wiec ciezko naszym gracikiem byloby codziennie jezdzic i tracic na paliwo. W miescie maz podjezdza autobusem, ja chodze pieszo. Mi najbardziej chodzi o to, ze tesc w jakis sposob okazuje nam terazz niezadowolenie i wyzszosc-bo pan nie bedzie jechal w klatce siedziec. A moj tesc ma zapedy wladcze-nie znosi sprzeciwu. Jest zly, ze nie mieszkamy u nich i nie ma pomocnikka w osobie mojego meza. Szwagierka i jej maz nie robia nic przy domu, wymawiaja sie swoja praca, czesto podrzucaja tesciowej dzieci. Szwagier pracuje od pon. do soboty a szwagierka tylko w weekendy. Sam tesc nie ukrywa, ze ce meza, by ktos robil przy domu. Mieszkalismy u nich na poczatku pol roku, jeszcze dzicka nie mielismy, to ja pracy nie moglam tam nigdzie znalezc, maz zapieprzal w cegielni za 900 zl, po pracy musial latac i pmagac to przy domu, to w lesie. Wiec razem postanowilismy ruszyc do miasta. Ale oczywiscie w oczach tesciow to ja jestem ta zla, ktora im synka zabrala. Maz mogl gadc czarno wdupie, a i tak oni swoje, iec przez jkis czas ograniczylismy znacznie kontakty z nimi. Teraz od nowego roku gadamy wiecej, niby wszytsko ok, relacje lepsze, ale oni juz zaczynaja spiewke o powrocie na wiec.