Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Janina64

Matura Ustna z Języka angielskiego

Polecane posty

Gość Janina64

Witam jak wyglada ustna matura z języka angielskiego? ile trzeba mieć pkt żeby zdać i czy wyniki są odrazu czy trzeba czekać pare pare h ?

Gość gdfvscfvdfbvf
30 % żeby zdać wyniki są w tym samym dniu, od razu (zależy od szkoły, czasem troche sie czeka)

Gość Janina64
Dziekuje Moja corka dzisiaj zdaje i bardzo sie o nia martwie !!

Gość modernbarossa
zdawalam 4 lata temu i raczej neiwiele sie zmienilo . Na samym poczytku losujesz zestaw pytan i dajesz go omisjii , oni daja ci ta Twoja czesc , na poczatku opisujesz im obrazek potem odpowiadasz na pytania tore masz pod spodem ktore oni ci zadadza . Nastepnie sa tzw , rozmowy sterowane czyli rozmowy na podstawie kropeek po prostu prowadzisz rozmowy z komisja , tych rozmow jest bodajrze trzy . Ale pelno takich rad znajdziesz na necie . Wyniki sa po paru godzinach albo zaraz po egzaminie , jak zawsze musisz miec 30 procent : ) ja mialam wyniki po chyba 20 minutach ale bylam pdo koniec , egzanim zdawalam poznym popolodniem wic juz zaczekalam nie szlam do domu , podobnie jest na j., polskim wiec jesli zdawalas to wiezs ze zalezy ile osob jeszcze po tobie zdaje

Gość gdfvscfvdfbvf
nie ma co sie martwić ! :) 30% to bardzo niewiele, mało wystarczy umieć żeby zdać. Córka zda napewno :) pytanie tylko na ile procent :) napisz jak już bedziesz wiedziała

Gość modernbarossa
nie ma co panikowac , ale rozumiem moja mama bardziej panikowala niz ja ale na szczescie ponas 60 procent bylo :D

Gość Janina64
Dziekuje wam serdecznie !!!! Bardzo sie stresuje , wlasnie corka bala sie najbardziej tej rozmowy z komisją , a to sie losuje obrazek i o tym obrazku prowadzi sie rozmowe? czy obrazek + cos z innej beczki ?

Gość modernbarossa
matura ma bodajze dwie czesci , na poczatu opisujesz obrazek a pod nim masz chyba dwa pytania trzeba na nie odpoweidziec ,a ate rozmowy to cos calkiem innego , ja jedna z rozmow to mialam wynegocjowania jakis tam konkretnych warunkow pracy

Gość Maturzystka 2013
modernbarossa trochę wprowadzasz w błąd. Matura składa się z 3 części. 1) Tu jest właśnie ta rozmowa, masz cztery chmurki i musisz je omówić. 2) Opis obrazka i trzy pytania do obrazka 3) Spośród dwócg lub trzech obrazków trzeba wybrac jeden i uzasadnic swoj wybor, oraz uzasadnic dlaczego odrzucilo sie pozostale. potem jeszcze jest jedno lub dwa pytania do tego zadania.

Wystarczy żeby zdać 30 %. Losuje się zestawy pytań. Są mini dialogi z egzaminującym. na tym zestawie jest napisane, co trzeba powiedzieć. Jest rysunek/zdjęcie, który trzeba opisać i odpowiedzieć na pytania dotyczące w/w. Jak się wylosuje zestaw jest krótka chwila na przygotowanie się, można sobie nawet zapisać co się chce powiedzieć.